Γ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση απαξιώνει επιτυχημένα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. που στηρίζουν νέους επιστήμονες»

 

Γ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση απαξιώνει επιτυχημένα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. που στηρίζουν νέους επιστήμονες»

 

Τα προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα και τις καθυστερήσεις στην καταβολή των σχετικών πιστώσεων προς τους εργοδότες, έφερε με ερώτησή του στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης, την οποία και προσυπογράφουν 33 ακόμη Βουλευτές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαρακιώτης και οι συνάδελφοι του στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. ρωτούν το νέο Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη:

·        Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να επιταχυνθεί η προβλεπόμενη από το σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο διαδικασία πίστωσης των ενισχύσεων προς τους εργοδότες – δικαιούχους του εν λόγω προγράμματος στη Φθιώτιδα και τη Λαμία;

·        Σε περίπτωση που κρίνεται σκόπιμο από την αρμόδια υπηρεσία, προτίθεται το Υπουργείο να ενεργήσει στην κατεύθυνση της στελέχωσης των αρμοδίων περιφερειακών υπηρεσιών με πρόσθετο προσωπικό, λαμβανομένων υπ’ όψιν και των αναγκών που προκύπτουν εξαιτίας της πανδημίας;

·        Ενώ παράλληλα, ζητούν στοιχεία αναφορικά με τις αιτίες των καθυστερήσεων, τον αριθμό των δικαιούχων, τον αριθμό των ωφελουμένων και το ποσό που εν τέλει απορροφήθηκε από τους ετήσιους προϋπολογισμούς του προγράμματος.

Ταυτόχρονα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επισημαίνει ότι, ιδίως σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη και δυσμενή συγκυρία, η Κυβέρνηση οφείλει να απαλλαγεί από μικροκομματικές λογικές και να σταματήσει τη συστηματική υπονόμευση και απαξίωση των προγραμμάτων που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., καθώς σήμερα υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση της απασχόλησης και των εργοδοτών – δικαιούχων που την εξασφαλίζουν, ενώ τέλος, προειδοποιεί ότι, ενδεχόμενες δυσλειτουργίες στο εν λόγω πρόγραμμα πιθανώς να συντελέσουν στην αύξηση του αριθμού των ανέργων στη χώρα και στη Φθιώτιδα, ο οποίος βάσει πρόσφατων δηλώσεων της Περιφερειακής Δ/ντριας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας υπολογίζεται στους 14.000 στην Π.Ε. Φθιώτιδας.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη