Κάστρο Αλληλεγγύης-Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας: Στηρίζουμε τη ΒΙΟ.ΜΕ.! Απαιτούμε να επανασυνδέσουν το ρεύμα!

Κάστρο Αλληλεγγύης –                              Δελτίο Τύπου - Λαμία 3/4/2020

Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας

Στηρίζουμε τη ΒΙΟ.ΜΕ.! Απαιτούμε να επανασυνδέσουν το ρεύμα!

Την περασμένη Δευτέρα 30 Μαρτίου, πριν καλά-καλά ξημερώσει, στις 6:30 το πρωί, μέσα σ’ αυτή την περίοδο που ζούμε με τα ασφυκτικά περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί παντού λόγω της πανδημίας, συνεργείο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. (βλ. Δ.Ε.Η.) με τη συνοδεία από 2 κλούβες Μ.ΑΤ. προχώρησε στη διακοπή της ηλεκτροδότησης του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ. στη Θεσσαλονίκη.

Έκοψαν το ρεύμα στο εργοστάσιο, που παράγει σαπούνια και φυσικά καθαριστικά από σαπούνι, όταν:

-          Οι αγωνιστές εργαζόμενοι του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων ΒΙΟ.ΜΕ., με την ευρεία στήριξη της κοινωνίας και των κινημάτων, εντός και εκτός Ελλάδας, έχουν καταφέρει με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. που έχουν συστήσει να εμπορεύονται νόμιμα τα προϊόντα τους, και φορολογούνται γι’ αυτό.

-          Με την ευρεία στήριξη της κοινωνίας και των κινημάτων, το Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ. έχει αντιμετωπίσει στα δικαστήρια όλους τους πλειστηριασμούς του εργοστασίου που έχουν επιχειρηθεί μέχρι σήμερα.

-          Είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις του Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ. με τα αρμόδια υπουργεία για να εξασφαλιστεί και η λειτουργία του εργοστασίου, με όλα τα προβλεπόμενα, και με την παροχή ρεύματος περασμένη στην ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. με τον Α.Φ.Μ. της. Ώστε, να πληρώνουν το ρεύμα απαλλαγμένοι από τα χρέη της προηγούμενης ιδιοκτησίας προς τη Δ.Ε.Η., που «τυπικά» είναι και οι λόγοι της διακοπής.

Βεβαίως, η μπαμπέσικη ενέργεια τη Δευτέρα 30/3, κάθε άλλο παρά με τους «τυπικούς» λόγους έχει σχέση.

Η διακοπή ηλεκτροδότησης αξημέρωτα από ένα συνεργείο που το συνοδεύουν 2 κλούβες Μ.Α.Τ., ιδίως τώρα, με την πανδημία που υπάρχει τεράστια ανάγκη για είδη ατομικής υγιεινής και είδη καθαρισμού, και με τον στραγγαλισμό της κυκλοφορίας και της εργασίας που έχει επιβληθεί, δείχνει καθαρά, και την άνωθεν εντολή υπό την πίεση των «κύκλων» που θα επωφεληθούν, και το σαφέστατο μήνυμα καταστολής που θέλουν να περάσουν οι κυβερνώντες προς την κοινωνία και προς τα κινήματά της.   

Συμπαραστεκόμαστε όλοι στους αγωνιστές εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ. και στον δίκαιο αγώνα τους! Η εθελοντική μας κίνηση, μαζί με τον κόσμο της Φθιώτιδας που συμμετέχει στις δράσεις, τους στηρίζει και στην πράξη έχοντας συμπεριλάβει τακτικά τα προϊόντα τους στις απευθείας διαθέσεις προϊόντων, ενώ είχαμε προγραμματίσει τη συμμετοχή τους και στην 55η απευθείας διάθεση η οποία αναβλήθηκε.

Το συνεργατικό από τη βάση της κοινωνίας εγχείρημα του Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ., είναι ένα εξαιρετικό φωτεινό παράδειγμα εργατικής αυτοδιαχείρισης με παγκόσμια απήχηση. Χρειάζεται τη στήριξη όλων μας, για να επιβιώσει και να ανθίσει. Χρειάζεται να το πράξουμε με κάθε τρόπο. Και θα το πράξουμε με κάθε τρόπο, απέναντι σε κάθε μέτρο καταστολής και αψηφώντας κάθε μέτρο-πρόφαση «εκτάκτου ανάγκης».

Ενημερωνόμαστε για τον αγώνα τους, από την ιστοσελίδα τους: www.biom-metal.blogspot.com/

Αγοράζουμε τα εξαιρετικά φυσικά καθαριστικά τους, μέσω του e-shop τους: www.viomecoop.com/

Και απαιτούμε μαζί τους την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος, υπογράφοντας και διαδίδοντας παντού χωρίς καθυστέρηση το ψήφισμα που έχουν εκδώσει διαδικτυακά: εδώ στην πλατφόρμα Avaaz.

Αλύγιστοι από διώξεις και μεθοδεύσεις «αρχών» και «κύκλων», στέλνουμε το δικό μας μήνυμα, παντού:

Μας λένε ότι έχουμε πόλεμο,
με έναν αόρατο εχθρό.
Ίσως έχουν δίκιο.
Μας καλούν, ενωμένοι,
να τον πολεμήσουμε.

Όμως δεν σκέφτονται τον εχθρό,
στοχεύουν στο μετά,
κοιτάζουν να επωφεληθούν
από το πολεμικό κλίμα.
Έτσι δεν γίνεται πάντα;

Μήπως τους αδικούμε;
Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε το λάθος μας:
«Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

Οι εθελοντές του Κάστρου Αλληλεγγύης Λαμίας

Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr

Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (What's Up) - 6947081904 (CU) - 6906981623 (Free2Go)

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη