Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κυριάκος Βελόπουλος: «Κύριοι αποτύχατε στην διαχείριση του κορωνοϊού»

 

Σημεία της Πρωτολογίας και της Δευτερολογίας του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκου Βελόπουλου, κατά την συζήτηση στην Βουλή με θέμα: "Συζήτηση, κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας".
ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΑ
Κύριοι αποτύχατε στην διαχειριση του κορωναΊου. Δεν πείσατε τον λαό για όσα λέτε γιατί δεν τα εννοείτε. Ήσασαν ανέτοιμοι, κανείς πρωθυπουργός δεν θα μπορουσε να λύσει το πρόβλημα αυτό από μόνος του, γι’ αυτό επρεπε ολοι να σταθούμε από κοινού απέναντι στο θέμα αυτό, αλλά ο πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη να το λύσει μόνος του και τώρα θα μείνει μόνος του απέναντι στην οργή των πολιτών. Η αμφισβήτηση του λαού είναι διαρκής. Δεν τους πείσατε γιατί όλοι βλέπουμε μια σειρά από παλινωδίες, βλέπουμε μια έλλειψη συντονισμού και αυτοδιαψεύσεις των επιστημόνων. Πώς είναι δυνατόν ο λαός να ακολουθήσει τον ηγέτη της χώρας; πώς θα πιστέψουν ότι αυτά που λέει η κυβέρνηση είναι τα σωστα; Και θα σας το αποδείξω:
Ο Πρωθυπουργός μας είπε ότι το κόστος του lockdown είναι 3 δις / μήνα. Ο κ. Σταϊκούρας όμως στις 5/11/2020 είπε ότι το κόστος του lockdown είναι πάνω από 3,2 δις / μήνα. Τον Σεπτέμβριο του 2020 ο κ. ΣταΪκούρας είπε ότι το lockdown στοιχίζει 2,5 με 3 % του ΑΕΠ το μήνα. Τελικά αν υπολογίσουμε αυτά που είπε ο κ. ΣταΪκούρας προκύπτει ότι το lockdown κοστίζει 5 δις / μήνα. Μα πώς θα γίνετε πιστευτοί όταν άλλα λέει ο πρωθυπουργός και άλλα οι υπουργοί;
Μίλησε ο πρωθυπουργός για ψηφιοποίηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Δεν ξέρει τι έχουν πει οι εμπειρογνώμονες, ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν εμβόλια, γιατί πάσχουν από αλλεργίες ή από αυτοάνοσα; αυτοί οι άνθρωποι αυτοί δεν θα πάνε ποτέ ταξίδι, επειδή δεν θα έχουν κάνει το εμβόλιο; Και μετά έρχονται ο κ. Μακρόν, ο Ρουμάνος πρόεδρος, ο Καναδός πρόεδρος και αδειάζουν τον κ. Μητσοτάκη επειδή είναι «πολύ πρόθυμος» όπως είπαν για τον εμβόλιο. Μα δεν καταλαβαίνω γιατί σώνει και καλά πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι Έλληνες;
Μας είπε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές. Αυτό του το είπε κάποιος γιατρός; Γιατί όλοι γνωρίζουμε από τους γιατρούς, ότι ένα εμβόλιο χρειάζεται 3 χρόνια για να θεωρηθεί ασφαλές. Ξέρετε τι έγινε στην Γερμανία, με την εταιρεία Κόντεργκαν; αυτή η εταιρεία είχε παράξει ένα φάρμακο, που πουλιόταν σε όλο τον κόσμο. Αυτό το φάρμακο είχε μία ουσία και όσες έγκυες γυναίκες το πήραν γέννησαν παιδιά χωρίς χέρια και χωρίς πόδια. Βέβαια η εταιρεία τις αποζημίωσε μετά από 30 χρόνια όμως. Και ρωτάω τώρα, αν το εμβόλιο μετά από 3 χρόνια αποδειχθεί ότι δεν είναι ασφαλές; Το Bloomberg λέει ότι στη Νορβηγία 23 άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα με παρενέργειες από το εμβόλιο. Πώς είμαστε σίγουροι ότι είναι ασφαλές; Σήμερα το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σε 13 άτομα που έκαναν το εμβόλιο παρουσιάστηκαν παρενέργειες στο πρόσωπο. Γιατί λοιπόν είστε τόσο πολύ υπέρμαχοι του εμβολίου, όταν υπάρχουν και άλλες λύσεις. Υπάρχουν φάρμακα. 
Είπε ο πρωθυπουργός ότι έχει ζητήσει 12,5 εκατ. εμβόλια. Μα οι γιατροί λένε ότι τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν μπορούν να εμβολιαστούν. Άρα χρειαζόμαστε 8 εκατ. εμβόλια. Τα υπόλοιπα 4,5 εκατ. εμβόλια γιατί τα παίρνουεμ; Ποιος ο λόγος γι΄ αυτό το πλεονάζων απόθεμα; 
Έχουμε μια κυβέρνηση που είναι απλόχερη στα πρόστιμα και όχι στην επιδότηση της εργασίας. Στην Ολλανδία που ο βασικός μισθός είναι 1.700 ευρώ, το πρόστιμο για τη χρήση της μάσκας είναι 90 ευρώ, στη Γερμανία που ο βασικός μισθός είναι 1.500 ευρώ το πρόστιμο είναι 150 ευρώ, στην Ελλάδα που ο βασικός μισθός είναι 500 ευρώ το πρόστιμο είναι 500 ευρώ! Έτσι ο πολίτης απεχθάνεται το κράτος.
Κάποιοι υπουργοί βγάινουν και λένε ότι η κυβέρνηση είναι επιτυχημένη στην αντιμετώπιση του ιού. Εγώ πάντως έχω έρευνα του Bloomberg που λέει ότι η Ελλάδα είναι 53 ανάμεσα σε 55 χώρες στην αντιμετώπιση του ιού και τελευταία στην ΕΕ. Είμαστε από τις χειρότερες χώρες στην αντιμετώπιση του κορωναΪού. Το Lockdown στην Ελλάδα είναι από τα χειρότερα και τα αυστηρότερα. 
Οι υπουργοί πέφτουν συνεχώς σε αντιφάσεις. Τη μια λέει υπουργός της κυβέρνησης ότι «οι επιστήμονες μας προτείνουν και εμείς αποφασίζουμε». Μετά από λίγες ημέρες υπουργός λέει ότι «οι επιστήμονες αποφασίζουν, εμείς κάνουμε ό,τι μας λένε». Μετά βγαίνει ο πρωθυπουργός και λέει ότι «δεν ακούσαμε τους επιστήμονες και τώρα αναγκαστήκαμε να επιβάλουμε αυστηρότερο lockdown». Βγαίνει ο κ. Βατόπουλος και λέει ότι «οι επιστήμονες εισηγούμαστε και η κυβέρνηση αποφασίζει». Βγαίνει ο κ. Βώβος και λέει ότι «δεν ρωτήθηκε η επιτροπή για το άνοιγμα των σχολείων και η απόφαση της κυβέρνησης την αιφνιδίασε». Βγαίνει ο Εξαδάκτυλος και λέει ότι τάσσεται κατά το άνοιγμα των σχολείων. Βγαίνει ο Λαζανάς και λέει ότι ήταν πολιτική η απόφαση για τη μην συνταγογράφηση των covid tests, ενώ ο Υπουργός κ. Κικίλιας έλεγε το αντίθετο. Οι υπουργοί έχουν εκθέσει τον πρωθυπουργό και φαίνεται μην σοβαρός. 
Εχετε κάνει λάθη. ¨Όταν με βάση τα κρούσματα του Νοεμβρίου παίρνετε μέτρα τον Ιανουάριο, όταν κάνετε μεταφορά των κρουσμάτων τον Ιανουάριο, κάνετε λάθη. Η κ. Λινού ανέφερε στο MEGA ότι «υπάρχουν περιοχές που κλείνουν χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για τα κρούσματα. Η χώρα υπολείπεται σε θέματα διαφάνειας νοσηλείας». Το πρόβλημα κύριοι δεν είναι ο ένας αλλά οι ομόκεντροι κύκλοι γύρω από τον έναν. Πώς λοιπόν ο λαός θα πιστέψει πως ό,τι λέει η κυβέρνηση το εννοεί;
Έδωσε συνέντευξη ο πρωθυπουργός και είπε ότι τον Μάρτιο θα έχουμε 2 εκατ. εμβόλια και λίγο μετά ο κ. Κικίλιας είπε ότι τον Μάρτιο θα αναμένεται να φθάσουν στην χώρα 1,6 εκατ. εμβόλια. 
Κάνατε τη φιέστα με την έλευση των εμβολίων. Ήταν μια ωραία επικοινωνιακή μπαρούφα. Πήγαν φορτηγά, πολιτικοί, αστυνομία, στρατός και μετά είδαμε το κουτί με τα εμβόλια να μεταφέρεται πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι στην Κόρινθο! Ορίστε δείτε εδώ τη φωτογραφία (δείχνει φωτο) που παρουσιάζει πώς μεταφέρθηκαν τα εμβόλια στη Νορβηγία. Μεταφέρθηκαν λοιπόν σε φορτηγό ψυγείο. Στη Γαλλία δεν πήγε κανένας υπουργός να τα υποδεχθεί. Πήγε μόνο ο επικεφαλής του δημοσίου φαρμακείου στο Παρίσι. Ξέρετε η σοβαρότητα από τη σοβαροφάνεια απέχει ένα μικρό βήμα μόνο. 
Βάζετε τους 86χρονους να μπουν στο internet, να δώσουν τα στοιχεία τους, να πάνε στο ΚΕΠ, να πάρουν σειρά για να εμβολιαστούν. Μα έτσι εκθέτετε μια ολόκληρη κυβέρνηση με τις ανοησίες που κάνετε, εκθέτετε όμως και ανθρώπους και πολίτες. 
Στις 9.45 ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως η αρμόδια επιτροπή πρότεινε να μην ανοίξουν τα σχολεία.. στις 11.29 η κ. Πελώνη είπε πως δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία. Και μία ώρα αργότερα η υπουργός παιδείας ανακοίνωσε ότι ανοίγουν τα σχολεία. Κάνετε λάθη επί λαθών. 
Αν είχαμε σωστή παιδεία, θα μπορούσαμε να έχουμε ολοήμερο σχολείο, και το απόγευμα από τι 5 έως τις 9.30 το βράδυ θα μπορούσε να λειτουργήσει η εστίαση και το λιανεμπόριο. Πρέπει να δουλέψουν οι άνθρωποι. Θα αναγκαστούν να κλείσουν τα μαγαζιά τους. Δεν μπορούν να πληρώνουν δημοτικά τέλη και ρεύμα χωρίς να έχουν έσοδα. Γιατί να πληρώνουν; Γιατί για τα 5 αυτοκίνητα που έχει μια εταιρεία να πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα όταν δεν τα κινεί; Ας τους επιτρέψουν να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους 4-5 ώρε το απόγευμα.
Πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά για όλα αυτά τα θέματα και γι’ αυτό που θα έρθει από τον Φεβρουάριο, Μάρτιο. Μακάρι να μην έρθει βέβαια. Αλλά με ποιους να μιλήσουμε σοβαρά όταν όλοι έρχονται μόνο για τις κομματικές φιέστες; Πάνω από το κόμμα υπάρχει η πατρίδα, υπάρχει η Ελλάδα, υπάρχει η υγεία των Ελλήνων. Είναι ένα μεγάλο θέμα και θα ήταν καλό να βρούμε όλοι μια κοινή συνισταμένη.
Η Υπουργός Υγείας του Λουξεμβούργου είπε ότι τα παιδιά στο σχολείο κάθονται ένα ένα στα θρανία και εν αλλάξ. Δηλαδή ζιγκ ζαγκ. Αν κάναμε κάτι παρόμοιο ή το ίδιο θα μπορούσαμε να ακοίξουμε για λίγο το λιανεμπόριο. Θα κλείσουν μαγαζιά και θα μείνουν άνθρωποι άνεργοι και θα πεινάσουν οικογένειες. 600.000 άνθρωποι ζουν από την εστίαση. Πώς θα επιβιώσουν με τα ψίχουλα που τους δίνετε;
Είπε η κ. Παγώνη πως δεν έχει καμμία λογική η απαγόρευση για το ψάρεμα και το κυνήγι. Πραγματικά για ποιο λογο δεν μπορεί να ψαρέψει στην παραλία ο ψαράς, γιατί δεν μπορεί να κυνηγήσει στο βουνό ο κυνηγός; Αν θέλετε να γίνετε πειστικοί ως κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτειτε. 
Ανοίγετε τα καταστήματα με click away και φωνάζετε ότι έχει μεγάλη επιτυχία και μετά από λίγες ώρες δίνετε εντολή να κλείσουν τα μαγαζιά. Μα ο μαγαζάτορας έχει κάνει αγορές προϊόντων, έχει γεμίσει τις αποθήκες του, πώς τον κλείνετε, ενώ έχει σε εξέλιξη παραγγελίες. Αυτά που κάνετε σκοτώνουν τα μαγαζιά, σκοτώνουν την οικονομία. Είναι μεγάλη η ζημιά που κάνετε. Και η ζημιά στην οικονομία με την δουλειά και με κάποιο σχέδιο μπορεί να διορθωθεί, αλλά η διάβρωση του πολιτικού συστήματος με την αφερεγγυότητα που επιδεικνύετε δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. 
Στην Γερμανία, το Υπουργείο Υγείας, αντίθετα με τον Ελληνικό Υπουργείο, έχει κυκλοφορήσει ένα φυλλάδιο στο οποίο αναφέρει μία προς μία όλες τις παρενέργειες του εμβολίου. Λέει ότι μπορεί το εμβόλιο να προκαλέσει αντιδράσεις στο σημείο της ένεσης, κόπωση, κεφαλαλγία, μυικό πόνο, ρίγη, πόνο στις αρθρώσεις, πυρετό, λέει ότι οι παρενέργειες είναι συχνότερες στους άνω των 55 ετών μετά τον δεύτερο εμβολιασμό. Εδώ δεν υπάρχει τίποτα. Καμμία ενημέρωση. Εμείς στην Ελληνική Λύση έχουμε ομάδα γιατρών που λένε ότι δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και αναρωτιέμαι για ποιο λόγο πρέπει να πιέσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί; Επίσης με ενοχλεί η δαιμονοποίηση της άλλης άποψης. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν λέμε κάτι. Άρα όταν λέμε ότι το εμβόλιο είναι 100% ασφαλές, πρέπει και να είναι ασφαλές.  Το σώμα του καθενός του ανήκει. Το κάνει ό,τι θέλει. Δεν μπορούμε να πιέσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί με το ζόρι. 
Μιλάτε για ευρωπαΊκή αλληλεγγύη. Και εγώ σας λέω σταμαστήστε να το κάνετε. Οι Γερμανοί πολίτες κοιτούν πρώτα τη Γερμανία και μετά όλους τους άλλους. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, υπάρχει γερμανική επιβολή. Το γνωρίζετε κι εσείς ότι η Γερμανία επιχειρεί παρασκηνιακά να πάρει από άλλες πηγές τα εμβόλια. Άλλωστε αν υπήρχε αλληλεγγύη το γερμανικό πολεμικό ναυτικό θα είχε έρθει στο Αιγαίο και θα πολεμούσαμε μαζι τους Τούρκους. Μακάρι να υπήρχε ευρωπαΪκή αλληλεγγύη, όλοι θα την θέλαμε, αλλά ας μην τρέφουμε αυταπάτες.
Αφού πιστεύετε στο εμβόλιο, θα μπορούσατε να κάνετε ό,τι έκανε το Ισραήλ, το οποίο είπε ότι αφού το lockdown κοστίζει 5 δις το μήνα, αγόρασαν διπλάσια ποσότητα εμβολίων για να αποφύγουν το lockdown. Θέλω να σας πω ότι ακόμα και το εμβόλιο που το έχετε κάνει σημαία, δεν το κάνετε σωστά. 
Η αλήθεια είναι ότι όσα περισσότερα τεστ κάνεις τόσα περισσότερα κρούσματα προκύπτουν. Το λέω αυτό γιατί είναι γνωστά αυτά που κάνουν οι λαθροχείρες. Έχω λοιπόν εδώ την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία λέει ότι από την 1η έως την 35η εβδομάδα του 2019 και του 2020 είχαμε ίδιο αριθμό θανάτων! Δεν είναι περίεργο; Μόνο οι επιστήμονες μπορούν να το εξηγήσουν. Λογικά θα έπρεπε να είχαμε περισσότερους νεκρούς  λόγω του κορωναϊού.
Βλέπουμε καθηγήτρια της ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μάλιστα τα στοιχεία είναι αναρτημένα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η οποία βγαίνει και λέει ότι ο κόσμος πρέπει να κάνει το εμβόλιο και η ίδια σε διάστημα 8 μηνών έχει πάρει 400.000 ευρώ! Γι’ αυτό οι πολίτες δεν σας πιστεύουν. 
Πάμε στις μάσκες. Ο καθηγητής Σιούτας του πανεπιστημίου της Καλλιφόρνια, λέει ότι είναι περιορισμένη  προστασία της μάσκας στους κλειστούς χώρους. Δεν είναι πανάκεια η μάσκα. Ίσως να είναι επικίνδυνη αν δεν χρησιμοποιείται σωστά. Αυτή η πρεμούρα με τη μάσκα πραγματικά με προβληματίζει. Στην Γερμανία δεν είναι υποχρεωτική. Μόνο στις πλατείες οπου υπήρχε πολύς κόσμος είναι υποχρεωτική. Στους δρόμους έξω δεν είναι. Το ίδιο ισχύει και στην Ολλανδία. Εδώ είναι υποχρεωτική παντού. Και ξέρετε γιατί; γιατί οι «φίλοι» μας έχουν κάνει εργοστάσια κατασκευής μασκών και πρέπει να πουληθούν παντού. Και τα κανάλια μας λιβανίζουν όλημερίς γι’΄αυτό. Το πρόβλημα με τα κανάλια λοιπόν είναι ότι τα ελέγχετε και παρουσιάζουν ότι θέλετε εσείς. 
Πάμε και στην οικονομία. Με τα δάνεια παράγετε χρέος. Δεν λέτε στον λαό τι αυτό που του δίνετε τώρα, δηλ. τα επιδόματα θα κληθεί να τα επιστρέψει. Το είπε ο κ. Σκυλακάκης. Είπε ότι δανειζόμαστε για να τα βγάλουμε πέρα και θα κληθούμε κάποια στιγμή να επιστρέψουμε τα δάνεια. 1,5 χρόνο τώρα δεν εχετε κάνει τίποτα για να παράξουμε πλούτο. Δανειζόμαστε και η επόμενη γενιά θα κληθεί να πληρώσει με τόκο. αυτή δεν είναι σωστή οικονομική πολιτική. Με επιδόματα δεν λύνεις το πρόβλημα. Δώστε επιδόματα στις εταιρείες για να προσλάβουν κόσμο. Μην επιδοτείτε την ανεργία αλλά την εργασία. Μιλώ ως επιχειρηματίας. Το χρέος της χώρας εχει φθασει τα 340 δις και τα ταμειακά διαθέσιμά μας είναι μόλις 31 δις. Το ΑΕΠ μας καταρρέει καθημερινά. Σε 10 χρόνια χάσαμε το 25% του ΑΕΠ μας.  Βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη σε ανεργία. Και όταν υπάρχει ανεργία, υπάρχει εγκληματικότητα, αυξηση της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών. Πρέπει να δώσουμε λύση σε αυτά τα προβλήματα. Πρέπει να γυρίσουν στην πατρίδα τα παιδιά μας, ο ανθός της ελληνικής κοινωνίας, που έφυγαν στο εξωτερικό. Είμαστε η τελευταία χώρα σε ευημερία στην Ευρώπη. Θα έρθει κάποια στιγμή που η πανδημία θα φύγει, αλλά το πρόβλημα στην ελληνική οικονομία είναι συνολικό. Πρέπει να αλλάξουμε ρότα και να προτείνουμε στον πρωθυπουργό λύσεις και αυτός να τις δεχθεί. Εχουμε την χαμηλότερη ικανότητα πληρωμής των υποχρεώσεών μας. Εχετε τελειώσει την κοινωνία. έχετε κόψει επιδόματα κοινωνικά, επιδόματα αναπηρικά, χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν 4 χρόνια για πάρουν σύνταξη ενώ έχουν πληρώσεις τις εισφορές τους. Όλα αυτά είναι λάθη και τα λαθη αφορούν ανθρώπους. 250 εεπαγγέλματα που εξαρτώνται από την οικοδομή είναι σε απόγνωση. Τα χιονοδρομικά κέντρα δεν λειτουργούν. Στη Γερμανία και την Ελβετία λειτουργούν κανονικά. Οι άνθρωποι έχουν κάνει αυτές τις επιχειρήσεις για να ζήσουν το χειμώνα και εσείς τις κλείσατε. Γιατί στο εξωτερικό λειτουργούν και εδώ δεν λειτουργούν; 1 στις 4 επιχειρήσεις θα κλείσει τους επόμενους μήνες. Τα νούμερα αυτά πρέπει να σας τρομάζουν. Η εταιρεία Καλλιμάνης, που είναι εταιρεια συσκευασίας ψαριών, εχει προβλήματα γιατί οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια. Όλες οι εταιρείες σε όλες τις χώρες παίρνουν δάνεια, στην Ελλάδα δεν παίρνουν. Και τώρα η συγκεκριμένη εταιρεία κινδυνευει να περάσει σε τουρκικά χέρια. Θα την πάρουν οι  Τούρκοι. Αυτό είναι λάθος οικονομική πολιτική. Υπάρχουν επαγγελματίες που οι τράπεζες , επειδή έχουν μηχανήματα POS τους ζητούν να δίνουν συνδρομή 5,5 ευρώ, ενώ δεν λειτουργούν!
Αν εσείς ειστε χαρούμενοι που έχει κλείσει η αγορά και λειτουργούν τα ενεχυροδανειστήρια, τότε είστε λάθος. Πηγαίνουν οι Έλληνες και πουλούν ό,τι έχουν σε χρυσό για να πληρώσουν την εφορία. και την ίδια ώρα ο κ. Μηταράκης έχει πληρώνει 6,2 εκατ. ευρώ στην εταιρεία συμβούλων PLANET για να του δίνουν συμβουλές για το θέμα της λαθρομετανάστευσης!
Κλείνοντας θα σας πω ότι μέχρι χθες πίστευα ότι λειτουργούμε με τον αυτόματο πιλότο. Σήμερα είμαι βέβαιος ότι πηγαίνουμε με τον αυτόματο πιλότο χαλασμένο. Πρέπει να το διορθώσουμε για να μην τον βρουν έτσι οι επόμενες γενιές. 


ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ
Θα ξεκινήσω με μία συμβουλή προς τον πρωθυπουργό, την οποία πήρα από τον Λάο Τσε: Ο καλύτερος ηγέτης είναι εκείνος που οι άλλοι ίσα που καταλαβαίνουν την ύπαρξή του και όταν τελειώσει η δουλειά όλοι λένε: Μαζί το κάναμε!
Στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργος ξεπέρασε τον εαυτό του. Κουνούσε το δάχτυλο σε κάθε αρχηγό, ξεπέρασε τα όρια δίνοντας έωλες αιχμές. Μάλιστα έκανε αιχμές και προς εμάς, την Ελληνική Λύση, που δεν έχουμε δώσει αφορμή ότι δεν επιχειρηματολογούμε και ενώ η ΝΔ σε πολλές περιπτώσεις μας έχει αντιγράψει. Και υπαινίχθηκε ότι κάνουμε ψηφοθηρία για το εμβόλιο. Να του πω ότι αυτό που έκανε, ενώ υπάρχουν τόσοι νεκροί από τον ιό, είναι τουλάχιστον τυμβωρυχία.
Κύριε πρωθυπουργές, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί. Μιλάτε για ψηφοθηρία εσείς που κατηγορούσατε τον ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό και σήμερα εφαρμόζετε απόλυτα την συμφωνία των Πρεσπών. Κατηγορούσατε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε πολυμελές υπουργικό συμβούλιο, κάνοντας λόγο για ένα υπουργικό 25 ατόμων, και σήμερα έχετε 59μελές υπουργικό συμβούλιο. Μιλάτε για τους μετακλητούς που τους έχετε τοποθετήσει παντού! Και θέλω να ρωτήσω τους βουλευτές και τους ψηφοφόρους της ΝΔ: Συμφωνουν με τον κ. Δένδια, που είπε ότι υπάρχει και πρέπει να υπάρξει πλήρης στήριξη της συμφωνίας των Πρεσπών; 
Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη κ. πρωθυπουργέ. Πάρτε τώρα πίσω το πρόστιμο των 500 ευρώ! Νομίζω ότι όλοι εδώ μέσα συμφωνούν ότι το πρόστιμο των 500 ευρώ σε έναν Έλληνα που παίρνει, αν τα παίρνει, 450 ευρώ το μήνα είναι πρόστυχο.
Εγώ σήμερα είχα έρθει εδώ για να κάνω εποικοδομητική κριτική, δυστυχώς όμως ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές ότι παίρνουμε στοιχεία από το INTERNET για τις ομιλίες μας. Μας συγχωρείτε που δεν παίρνουμε τα στοιχεία από τον ΣΚΑΪ που σας παίζει όλη την ημέρα. 
Εχω λοιπόν εδώ δημοσίευμα του Bloomberg, που λέει ότι γίνεται νεκροψία στην Νορβηγία για 23 νεκρούς, μετά τον εμβολιασμό. Στο Ισραήλ, 13 άνθρωποι έπαθαν παράλυση προσώπου μετά το εμβόλιο. Το ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της υγειονομικής επιτροπής, ο Ισρηαλινός  Τσιόδρας. Το 17% των ανθρώπων που νόσησαν μετά τον εμβολιασμό νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. 4.500 ατομα διαγνώστηκαν με ιό μετα την πρώτη δοση του εμβολίου. 244 νοσηλεύονται από την πρώτη εβδομάδα  και 124 από την δεύτερη εβδομάδα. Και το λένε αυτό εκείνοι που έχουν πάρει το εμβόλιο και έχουν εμβολιαστεί μαζικά. Μην λέτε λοιπόν ότι το εμβόλιο δεν είναι επικίνδυνο. Να είμαστε λοιπόν επιφυλακτικοί και να μην ασκούμε πιέσεις στον κόσμο. Έχω και άλλο δημοσίευμα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, δική σας εφημερίδα είναι, που λέει ότι νοσοκόμα στην Ουαλία, βρέθηκε θετική στον ιό μετά τον πρώτο εμβολιασμό της με το εμβόλιο της Pfizer.
Κύριε πρωθυπουργέ στο κόμμα μας έχουμε γιατρούς, οι οποίοι μας λένε ΄τοι αν δεν είσαι 100% βέβαιος δεν μπορεις να βγαίνεις και να ζητάς από τον κόσμο να εμβολιαστεί με το ζόρι. Και γι’ αυτό αναρωτιέμαι γιατί στείλατε άρον άρον την επιστολή στην ΕΕ σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού; Αφού είναι προαιρετικό το εμβόλιο. Ή μήπως δεν είναι; Κύριε πρωθυπουργέ, το σώμα του καθενός είναι δικό του και μπορεί να το κάνει ό,τι θέλει. Είχατε πει ότι εύχεστε η Γερμανία να μην παρεκτραπεί. Τελικά η Γερμανία πήρε παραπάνω εμβόλια. Και είπατε ότι αν η Γερμανία παρεκτραπεί θα κληθεί να αποφασίσει η Κομισιόν. Και τι θα κάνει δηλαδή η Κομισιόν; Θα την κάνει ντα; Ποια τη Γερμανία του ντήζελγκεϊτ και της ΝτόΪτσε Μπανκ; Πάρτε σήμερα μια βαλίτσα με ένα εκατ. ευρώ και πηγαίνετε να τα καταθέσετε στην ΝτόΪτσε Μπανκ. Κανείς δεν θα ρωτήσει πού τα βρήκατε. Ενώ σε οποια ελληνική τράπεζα και να πάτε θα πρεπει να δηλώσετε πού τα βρήκατε.
 Δεν μπορεί να κουνάτε το δάχτυλο σε κανένα από εμάς εδώ μέσα γιατί ποτέ δεν μας ρωτήσατε ποια είναι η πρότασή μας. Κανενός εδώ στην βουλή. Μπορούσατε να το κάνετε έστω και δια αλληλογραφίας, γιατί υπάρχει κορωναϊός. Να μην κολλήσουμε.
Επίσης, λέτε ότι υπάρχουν μελέτες ότι δεν κολλάει στα σούπερ μάρκετ, δεν κολλάει στα λεωφορεία. Υπάρχουν μελέτες; Γιατί δεν τις φέρνετε; Να τις δούμε. Και αφού δεν κολλάει στα σούπερ μάρκετ πώς κολλάει στο λιανεμπόριο; Γιατί κολλάει στο κυνήγι και το ψάρεμα; Στις εκκλησίες; Υπάρχουν μελέτες γι’ αυτά; Γιατί αν υπάρχουν εγώ θα δεχθώ όσα λέτε. 
Δώστε εντολή στις οικονομικές υπηρεσίες σας να επιστρέψουν τα παράβολα που πλήρωσαν οι κυνηγοί γι’ αυτή την χρονιά. Έδωσαν 200 ευρώ οι άνθρωποι, να τα πάρουν πίσω. Δεν μπορούν να κυνηγήσουν. Γιατί να μην πάρουν τα χρήματά τους; Μην κάνετε όπως οι κλεφτες. Που κι αν τους πιάσει η αστυνομία δεν δίνουν λεφτά πίσω.
Θέλω να υποβάλω μερικές ερωτήσεις. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει εντολή από την Κομισιόν για την παροχή ασυλίας στις εταιρείες παρασκευής των εμβολίων από ποινικές και αστικές ευθύνες; Έχει συμφωνήσει και η Ελλάδα σε αυτό; Γιατί οι γιατροί ζήτησαν ασυλία λόγω της πανδημίας; Δεν είναι βέβαιοι για το τι θα συμβεί; Οι ασφαλιστικές εταιρείες ζητούν αλλαγή των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, ώστε αν κάνεις το εμβόλιο και συμβεί κάτι να μην αποζημιωθείς. Και αν είναι έτσι, γιατί ο πρωθυπουργός ζητά να κάνουμε το εμβόλιο; 
Στο Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, ο γιατρός Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος έχει ανακαλύψει φάρμακο για τον κορωναϊό. Γιατί λοιπόν σωνει και καλά να κάνουμε το εμβόλιο ενώ μπορεί να προωθηθεί το φάρμακο και να κερδίσει και η χώρα μας; Γιατί αν μην προωθηθεί το εμβόλιο Sputnik που το έχουν πάρει Ουγγαρία, Ινδία, Κίνα; Γιατί καλά και ντε να κερδίσει η Pfizer, η οποία τον Ιούνιο πήρε από την Ευρωπαίκή Τράπεζα Επενδύσεων 123 εκατ. ευρώ δάνειο και άλλα τόσα από την Γερμανία; Κάντε ένα δημοψήφισμα για το Εμβόλιο όπως ανακοίνωσε ότι θα κάνει η Ελβετία.
Και θα επιμείνω κ. Πρωθυπουργέ, μην κάνετε διερευνητικές επαφές με την Τουρκία και μην δεχτείτε την ατζέντα της χωρις να διεκδικήσει κάτι η Ελλάδα. Η ρήση «δεν διεκδικούμε τίποτα» είναι λάθος ρήση εδώ και δεκαετίες. Επίσης μην πάτε στην Χάγη. Δεν έχει την ισχύ να επιβάλει την απόφασή της. Δείτε το παράδειγμα των Φιλιππίνων και της Κίνας,  που δικαιώθηκαν οι Φιλιππίνες αλλά δεν έχει υποχωρήσει η Κίνα.
Αν πάτε σε διερευνητικές επαφές και έχει η Τουρκία ένα χαρτί με 10 διεκδικήσεις και η Ελλάδα άλλο ένα με μηδέν διεκδικήσεις, εάν παραλάβει το χαρτί ο κ. Αποστολίδης (πού τον βρήκατε αυτόν; είναι ο ίδιος που απέτυχε στην Κένυα με την υπόθεση Οτσαλάν) θα είναι μια de facto αναγνώριση των τουρκικών διεκδικήσεων. Δεν πρέπει να είμαστε ευλύγιστοι αλλά ισχυροί και ενωμένοι απέναντι σε όσα θέλει να επιβάλει ο Ερντογάν. 
Για τα πανεπιστήμια, καλά κάνετε. Το θέμα όμως δεν είναι να βάλουμε την αστυνομία στα πανεπιστήμια αλλά να δούμε γιατί φτάσαμε να χρειαζόμαστε αστυνομία στα πανεπιστήμια. Τα παιδιά πρεπει να καταλάβουν ότι το κτήριο δεν είναι δικό τους. Είναι δημόσιο και πρέπει να το σέβονται. Πάς σε πανεπιστήμια στο εξωτερικό και χαίρεσαι. Είναι πιο καθαρά απ’ ότι είναι η βουλή. Δεν είναι χώρος κομματικοποίησης τα πανεπιστήμια. Αν θέλετε να κάνετε κ. πρωθυπουργέ ένα καλό για τα πανεπιστήμια καταργήστε αύριο τη ΔΑΠ.
Και θα κλείσω με μερικές προτάσεις για την οικονομία. Μην επιδοτείτε την ανεργία. Τα χρήματα που δίνετε για την ανεργία θα έπρεπε να δίνονται για την επιδότηση της εργασίας. Κάντε μια πλατφόρμα και δείτε ποιες επιχειρήσεις απασχολούν 2, 3 χιλιάδες άτομα και επιδοτήστε τις για να προσλάβουν κόσμο. Προχωρήστε σε κούρεμα των δανείων και δημιουργήστε μια Bad Bank. Τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης γιατί πρέπει να πετιούνται στις ανεμογεννήτριες; Ας πάνε στην κατασκευή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Θεσσαλονίκη. Η ανεμογεννήτρια είναι γερμανική, και δεν δίνει θέσεις εργασίας. Κλείσατε τα μαγαζιά αλλά οι επιχειρηματίες είναι αναγκασμένοι να συνεχίζουν να πληρώνουν ΔΕΗ, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα. Πώς θα λειτουργήσει έτσι η αγορά; Δεν γίνεται ο επιχειρηματίας να συνεχίσει έτσι. Το λιανεμπόριο πεθαίνει. Μετά έρχεται μεγάλο τσουνάμι. Μετά τον κορωναϊό. Θα κλείσουν μαγαζιά και θα μείνει κόσμος άνεργος. Κάντε ένα σχέδιο ανασυγκρότησης. Κάντε το πρόγραμμα με τις 240 δόσεις για να μπορεί να πληρώσει ο κόσμος τα δάνειά του. Παρατήσατε τους αυτοκινητιστές. Δεν έχουν πάρει κανένα επίδομα. 
Το μόνο που μας χωρίζει εδώ μέσα είναι οι κομματικές αγκυλώσεις. Δεν γίνεται η χώρα να έχει 32 ανεξάρτητες αρχές όταν το Συνταγμα προβλέπει 5. Γιατί αυτές οι 32 αρχές μας στοιχίζουν 400 – 600 εκατ. ευρώ το χρόνο! Καταρτήστε τις και να κάνουμε αυτή τη δουλειά εμείς εδώ. Το Συμβούλιο του Κράτους είπε αυτό που σας φωνάζουμε εδώ και καιρό. Να ζητήσουμε λεφτά από τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ. Είναι λεφτά που τα έχει κλεψει και μπορούν να πάνε στον Έλληνα τον φτωχό, τον άστεγο, που του παίρνουν το σπίτι. Έχουμε το σκάνδαλο ΝΤΗΖΕΛΓΚΕΪΤ της Γερμανίας. Γιατί δεν κάνουμε κάτι; Στην Αμερική πληρωσαν εκατομμύρια ευρω πρόστιμο οι Γερμανοί. Γιατί δεν το ζητάει κανένας εισαγγελέας. 
Ζητώ ομόνοια, ομοψυχία και αλήθεια. Να είμαστε ειλικρινείς και 100% βέβαιοι για ό,τι λέμε.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια