Οι θέσεις του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο στον Δήμο Λαμιέων

Λαμία 4-9-2019

Δελτίο Τύπου

Συνεδρίασε την 1η Σεπτεμβρίου 2019 το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας για την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ο συνδυασμός μας πρότεινε και εκλέχτηκαν ως τακτικά μέλη ο Γιώργος Παπανικολάου για την Οικονομική Επιτροπή και ο Νίκος Πάπουτσας για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας Λαμία στο Κέντρο Παναγιώτης Στασινός στην τοποθέτησή του τόνισε την προσήλωσή μας στην εφαρμογή της απλής αναλογικής, που σέβεται την λαϊκή βούληση όπως αυτή εκφράστηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και τάχθηκε απέναντι σε κάθε νομοθετική αντιδημοκρατική παρέμβαση που την αλλοιώνει.

Η αυτοδιοικητική μας κίνηση πίστευε και πιστεύει στην αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης του θεσμικού πλαισίου της αυτοδιοίκησης και θεωρούμε πως ο ‘’Κλεισθένης Ι’’ ήταν ένα σημαντικό σκαλοπάτι στην κατεύθυνση της αλλαγής αναχρονιστικών διατάξεων και νοοτροπιών που θα οδηγούσε σε ένα νέο, δημοκρατικό και με στέρεες βάσεις σύγχρονο αυτοδιοικητικό πλαίσιο.


Η νέα κυβέρνηση με τις επείγουσες τροπολογίες καταργεί ουσιαστικά τον Κλεισθένη πριν ακόμη αυτός εφαρμοστεί και δοκιμαστεί αποδυναμώνοντας τα Δημοτικά και Τοπικά Συμβούλια δίνοντας παράλληλα υπερεξουσίες σε ελεγχόμενα από το δημαρχοκεντρικό σύστημα όργανα.


Εμείς θεωρούμε πως το κυρίαρχο όργανο στον Δήμο πρέπει να παραμείνει το Δημοτικό Συμβούλιο που οφείλει να λειτουργεί με την λογική της σύνθεσης και της σύγκλισης θέσεων και απόψεων.


Πιστεύουμε και θα υπηρετήσουμε τις αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: τη Διαφάνεια, την τακτική Λογοδοσία, τη Δημοκρατία και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.


Θα επιδιώξουμε, όπως άλλωστε προεκλογικά έχουμε δεσμευτεί, την πολιτική συνεννόηση και την συνεργασία μέσα στα συλλογικά όργανα με ανοιχτές συγκλίσεις μέσα από διάλογο, με την συμμετοχή των δημοτών μας που άλλωστε θα είναι και οι τελικοί αποδέκτες και κριτές των εφαρμοζόμενων πολιτικών.


Συμμετέχουμε ουσιαστικά και εποικοδομητικά, δεν είμαστε παρατηρητές, και θα δώσουμε με όλες τις δυνάμεις μας τον καλύτερο εαυτό μας για την αναβάθμιση της λειτουργίας του δήμου και των υπηρεσιών του, για την πόλη που αγαπάμε, με την χρήση όλων των δοκιμασμένων και σύγχρονων εργαλείων που διαθέτουμε ενώ  παράλληλα θα δώσουμε  μάχη απέναντι στην αδιαφάνεια ,τη συναλλαγή και κάθε μορφής αδικία.



Ευχόμαστε τέλος καλή και δημιουργική θητεία στα μέλη του Προεδρείου και των Επιτροπών του Δημοτικού μας Συμβουλίου και είμαστε σίγουροι πως σε τέσσερα χρόνια, στο τέλος της θητείας μας, θα έχουμε όλοι μαζί βάλει ένα λιθαράκι στις προσδοκίες για βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας που άλλωστε μας επέλεξαν να τους αντιπροσωπεύσουμε από αυτή την θέση.



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη