Συναυλία με θέμα Tango and More από το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας το Σάββατο 1 Φλεβάρη και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία στην αίθουσα Γ.Πλατή με θέμα Tango and More με τους Θάνο Φυσέκη στο Σαξόφωνο και τον Παναγιώτη Γιαννακάκη στο Πιάνο.

Θα ακουστούν έργα των : A. Piazzolla, J Matita, P.Iturralde, R Molinelli κ.α.

Ο Θάνος Φυσέκης  είναι   Μέλος ¨κριτικών επιτροπών¨ για το Σαξόφωνο, Επίτιμο μέλος του ¨European Centre for Saxophone Study¨ της Γαλλίας ως προσωπικότητα του Σαξοφώνου στη Ελλάδα, συνεργάτης του προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας σαξοφώνου Jean-Marie Londeix καθώς και ιδρυτικό μέλος & Γραμματέας του ¨Συλλόγου Επαγγελματιών Μουσικών Σαξοφώνου Ελλάδος¨.   Σπούδασε Σαξόφωνο στο Ωδείο Αθηνών και πήρε δίπλωμα από την τάξη του Θεόδωρου Κερκέζου καθώς και μαθήματα (masterclasses)από τους Jean marie Londeix, Claude Delangle, Hans de Jong, John Sampen κ.α. Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ, αλλά και με σύνολα δωματίου και συμφωνικές ορχήστρες σε αίθουσες όπως: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή, Ρωμαϊκή Αγορά, αίθουσα Γκαίτε κ.α. Έχει διδάξει από το 2000 μέχρι και σήμερα στα Δημοτικά Ωδεία Βόλου, Λαμίας, Λάρισας, Τρικάλων, στο ωδείο Φ.Νάκας στη Θεσ/νικη, στα Μουσικά Σχολεία Βόλου – Λαμίας. Έχει παραδώσει μαθήματα                                  (masterclass) σε διεθνή φεστιβάλ αλλά και σε διάφορα μουσικά ιδρύματα της Χώρας.      Μαθητές του συμμετείχαν & διακρίθηκαν με Βραβεία σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς όπως επίσης πήραν και υποτροφίες για πανεπιστήμια του Εξωτερικού.  Διοργάνωσε το 2007 την Διεθνή Συνάντηση Σαξοφώνου στη Λαμία, το 2012 την Πανελλήνια και Παγκύπρια Συνάντηση Σαξοφώνου στο Βόλο και στο Πήλιο, καθώς και το Internatiοnal Saxophone Festival που διεξάγεται στη Λάρισα κάθε χρόνο από το 2015.  Υπήρξε συνεργάτης της Μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρίας Σαξοφώνων Η.Selmer καθώς και της Travor James μέχρι σήμερα.   

--------------------------------------------------------------------------

Ο διακεκριμένος Έλληνας πιανίστας Παναγιώτης Γιαννακάκης σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών με τη Μαρία Ρώτα και συνέχισε τις σπουδές του στο Trinity College of Music, στο Λονδίνο και στο Ωδείο Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, με καθηγητές τους Alexei Nasedkin και Vladimir Ovchinikov. Εμφανίζεται σε σόλο ρεσιτάλ, αλλά και σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία, Γερμανία, Αγγλία, Ρωσία, ΗΠΑ και Γαλλία. Έχει συμπράξει ως σολίστ με τις συμφωνικές ορχήστρες της Σαμάρα (Ρωσία), της Φιλιππούπολης και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σόφιας (Βουλγαρία). Έχει παρουσιάσει επίσης πολλά σύγχρονα μουσικά έργα σε πρώτη εκτέλεση και ηχογράφησε για το ελληνικό, κυπριακό, γερμανικό και ρωσικό ραδιόφωνο. Χάρη στο εύρος του ρεπερτορίου του, το οποίο εκτείνεται από την κλασική έως και τη σύγχρονη μουσική, έχει ερμηνεύσει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση έργα Ελλήνων, Αμερικανών και Ευρωπαίων συνθετών.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη