Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους κοινωνικών εταίρων


Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
με εκπροσώπους κοινωνικών εταίρων

Σε κλίμα εποικοδομητικής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒ, ΣΒΕ).

Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός δήλωσε:

«Χαίρομαι πολύ και σας καλωσορίζω στο Μέγαρο Μαξίμου, στην πρώτη μας συνάντηση σε αυτόν εδώ τον χώρο, καθώς μέχρι τώρα οι επαφές μας ήταν μεν συχνές, αλλά γινόντουσαν αλλού. Θα εξακολουθούν, βέβαια, οι επαφές μας να είναι συχνές και συστηματικές, γιατί αυτή η κυβέρνηση στηρίζεται και στον κόσμο της εργασίας και στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Και προσωπικά θεωρώ τους, εντός εισαγωγικών, λεγόμενους κοινωνικούς εταίρους, συνεργάτες και συνεταίρους στην ανάπτυξη της χώρας.

Πριν από λίγες μέρες βρέθηκα στην Θεσσαλονίκη, είχα την ευκαιρία να ακούσω τις απόψεις των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας ενόψει της τακτικής προετοιμασίας την οποία κάνουμε για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σήμερα είμαι έτοιμος να ακούσω και να συζητήσω τις δικές σας προτάσεις γι’ αυτά τα οποία, ήδη, συμβαίνουν στη χώρα, όπως νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις, τα πολύ θετικά στοιχεία που είχαμε στο μέτωπο της αύξησης της απασχόλησης για τον μήνα Αύγουστο, την σημαντική βελτίωση του δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης τους τελευταίους δύο μήνες, να συζητήσουμε γι’ αυτά τα οποία δρομολογούνται, για το πολύ τολμηρό αναπτυξιακό νομοσχέδιο το οποίο η κυβέρνηση θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση εντός αυτής της εβδομάδος, αλλά και γι’ αυτά τα οποία προσδοκούμε, που δεν είναι άλλα από επενδύσεις. Επενδύσεις οι οποίες θα φέρουν ανάπτυξη για όλους.

Έχουμε ήδη πολύ θετικά νέα στο μέτωπο μιας σειράς από μεγάλες επενδύσεις, στο τι γίνεται στο Ελληνικό, τι γίνεται με την κατάθεση του καινούργιου master plan της Cosco για την ουσιαστική αναβάθμιση του λιμένος του Πειραιά, τι γίνεται όσον αφορά τις εξελίξεις στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Πιστεύω και μια σειρά από σημαντικές, ήδη, εξαγγελίες μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων οι οποίες δρομολογούνται στη χώρα μας.
Είμαστε εδώ, όμως βέβαια, να συζητήσουμε και για τα πολλά προβλήματα τα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν στην αγορά, είτε αυτά αφορούν ιστορικές παθογένειες, είτε είναι πληγές από το πρόσφατο παρελθόν. Και είμαι πάντα πρόθυμος και ανοιχτός να ακούσω τις απόψεις σας, όμως θέλω και με την ευκαιρία αυτή στην πρώτη μας επίσημη συνάντηση με τη νέα μου ιδιότητα, να επαναλάβω μια σταθερή μου θέση, ότι η πολιτεία θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα με κάθε κίνητρο για να αναπτυχθεί, απαιτεί, όμως, και από αυτήν να ανταποκριθεί στον κοινωνικό της ρόλο. Να σέβεται το νόμο, τις υποχρεώσεις της, να φροντίζει τους εργαζόμενους και να φροντίζει, βέβαια, και το κοινό μας περιβάλλον. Είναι αυτή η συμφωνία αλήθειας, για την οποία είχα μιλήσεις πολλές φορές, όταν ήμουν ακόμα αρχηγός της Αντιπολίτευσης, και την οποία σας καλώ όλους, όλες και όλους, να την κάνουμε πράξη τώρα.

Κλείνοντας, θέλω να σας πω ότι ειδικά σήμερα λίγες μέρες πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αναμένω συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις των κοινωνικών εταίρων για την ανάπτυξη, γιατί αυτή και μόνο μπορεί να οδηγήσει τελικά σε μια, πραγματικά, αυτοδύναμη Ελλάδα. Αυτό είναι το κλειδί για την οριστική υπέρβαση της κρίσης, αλλά και ο μόνος δρόμος για την ευημερία όλων των πολιτών παντού στη χώρα. Γι’ αυτό  άλλωστε και το σύνθημά μας σε αυτήν την έκθεση είναι :  Ανάπτυξη για όλους. Θα κλείσω εδώ την εισαγωγική μου τοποθέτηση για να έχουμε αρκετό χρόνο να ακούσω τις προτάσεις σας και θα ξεκινήσω δίνοντας τον λόγο στον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ».                              

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη ανανέωσαν το ραντεβού τους, για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σε λίγες ημέρες από σήμερα.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη