Επεμβατικό facelift - Νέα τεχνική MACS lift

Επεμβατικό facelift - Νέα τεχνική MACS lift

Ο χρόνος αφήνει τα σημάδια του στο πρόσωπό μας. Πέρα, όμως, από την ηλικία, αρκετά από αυτά οφείλονται και στην έκθεσή μας στην ηλιακή ακτινοβολία, καθώς και στη βαρύτητα και στις αυξομειώσεις του σωματικού μας βάρους. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, παρέα με το στρες, το άγχος και το κάπνισμα επηρεάζει και αυτός τη διαδικασία της γήρανσης, όχι μόνο του προσώπου, αλλά και του σώματος. Μια λύση, που μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά, είναι το facelift.
Τι πετυχαίνουμε με το facelift
Όπως εξηγεί ο κύριος Απόστολος Γαϊτάνης, πλαστικός χειρουργός, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ενωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr), όταν λέμε facelift, αναφερόμαστε σε μια σειρά από ειδικές τεχνικές, που ακολουθεί ο πλαστικός χειρουργός, με τις οποίες σφίγγει το επιφανειακό απονευρωτικό δίκτυο και τους μυς του προσώπου και τα επαναφέρει στην αρχική νεανική τους θέση, απομακρύνοντας παράλληλα το δέρμα που περισσεύει.
«Είναι μία χειρουργική επέμβαση, που έχει σκοπό να «πάει το ρολόι πίσω» και να βελτιώσει την εξωτερική εμφάνιση του προσώπου, διατηρώντας, όμως, τα φυσικά χαρακτηριστικά του. Οι ασθενείς μετά την επέμβαση φαίνονται ξεκούραστοι και φρέσκοι, χωρίς να φαίνεται ότι έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Τα αποτελέσματά του διαρκούν 7-10 χρόνια», λέει.
Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται το facelift
Η επέμβαση της ρυτιδοπλαστικής συνιστάται συνήθως στις ηλικίες από 45 έως 70 ετών - οπότε είναι περισσότερο εμφανή τα σημάδια του χρόνου - και μπορεί να γίνει με τοπική ή με ολική αναισθησία. Υπάρχουν διάφορα είδη ρυτιδοπλαστικής, που, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενή, ταιριάζουν στη δική του περίπτωση, όπως το S lift, το MACS lift, το mini lift (απλό) ή η ολική ρυτιδοπλαστική (full facelift). 
«Οι χειρουργικές τομές κατά τη ρυτιδοπλαστική βρίσκονται και μέσα στο τριχωτό της κεφαλής και σε περιοχές, όπου φυσιολογικά υπάρχουν ελαφριές ρυτίδες, όπως μπροστά και πίσω από το αυτί. Ο χειρουργός κινητοποιεί το δέρμα σε μικρό ή σε μεγάλο βαθμό, ανάλογα με την περίπτωση, και τοποθετεί τους μυς και το λίπος στην αρχική, πιο νεανική τους θέση. Ισχυρά ράμματα συγκρατούν τους ιστούς στην καινούρια τους θέση. Το δέρμα του προσώπου τοποθετείται και αυτό στη θέση του», μας επισημαίνει ο κύριος Γαϊτάνης.
Η τεχνική MACS lift
Ο ειδικός εξηγεί με απλά λόγια σε τι συνίσταται η τεχνική MACS lift. Όπως λέει, είναι μία νέα τεχνική για την ανόρθωση του προσώπου και του λαιμού, με τις  μικρότερες τομές και με την πιο γρήγορη ανάρρωση.
Οι τομές στην ουσία κρύβονται γύρω από τις φαβορίτες και μόνο μπροστά από το αυτί. Κινητοποιούνται οι ιστοί για 5-6cm μπροστά από το αυτί. Τοποθετούνται δυνατά χειρουργικά ράμματα σε δύο κύκλους, που ανορθώνουν τον λαιμό και το πρόσωπο στην καινούργια θέση και στηρίζονται στην βαθιά περιτονία του προσώπου. Τα πλεονεκτήματα της εν λόγω τεχνικής είναι η γρήγορη ανάρρωση, το πολύ φυσικό αποτέλεσμα και η μεγάλη ανόρθωση των ιστών.
«Συνδυαστικά γίνεται με έγχυση λίπους (λιπομεταφορά) γύρω από τα χείλη, στο πηγούνι και στις ρινοπαρειακές, για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Το λίπος, που παίρνουμε από την κοιλιά, όταν το τοποθετούμε στο πρόσωπο, έχει αυξητικούς παράγοντες, αναζωογονεί το δέρμα του προσώπου και δίνει λάμψη. Έτσι έχουμε και ανόρθωση των ιστών και λαμπερό δέρμα, χωρίς μικρές και μεγάλες ρυτίδες», τονίζει ο κύριος Γαϊτάνης.
Το χειρουργείο έχει διάρκεια τρεις ώρες, χρειάζεται μία νύχτα παραμονή στην κλινική και η ανάρρωση διαρκεί περίπου δέκα ημέρες.
Συνδυασμός facelift ή Macs lift με ρυτιδοπλαστική λαιμού
Το facelift και η ρυτιδοπλαστική λαιμού είναι χειρουργικές επεμβάσεις με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και προτείνονται κυρίως σε μεγάλου βαθμού χαλάρωση, όπου οι μη επεμβατικές διαδικασίες δεν θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το περιττό λίπος και η περίσσια δέρματος αφαιρούνται και ανορθώνονται οι μυς της περιοχής. Το πρόσωπο μετά την επέμβαση δείχνει φρέσκο, λαμπερό και ανανεωμένο, διατηρώντας τα φυσικά του χαρακτηριστικά.
Η καινούργια τεχνική facelift, το Macs lift που, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, είναι λιγότερο παρεμβατική μέθοδος, μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με τη ρυτιδοπλαστική λαιμού.
«Γίνεται, λοιπόν, με μικρότερες τομές από το κοινό facelift, για πιο φυσικό αποτέλεσμα και για πιο γρήγορη ανάρρωση. Απευθύνεται σε άτομα με μικρού ή μέτριου βαθμού χαλάρωση στο πρόσωπο», υπογραμμίζει ο πλαστικός χειρουργός.
«Με τη ρυτιδοπλαστική μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, να αναστρέψουμε τη χαλάρωση και την πτώση, να εξαφανίσουμε τις ρυτίδες και να δώσουμε στο πρόσωπο μια λάμψη και μια αρμονία», καταλήγει.




Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη