Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}
#

Breaking News:

latest

Γιουβαρλάκια

tip: 1. Αφήστε τη ζύμη του κιμά μία ώρα στο ψυγείο για να βγάλει ακόμα περισσότερα αρώματα. 2. Τινάζουμε ελαφρώς τα κεφτεδάκια πριν τα ρί...

tip: 1. Αφήστε τη ζύμη του κιμά μία ώρα στο ψυγείο για να βγάλει ακόμα περισσότερα αρώματα. 2. Τινάζουμε ελαφρώς τα κεφτεδάκια πριν τα ρίξουμε στην κατσαρόλα για να φύγει το περίσσιο αλεύρι. 3. Αν δείτε ότι η κατσαρόλα σας τραβάει υγρασία, συμπληρώστε 200-400 ml νερό. 4. Ρίχνουμε σιγά σιγά τη σούπα στο μείγμα του αυγού για να μην μας κόψει το αυγό και ανακατεύουμε προσεκτικά.   
 
ΥΛΙΚΑ

Για τον κιμά:


½ κιλό κιμά, μοσχαρίσιο

1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο

1 αυγό, medium

¼ του μάτσου μαϊντανό, ψιλοκομμένο

¼ του μάτσου άνηθο, ψιλοκομμένο

150 γρ. ρύζι γλασέ

5 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλεύρι, γ.ο.χ. για το πασπάλισμα

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη σούπα:

1 μεγάλο καρότο, τριμμένο

1 πατάτα, κομμένη σε κυβάκια

1 κύβο ζωμό κοτόπουλου

Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

1 στικ σέλερι, πολύ ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

1 lt νερό

20 ml ελαιόλαδο + extra για το σερβίρισμα

Για το αυγολέμονο:

2 κρόκους αυγών, large

Χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.γ. κορν φλάουρ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση για τον κιμά: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά, εκτός από το αλεύρι, και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
2 Κατόπιν, πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη πιατέλα με αλεύρι.
3 Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια σε όλη τους την επιφάνεια και τα αφήνουμε στην άκρη.
4 Εκτέλεση για τη σούπα: Ρίχνουμε το νερό σε μία πλατιά και βαθιά κατσαρόλα, την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα την πατάτα, το καρότο, τον κύβο, το σέλερι, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
5 Αμέσως μετά, μεταφέρουμε μέσα στην κατσαρόλα τα κεφτεδάκια, την σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 30-35 λεπτά.
6 Εκτέλεση για το αυγολέμονο: Αφαιρούμε το καπάκι από την κατσαρόλα, σβήνουμε τη φωτιά και αδειάζουμε 2 κρόκους αυγού σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ.
7 Κατόπιν τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς.
8 Ύστερα, με μία βαθιά κουτάλα παίρνουμε κουταλιές από τη σούπα και τις ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του αυγού ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να δέσει το αυγολέμονο.
9 Στη συνέχεια, ανάβουμε τη φωτιά πολύ χαμηλά, μεταφέρουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα με τα χέρια μας και περιμένουμε να δέσει η σούπα.
10 Μόλις δέσει, σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια ζεστά, πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/soupes/giouvarlakia

Δεν υπάρχουν σχόλια

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.