Χοιρινό ψαρονέφρι ψητό

Υλικά συνταγής
χοιρινά φιλέτα (ψαρονέφρι 5-6 κομμάτια): 2 κιλά
σκόρδο: 2 σκελίδες τριμμένες
βούτυρο: 2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού
ξηρό σέρι: 4-5 κουταλιές της σούπας
μουστάρδα πικάντικη: 1 κουταλιά της σούπας
φιστίκια Αιγίνης :1 φλιτζάνι του τσαγιού χοντροκοπανισμένα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Αλατοπιπερώνετε τα χοιρινά φιλέτα, τα αλείφετε με τη μουστάρδα και τα πασπαλίζετε με τα φιστίκια. Τα τοποθετείτε σε πυρέξ και προσθέτετε το βούτυρο, το σκόρδο και το σέρι. Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο πολύ καλά για να μην παίρνει αέρα.

Ψήνετε το ψαρονέφρι σε μέτριο φούρνο 2 ώρες περίπου. Στο τέλος του ψησίματος αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε τα φιλέτα για λίγο μέσα στο φούρνο να πάρουν χρώμα κι από τις δύο πλευρές.

Πηγή: icookgreek.com

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη