Με αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα των εργαζομένων στην προεδρεία της βουλής και ξεκίνησε τις συναντήσεις με τα κοινοβουλευτικά κόμματα αρχίζοντας πρώτα από το ΚΚΕ καθώς όπως αναφέρθηκε από τους συνδικαλιστές της αντιπροσωπείας είναι το πρώτο Κόμμα «που συμπαραστάθηκε στον αγώνα που κάνουμε και είναι χρέος να συνεχίσουμε μαζί». Ακόμα από τους εργαζόμενους αναφέρθηκε ότι σε μια τελευταία εξέλιξη τους στάλθηκε τελεσίγραφο από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη ότι την 1η Φλεβάρη η ΔΕΗ θα κλείσει τους διακόπτες του ρεύματος στο εργοστάσιο.

Εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ τους εργαζόμενους υποδέχτηκαν οι βουλευτές Γ. Μαρίνος ο οποίος είναι και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης επίσης μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Μιλώντας προς τους εργαζόμενους της αντιπροσωπείας ο Γ. Μαρίνος επισήμανε ότι:

«Εσείς θα ξέρετε ότι όπως και πριν έτσι και τώρα και στη συνέχεια, σταθερά, οργανωμένα το ΚΚΕ θα συνεχίσει να εκφράζει την αμέριστη στήριξη στον αγώνα, να συμμετέχει στον αγώνα παίρνοντας υπόψη και το μήνυμα που στέλνει σήμερα αυτή η μεγαλειώδης συγκέντρωση, η μεγαλειώδης κινητοποίηση των εργαζομένων. Και να στείλουμε ένα μήνυμα και στη κυβέρνηση της ΝΔ και στον κ. Χατζηδάκη και στον κ. Σταϊκούρα και σε όλους αυτούς τους εραστές της ιδιωτικοποίησης και του κλεισίματος του εργοστασίου, να ξέρουν ότι οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, οι εργαζόμενοι της περιοχής, με την αμέριστη αλληλεγγύη της εργατικής τάξης και του ΚΚΕ θα τους βάλουν όλα τα εμπόδια που χρειάζονται και θα συγκρουστούν με αυτά τα αντεργατικά, αντιλαϊκά τους σχέδια, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, ενάντια στο σχέδιο για εκκαθάριση εν λειτουργία, κλείσιμο -γιατί το σχέδιό τους περιλαμβάνει πολλά άθλια μέτρα- για άμεση χρηματοδότηση, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης, με τήρηση, με εφαρμογή της ΣΣΕ, διατήρηση των θέσεων εργασίας και όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με αυστηρά μέτρα προστασίας της ασφάλειας και της ζωής των εργαζομένων. Σε αυτή την κατεύθυνση, με τη δύναμη που μας δίνει και η σημερινή κινητοποίηση θα συνεχίσουμε. Αν κάνουν το έγκλημα και επιχειρήσουν να κλείσουν το ρεύμα, να ξέρετε ότι οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν ακόμα πιο αποφασιστικά και θα δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους».
Σε ανάρτησή του το 902.gr αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν στη συνέχεια με αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο βουλευτής Β. Αποστόλου ανέφερε ότι ως κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλά για τη ΛΑΡΚΟ λόγων μνημονίων»...ενώ χαρακτήρισε τον Κ. Χατζηδάκη ...«εμμονικό» προσφέροντας ουσιαστικά κάλυψη στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, τα οποία άλλωστε φέρουν τη σφραγίδα και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ. Συνάντηση έγινε και με βουλευτές του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ όπου ο γραμματέας της ΚΟ αυτού του κόμματος, Β. Γκεγκέρογλου, είπε ότι θα αναλάβουν «πρωτοβουλίες για ουσιαστικό διάλογο με την κυβέρνηση»…

Παρά την ανοιχτή επιστολή που είχε σταλεί από την οργανωτική Επιτροπή καλώντας τον πρωθυπουργό τους αρμόδιους υπουργούς και τις κοινοβουλευτικές να είναι παρόντες στη Βουλή, οι πόρτες του πρωθυπουργικού γραφείου, όπως και αυτές της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ήταν κλειδαμπαρωμένες. Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωναν έξω από τη βουλή «κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ», δεν υπήρξε ούτε ένας κυβερνητικός βουλευτής να παραλάβει έστω το ψήφισμα των εργαζομένων, για να καταδειχθούν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο οι προθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ.

Κλειστές ήταν ακόμα η πόρτες των κομμάτων του Κ. Βελόπουλου και του Γ. Βαρουφάκη.  

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη