Εντός συνόρων Ευρώπης η Ελλάδα και Πολιτισμού Δύσης Κοινός Αγώνας και το κόστος «φύλαξης», του Γ. Σμοκοβίτη

 
Εντός συνόρων Ευρώπης η Ελλάδα

και Πολιτισμού Δύσης

Κοινός Αγώνας και το κόστος «φύλαξης»

ΓΕΩΡΓΙΟΥ Β.ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ


Μας χτυπούν στην πλάτη. Αποφασίστε, διαπραγματευτείτε, πολεμήστε, Έλληνες. Απέναντί σας οι Τούρκοι.

Όχι έτσι. Εδώ δεν αγωνιζόμαστε για «κόστος-κέρδος αποτιμητό σε χρήμα» αλλά για Ελευθερία, Ψυχή, Πολιτισμό Οικουμένης

Οι απέναντι υβρίζουν, ταπεινώνουν, διεκδικούν, απειλούν, όχι πλέον ΜΟΝΟ την Ελλάδα. Αλλά ξεδιάντροπα, φανερά, κραυγάζουν εναντίον ευθέως της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως ενότητα, ως καθένα χωριστά μέλος της, αφού ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ είναι η ΕΥΡΩΠΗ. Με τα σύνορα της τα γεωγραφικά και τα άλλα… του Πολιτισμού. Τα γεωγραφικά στις άκρες της Ελλάδας κι όχι μόνο στα χερσαία σύνορα της ΕΥΡΩΠΗΣ αλλά και τα θαλάσσια ΤΗΣ στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο. Του Πολιτισμού ΜΑΣ μέσα στης Ευρώπης και τη … γεωγραφία. Στην Κωνσταντινούπολη, στην Ιερότητα του Συμβόλου ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ όχι μόνο εντός Ευρώπης αλλά και ως σύμβολο στον πλανήτη, την Αγία Σοφία, επίθεση Βαρβαρισμού μετατρέποντας τη σε χώρο επίδειξης επιβολής με απόλυτη Επικυριαρχία με … Σπαθί Εκπροσώπου Θρησκείας. Και Βαρβαρισμού επί συμβόλου θρησκείας και πολιτισμού Ευρώπης και Λαών, Εθνών, Πολιτισμού Οικουμένης Χριστιανών, προσδιοριζομένου με Αξίες και Αρχές Ζωής τους κοινές με την «φιλοσοφία Ζωής όλων Ειρήνης, Ελευθερίας κι όχι μίσους και επικυριαρχίας».

Η Τουρκία έχει κηρύξει Πόλεμον, διεξάγει πολέμους.  Απειλεί κατακτήσεις, Καταπατά, περιφρονεί ήδη Διεθνές Δίκαιο.

Τα Σύνορα Πολιτισμού Ευρωπαϊκής Ένωσης καταπατήθηκαν με τον πιο ατιμωτικό τρόπο στην Αγία Σοφία. Η επίδειξη Δύναμης βαρβαρισμού εναντίον Πολιτισμού Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύμβολο όλης της Οικουμένης Πίστης Ανθρώπων, κοινών Ιδεών-Τρόπου Ζωής ΤΟΥΣ οργανωμένων κοινωνιών τους με συνεκτικό κρίκο και μεταξύ κρατών-εθνών-λαών-συνόλων σε επίγεια και ουράνια Ζωή ΤΟΥΣ, με το «Σύνταγμα Πολιτεύματος Κανόνων εντός Κράτους συμπεριφορών τους» αλλά και με το Ευαγγέλιο, τη Σοφία Θεού την καλοσύνη Ψυχής Θεανθρώπου με ανεξιθρησκεία «αλλήλοις» ΑΥΤΗ η Ζωή, ΑΥΤΟΣ ο τρόπος Ζωής ΑΥΤΟΣ ο Πολιτισμός αυτές οι Αρχές-Αξίες Ζωής Σεβασμού «αλλήλοις». ΑΥΤΑ δέχτηκαν βαρύτατο συμβολικό χτύπημα ως έναρξη πολέμου εναντίον τους εναντίον συνόρων γεωγραφικά αλλά κυρίως Πολιτισμού από εισβολή-κατάκτηση-αλλοίωση-υποδούλωση – περιορισμόν – τραυματισμόν – αιχμαλωσίας – ομηρείας τους ακόμα και αρχικά εκφοβισμού και τελικό στόχο αφανισμού με αποδυνάμωση τους, στην Ευρώπη, στη Δύση, στην Οικουμένη, όπου ίδιες ρίζες Πολιτισμού Εθνών, κοινωνιών, «συνόλων». 

ΟΧΙ δεν πρέπει να είναι μόνο της Ελλάδας η «φύλαξη» με τη … συμπαράσταση όσης Πολιτισμένης Οικουμένης έχει το Θεμέλιο πολιτισμού της σε Αρχές - Αξίες ΚΟΙΝΕΣ. Δεν είναι φύλαξη «θρησκείας» δεν είναι αντίσταση στενά «χριστιανική» ή μόνο «Ελλήνων», είναι ΠΟΛΕΜΟΣ Αμύνης-φύλαξης Τρόπου Ζωής Ελευθέρων Λαών-Εθνών εντός Πολιτισμού Επιλογής «μορφής Ψυχής» και πράξεων ΤΟΥΣ εντός Οργανωμένων Κοινωνιών ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ έχουν επιλέξει και θέλει το Πνεύμα και η Ψυχή ΤΟΥΣ να ΖΟΥΝ και να απολαμβάνουν ΖΩΗ χωρίς επικυριάρχους εισβολείς σε αυτή. Και δεν έχει μονο Ελληνικό το Όνομα η Ευρώπη, αλλά και Ελληνίδες οι ρίζες Πολιτισμού Της που από 2.500 χρόνια και 200 χρόνια τις «φυλάμε». 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, λοιπόν, στη διπλωματία, «στο τραπέζι συζητήσεων» με τον ΕΙΣΒΟΛΕΑ. Ή στον ΠΟΛΕΜΟ εναντίον ΤΟΥ. Όχι η Ελλάδα με … συμπαράσταση άλλων… μακρόθεν… Αλλά στα ΣΥΝΟΡΑ στον ΙΔΙΟ Πόλεμο ΜΑΖΙ. Δεν έχει απέναντι η Τουρκία την Ελλάδα. Ούτε μόνη η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία. ΟΧΙ. Η Τουρκία πρέπει να έχει απέναντι την Ένωση ΟΛΩΝ των ΚΡΑΤΩΝ-Λαών-εθνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΜΑΣ. Όλα τα ΜΕΛΗ της ΜΙΑΣ αδιαίρετης-ενιαίας ΜΙΑΣ Ένωσης Ευρώπης. Εναντίον ΜΑΣ όλων είναι η Τουρκία. Όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά εναντίον της «ΔΥΣΗΣ», που μας ανήκει ο Πολιτισμός της, δηλαδή η Ψυχή ΤΗΣ.

Με τη σύνθεση του και την κυριαρχία του εσωτερικά κάθε μέλους, η Ευρώπη του κοινού Πολιτισμού Κρατών της εναντίον του Βαρβαρισμού.

Συνομιλίες; ΟΧΙ Ελλάς μόνο - Τουρκία. ΟΧΙ. Αλλά ΚΑΙ Ευρωπαϊκή Ένωση με Ελλάδα ως ΕΝΑ στις θέσεις Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία ή σε όποιον άλλον θελήσει να απειλήσει τα γεωγραφικά σύνορά ΜΑΣ και όχι μόνο αυτά.

Η Ελλάδα ως ΕΝΑ ΜΑΖΙ με την «Ένωση». Θα βρεθεί λύση «εκπροσώπησης της ενωμένης αδιάσπαστης αλυσίδας μας και κάθε κρίκου της ενισχυμένου σε κάθε έξωθεν πίεσή του». Αυτή η επιδίωξή μας οι «προσδοκίες μας» αυτή η ουσία της Ένωσης, αλλοιώς μένει μόνο η μερική απώλεια εθνικής κυριαρχίας μας και ασφάλειάς μας αλληλεγγύης μέσα σε αυτή, αλλά και η ένταση προσπαθειών μας προς το καλύτερο.

ΟΧΙ θεωρητικά μακρόθεν. Αλλά ως ΕΝΑ τα σύνορα μελών ΕΥΡΩΠΗΣ πολιτισμού, ουσιαστικά – πρακτικά στο ΙΔΙΟ «τραπέζι διπλωματίας ΜΑΖΙ» κι ΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ, τότε ΜΑΖΙ με τον ΣΤΟΛΟ Ελλάδας ΚΑΙ πλοία ως ΕΝΩΣΗΣ κάθε κράτους-μέλους μας, στα αεροπλάνα μας ΜΑΖΙ ΚΑΙ αεροπλάνα κάθε Κράτους της ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ μπροστά η Ελλάδα, στον Στρατό μαζί ο Στρατός κάθε Κυρίαρχου Κράτους-μέλους Ένωσής ΜΑΣ μαζί. Κάθε Κράτος-Μέλος θα στέλνει το «μερτικό του» Ενόπλων Δυνάμεων του θα στέλνει Δυνάμεις του (ως κυρίαρχο κράτος-μέλος Ένωσης) όλοι μαζί στα Σύνορά ΜΑΣ γεωγραφίας αλλά και Πολιτισμού μας. Στις Θερμοπύλες Φυλάξαμε ΚΑΙ Σύνορα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ όχι μόνο γεωγραφικά. Σήμερα ΜΕΣΑ στην ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ως ΕΝΑ όλων των ΜΕΛΩΝ και Συμμάχων ΕΝΩΣΗΣ-Ελλάδας στο ΙΔΙΟ «τραπέζι» ή στο «μέτωπο» μαζί με τις ΘΕΣΕΙΣ Ελλάδας και Δημοκρατίας Κύπρου που ΚΑΙ τα δύο μέλη έξωθεν δέχονται επίθεση. Απέναντι στον εισβολέα η Ένωση «ενωμένη».

Περιορίσαμε Ορίζοντες και αναλωθήκαμε στα «υλικά» ενώ τα άυλα του Πνεύματος και Ψυχής μας τα αφήσαμε  μακράν πίσω μας σαν … «ξένα» ούτε καν σαν «ξεχασμένα δικά μας». Ο Παρθενώνας, η Ακρόπολη είναι «τοποθεσία»; ΟΙ Θερμοπύλες «έδαφος;» Η Αγιά Σοφιά «κτίριο»; Η Σαλαμίνα ένα «νησί»; 2.500 χρόνια και 200 χρόνια επέτειοι Ψυχής, Ελευθερίας και Πολιτισμού μας.

Και τέλος, κάτι του … λογιστηρίου.. Τη φύλαξη κοινών Συνόρων ΜΑΣ την έχει ΜΟΝΟ η Ελλάδα με το ΚΟΣΤΟΣ το «υλικό» πέραν σε «φθορά έμψυχου δυναμικού της» να το «πληρώνει» μόνη της η Ελλάδα αλλά για τα σύνορα όλης της Ευρώπης. Όμως για τα «φύλακτρα» συνόρων της Ένωσης ΟΦΕΙΛΕΙ να καταβάλει στον «Φύλακα Συνόρων Ευρώπης» όλη η φυλασσόμενη ΕΝΩΣΗ. Κάθε Κράτος-μέλος της ΟΦΕΙΛΕΙ να καταβάλει το «αναλογούν σε αυτό κόστος για τα Σύνορα ΕΝΩΣΗΣ και όλων των μελών της και κάθε μέλους» και όχι μόνο για το «ασύμμετρο μεταναστευτικό». Εννοώ για τον ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ και την «κίνηση Ενόπλων Δυνάμεών μας». Κοινό κονδύλιο εξόδων με συμμετοχή όλης της Ένωσης σε αυτό, αφού εδώ γίνεται «επίθεση-άμυνα» κοινών συνόρων.

Με ατομική ευθύνη μου ως μέλος της «κοινότητας των Ελλήνων… απανταχού…» η εκφορά επιθυμιών μου. 


Κύριε Διευθυντά,

Υ.Γ.  Ιδιαίτερα στις «συγκυρίες», ιδιαίτερα σε Δήμο, ιδιαίτερα σε Πρωτεύουσα Περιφέρειας, που έχει την ευλογία αρχαιοτάτων και νέων «συγκυριών», να έχει ευλογηθεί ΚΑΙ με Θερμοπύλες αλλά ΚΑΙ με Αμφικτιονίες ΚΑΙ με Χριστιανική Αλαμάνα ΚΑΙ με Γοργοπόταμο στην Αρχαία Φθία και το «φιλελληνικώς ηθελημένα αδρανές και αθέλητα ανίκανον Αυτοιδοικητικόν σύγχρονο πολιτικό δυναμικό της και κεντρικής εξουσίας» να ΜΗΝ έχει αξιοποιήσει τις Αρχαίες Αμφικτυονίες στο Δήμο Λαμιέων… ακόμα… και να μην έχει ιδρυθεί Σχολή Ελληνικού Πολιτισμού ή έστω Τμήμα του  στο έστω «παράρτημα Πανεπιστημίου» στην «αναπηρική Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης παραρτηματική Περιφέρεια Νεοελλήνων και ιδιαίτερα Στερεοελλήνων» στις … «συγκυρίες» - επετείων ΕΔΩ 2.500 χρόνων και 200 χρόνων Ιστορίας – Πολιτισμού ΕΛΛΗΝΩΝ τοπικώς, πανελληνίως, διεθνώς…

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη