Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος: Από το σχολείο στον αθλητισμό

Από το σχολείο στον αθλητισμό
Γράφει ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος 

Συμπληρώνοντας μία δεκαετία διδασκαλίας στη δημόσια εκπαίδευση , εξεύρεσης και ανάδειξης ταλέντων , σας παρουσιάζω έναν από τους πολλούς επιτυχημένους  τρόπους προσέλκυσης μαθητών στον αθλητισμό .
Ο εκπαιδευτικός / Καθηγητής Φυσικής Αγωγής έχει τον κύριο ρόλο μέσω της ομιλίας του,
 ( διδάσκει και ομιλεί περισσότερο από 60%)
έχει την άμεση επαφή με τους μαθητές και σε συνδυασμό με την παρουσίαση (βίντεο - ανάλυση 7-10 λεπτά  ) του διδασκόμενου αντικειμένου προκαλεί το ενδιαφέρον των μαθητών μέσω της πληροφόρησης , της ανάλυσης και της εξειδίκευσης .
Τα οπτικά ερεθίσματα όπως οι αντιδράσεις του αθλητή , η συγκεντρωσή του , η μυϊκή του δύναμη , ο πανηγυρισμός του στην επιτυχία σε συνδυασμό με τις ακουστικές αισθήσεις όπως η μουσική , οι ήχοι της εξέδρας , η αφήγηση του ομιλητή καθηλώνουν το μαθητή και του δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθεί και ταυτόχρονα να πληροφορείται .
Ολοκληρώνοντας το θεωρητικό μέρος , αναφέρουμε στους μαθητές τους βασικούς κανονισμούς και τους προετοιμάζουμε για το πρακτικό μέρος .
Καλό θα ήταν να προσέξουμε τη μετακίνηση  από την αίθουσα προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τους προαύλιος χώρους .
Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστούμε την πολύτιμη συνεργασία του συναδέλφου καθηγητή φυσικής Αγωγής .
Ενημερωθείτε για τις αθλητικές δραστηριότητες του κάθε μαθητή , τις επιτυχίες του , την οικογενειακή του κατάσταση καθώς και για τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά των γονέων , θα σας είναι πολύτιμα στην επιλογή ενός μαθητή να σας ακολουθήσει στο άθλημά σας .
Οι μαθητές έχουν ήδη αφομοιώσει τις βασικές τεχνικές δεξιότητες τους αθλήματος από τη θεωρία και είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στο πρακτικό μέρος έχοντας στην άκρη του μυαλού τους το παιχνίδι .
Προσοχή , μην εστιάσετε υπερβολικά στην τεχνική , στόχος είναι σε πρώτη φάση τα παιδιά να συμπαθήσουν το άθλημα και έπειτα να σας ακολουθήσουν σε εξωσχολικές ώρες όπου θα έχετε τη δυνατότητα να τα γνωρίσετε καλύτερα !

Μην ξεχνάτε ,

α) Διαφημίστε τη δουλειά σας.
β)Παραμείνετε ενημερωμένοι στο αντικείμενο σας .
γ )Αξιοποιήστε τις καλές σας ιδιότητες 
δ)παραμείνετε θετικοί και μεταδώστε το 

Από τη θεωρία στην πράξη .

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος 

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής - 
Προπονητής Πετοσφαίρισης στις αναπτυξιακές ηλικίες από το 2010 και στην Α1 Εθνική κατηγορία 
Περιφερειακός Ομοσπονδιακός προπονητής εθνικών ομάδων ανάπτυξης .

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη