Υλοποιείται με επιτυχία η διανομή κατ'οίκον τροφίμων του ΤΕΒΑ

                                                                                    Αθήνα 7.4.2020
Υλοποιείται με επιτυχία η διανομή κατ'οίκον τροφίμων του ΤΕΒΑ.
Μετά από σχετική επιστολή που απέστειλε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, έχει ξεκινήσει ήδη στους περισσότερους δήμους της χώρας η κατ’οίκον διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων) από το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ ταυτόχρονα σε πολλούς δήμους έχουν πολλαπλασιαστεί και τα σημεία διανομής.
Η Δόμνα Μιχαηλίδου πραγματοποίησε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος στους δήμους και τις δημοτικές κοινότητες της χώρας. 
Στους περισσότερους δήμους της χώρας οι ωφελούμενοι ενημερώνονται για την κατ’οίκον διανομή, με γραπτό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα, και στη συνέχεια ειδικά συνεργεία των δήμων αναλαμβάνουν να κάνουν τις παραδόσεις τροφίμων και ειδών καθαριότητας και υγιεινής. Την προσπάθεια για την κατ’οίκον διανομή, συνδράμουν και εθελοντές μέσω διαφόρων προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης ιδιωτικών εταιριών.
Η Υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε σχετικά: «Ενημερώθηκα από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου σχετικά με την άμεση ανταπόκριση σχεδόν όλων των δήμων στη παρότρυνση που απευθύναμε για κατ’οίκον διανομή τροφίμων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”. Η διανομή των τροφίμων κατ’οίκον πραγματοποιείται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, μετά από έγκαιρη τηλεφωνική ενημέρωση μέσω γραπτών μηνυμάτων και χωρίς περιττή ταλαιπωρία για τους δικαιούχους. Υπενθυμίζουμε πως παρά τις τεχνικές δυσκολίες λόγω των έκτακτων συνθηκών, το πρόγραμμα διανομής τροφίμων ΤΕΒΑ έχει φέτος υλοποιηθεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, καθώς έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες διανομές σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρσι. Συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα στις ευπαθείς ομάδες με κάθε τρόπο. Όλοι μαζί, Υπουργείο, δήμοι, επαγγελματίες και εθελοντές, διασφαλίζουμε την ομαλή συνέχιση των προνοιακών υπηρεσιών με απόλυτο σεβασμό στα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και την προστασία όλων μας».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη