Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: «Ο σημερινός χειρισμός των Υπουργείων αναιρεί το διάγγελμα του ίδιου του Πρωθυπουργού»

Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: «Ο σημερινός χειρισμός των Υπουργείων αναιρεί το διάγγελμα του ίδιου του Πρωθυπουργού»
«Ο σημερινός χειρισμός των Υπουργείων αναιρεί το διάγγελμα του ίδιου του Πρωθυπουργού» αναφέρουν ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης και 36 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησής τους προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, αναφερόμενοι στο πρόσφατο διάγγελμα του Πρωθυπουργού (19-03-2020) κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε: «όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι θα γίνουν αποδέκτες των ευεργετημάτων του πλαισίου των μέτρων που θα λάβει η Κυβέρνηση για την στήριξη της Ελληνικής Οικονομίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού».
Στην ερώτησή τους, ο κ. Σαρακιώτης και λοιποί Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επισημαίνουν ότι, ο κατάλογος των Κ.Α.Δ. που δημοσιοποιήθηκε δημιουργεί προφανείς αδικίες, αφού σε αυτόν δε συμπεριλαμβάνονται δραστηριότητες κλάδων, οι οποίοι πλήττονται καίρια όπως μικρέμποροι, παραγωγοί έως και δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις που προμήθευαν προϊόντα ή υπηρεσίες σε άλλες επιχειρήσεις που έχουν κλείσει λόγω της επιβολής των μέτρων, επιχειρήσεις που προμήθευαν υλικά για δημόσια έργα που έχουν σταματήσει καθώς και επιχειρήσεις που υπολειτουργούν λόγω κρουσμάτων και δεν μπορούν να γίνουν αποδέκτες των ευεργετικών μέτρων του προγράμματος οικονομικής υποστήριξης. Ταυτόχρονα, υποστηρίζουν ότι επί της ουσίας ο νέος κατάλογος θα πρέπει να περιλαμβάνει και όλες τις επιχειρήσεις που υπολειτουργούν λόγω της παγκόσμιας πρωτοφανούς αυτής κρίσης και όχι μόνο όσες έκλεισαν αναγκαστικά.
Τέλος, τονίζουν ότι μοναδικό κριτήριο για την ένταξη μιας επιχείρησης στον κατάλογο των Κ.Α.Δ. που θα υποστηριχθούν θα πρέπει να είναι η μη αναστολή των συμβάσεων εργασίας των εργαζόμενων σε αυτές κι όχι μόνο η υποχρέωση των επιχειρήσεων να έχουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων. Κι αυτό γιατί παρατηρούνται κρούσματα χρησιμοποίησης του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας ως εργαλείο γρήγορων και μαζικών απολύσεων με αποτέλεσμα, δυνητικά, να έχουμε 2 εκατ. συμβάσεις εργασίας σε αναστολή, γεγονός το οποίο όχι μόνο δε θα αντιμετωπίσει την οικονομική ύφεση, αλλά θα την επιδεινώσει.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη