Συνάντηση του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας με το Δήμαρχο Μακρακώμης

Δελτίο Τύπου του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας για τη συνάντηση με το Δήμαρχο Μακρακώμης
 Με το Δήμαρχο Μακρακώμης, Γιώργο Χατζή και τον αντιδήμαρχο Πάνο Κοντογεώργο συναντήθηκαν στις 27/1/2020 η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας Έφη Γρίβα και η αντιπρόεδρος Αγγέλα Μπαρτσιώκα,με θέμα συζήτησης την πολιτική του Δήμου Μακρακώμης στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Οι εντυπώσεις που αποκομίσαμε ήταν άριστες καθώς στους λίγους μήνες που λειτουργεί η νέα δημοτική αρχή και ξεκινώντας από σχεδόν μηδενική βάση έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Συγκεκριμένα:
1) Έχουν καταγραφεί με τη βοήθεια και των τοπικών προέδρων όλα τα αδέσποτα του Δήμου που περιλαμβάνει 50 χωριά.
 2) Έχει στοιχειοθετηθεί ένα πλήρως οργανωμένο αρχείο με τα ζώα που περισυνελέγησαν και τις κτηνιατρικές πράξεις που ακολούθησαν.
3)Ο Δήμος έχει προϋπολογίσει το ποσό των 31000€ για το τρέχον έτος (περισυλλογή και κτηνιατρική φροντίδα) ενώ με ξεχωριστό ποσό προχωρά στην αγορά τροφών και ταϊστρών .
 4) Έχει μεριμνήσει για την τοποθέτηση ταΐστρας σε περιοχή που βρέθηκαν κουτάβια. Ύστερα από την κατάθεση της δικής μας εμπειρίας στο θέμα των αδέσποτων, ο Δήμαρχος Μακρακώμης δεσμεύτηκε πως : -θα δρομολογήσει άμεσα τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του Δήμου για τις υιοθεσίες αδέσποτων και τη φροντίδα των εγκαταλελειμμένων νεογέννητων κουταβιών, όταν προκύπτει τέτοια ανάγκη.
 -Θα προβεί στην εκτύπωση ενημερωτικού φυλλαδίου που θ' αποστείλει στους δημότες μέσα από το λογαριασμό του νερού στο οποίο θα τονίζεται η σημασία της ηλεκτρονικής σήμανσης των δεσποζόμενων ζώων και της στείρωσης προκειμένου να προληφθεί η δημιουργία νέων αδέσποτων.
-Θα προσπαθήσει να έρθει σε συνεννόηση με τους κτηνοτρόφους της περιοχής προκειμένου να στειρώσουν τα τσοπανόσκυλα απ'τα οποία προέρχεται ένας μεγάλος αριθμός αδέσποτων.
-Τέλος, λάβαμε την υπόσχεση ότι θα προσκληθούμε στο προσεχές μέλλον για την παρουσίαση του μαθήματος φιλοζωίας σε σχολεία του Δήμου. Ευελπιστούμε ότι η Δημοτική Αρχή θα προσαρμόσει, θα βελτιώσει και θα πραγματοποιήσει τις προτάσεις μας καθώς είναι εμφανώς αποφασισμένη ν' ασχοληθεί σοβαρά με το κοινωνικό πλέον ζήτημα των αδέσποτων ζώων αλλά και να φερθεί με τρόπο φιλεύσπλαχνο και πολιτισμένο στα αθώα θύματα της ανθρώπινης ασυνειδησίας. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους!
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας θα προσφέρει την αρωγή του σε ότι χρειαστούν.
 Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος Έφη Γρίβα


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη