Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για τις τρέχουσες εξελίξεις στο ζήτημα της εξάπλωσης του κορωνοϊού


                                Λαμία: 11/03/2020
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της εξάπλωσης του κορωνοϊού και στη χώρα μας, διάχυτη είναι η αβεβαιότητα που επικρατεί στην τοπική κοινωνία & οικονομία, με το μέγεθος των αρνητικών επιπτώσεων να επιβάλει την λήψη άμεσων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων.

Οι εμπλεκόμενοι  φορείς του Ν. Φθιώτιδας (Ενοικιαζόμενα δωμάτια & καταλύματα, Σύλλογοι, Ομοσπονδίες, τουριστικοί πράκτορες, φορείς τουρισμού, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς), εκφράζουν την εικόνα μιας στάσιμης κατάστασης καθώς κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι επικρατεί ένα «μούδιασμα» με το κύμα ακυρώσεων στις κρατήσεις να είναι αρκετά μεγάλο.

Ο εσωτερικός τουρισμός τις τελευταίες ημέρες έχει καταγράψει μεγάλο ποσοστό (άνω του 50%) ακυρώσεων τουριστικών πακέτων σε ξενοδοχεία, καταλύματα & αεροπορικά εισιτήρια ενώ και η δραστηριότητα στο εμπόριο βαίνει μειούμενη, γεγονός που έχει αρχίσει να προκαλεί προβλήματα σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας. Όσον αφορά στις εμπορικές επιχειρήσεις καταγράφονται φαινόμενα έλλειψης εμπορευμάτων σχετικά με προϊόντα & παραγγελίες από πληγείσες χώρες. Επιπλέον, στασιμότητα επικρατεί και στις κρατήσεις στην περιοχή μας για τις μέρες των γιορτών του Πάσχα.

Πεποίθησή μας είναι πως, για την αντιμετώπιση των κινδύνων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την επιδημία του κορωνοϊού, κρίνεται επιβεβλημένη η λήψη άμεσων μέτρων σε σύντομο χρονικό διάστημα για την αποφυγή δυσμενών καταστάσεων και τη διαμόρφωση μηχανισμών που θα υποβοηθήσουν τις ΜμΕ να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες. Η απόφαση για υιοθέτηση «σκληρών» μέτρων ίσως κρίνεται επιβεβλημένη, για να προλάβουμε τα χειρότερα πριν υπάρξει ανεξέλεγκτη διασπορά, προσπαθώντας να περιορίσουμε χρονικά τις επιπτώσεις διάδοσης.

Τέλος, συμβουλεύουμε τις επιχειρήσεις – μέλη μας στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων  για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού και με γνώμονα την προστασία του κοινωνικού συνόλου, του προσωπικού και των μελών μας, το επόμενο χρονικό διάστημα να αξιοποιούν τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες του Επιμελητηρίου μας που είναι στη διάθεσή τους και να προτιμούν την τηλεφωνική ή και ηλεκτρονική εξυπηρέτησή τους.

www.fthiotidoscc.gr, e-mail:info@fthiotidoscc.gr, τηλ. 2231022112, 2231021395, φαξ. 2231030985


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη