Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος πενθεί για την κοίμηση του Ιεροκήρυκός της Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρη

 

Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος μετά βαθυτάτης θλίψεως αναγγέλλει την αιφνίδιο κοίμηση του τακτικού Ιεροκήρυκος της Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρη.

Ο μακαριστός π. Σεραφείμ εκοιμήθη σήμερα Παρασκευή 16 Ιουλίου νωρίς το μεσημέρι σε ηλικία 61 ετών.

Ο αείμνηστος Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρης γεννήθηκε στο Βόλο στις 27 Νοεμβρίου 1959. Γόνος ευσεβών γονέων του Τρύφωνος και της Σοφίας, από πολύ νωρίς έδειξε την κλήση του στην Ιερωσύνη και τον πόθο της αφιερώσεως του στον Θεό.

Απεφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ και από νεαράς ηλικίας προσεκολλήθη κοντά σε πνευματικούς Πατέρες της Αδελφότητος Θεολόγων “Ο Σωτήρ”, όπου και διακονούσε το Ιεραποστολικό έργο της Αδελφότητος μετά ένθερμου ζήλου και αγάπης.

Το 1998 εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, της οποίας υπήρξε αδελφός,  υπό των σεπτών χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου, λαβών το όνομα Σεραφείμ εις μνήμην του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ Τίκα.

Τον Ιανουάριο του 1998 και τον Απρίλιο του ιδίου έτους λαμβάνει και τους δύο βαθμούς της Ιερωσύνης από τον μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Νικόλαο, ο οποίος του απένειμε και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

Διορίσθηκε τακτικός Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και με το χάρισμα του Θείου Λόγου με το οποίο τον είχε προικίσει ο Θεός,  περιόδευε την Φθιώτιδα από χωριό σε χωριό και από πόλη σε πόλη και κήρυττε την αγάπη του Χριστού και την σωτηρία των ανθρώπων.

Από την Αδελφότητα «Σωτήρ» διορίσθηκε πνευματικός υπεύθυνος της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας, διακονώντας νύκτα και ημέρα το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως, του Θείου Λόγου και της διακονίας της κατηχήσεως κυρίως των νέων ανθρώπων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, μόλις ανέλαβε τα ηνία της Μητροπόλεως, του ανέθεσε καθήκοντα Διευθυντού του Γραφείου Συντονισμού Θείου Κηρύγματος και αντιμετωπίσεως Αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Από πολλών ετών διετέλεσε Ραδιοφωνικός παραγωγός στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) με εκπομπές κυρίως αντιαιρετικού χαρακτήρα και η φωνή του ταξίδευε σε όλο τον κόσμο, τόσο μέσω των ερτζιανών του Σταθμού, όσο και του Ραδιοφώνου της Πειραϊκής Εκκλησίας, ο οποίος και μετέδιδε τις αντιαιρετικές εκπομπές και τα θεία κηρύγματά του.

Διακονούσε με πολλή αγάπη και πιστότητα τους φυλακισμένους αδελφούς μας στις Φυλακές Δομοκού, καθώς και τους πονεμένους αδελφούς του Γενικού  Νοσοκομείου Λαμίας, όπου η Ιερά Μητρόπολις τον είχε ορίσει υπεύθυνο στη υπηρεσία της ποιμαντικής φροντίδας Φυλακών Δομοκού και στην υπηρεσία συμπαραστάσεως ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Κατά συγκινητική και ευλογητή συγκυρία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προ ολίγων ημερών είχε μεταβεί στις Κατασκηνώσεις της Χριστιανικής Εστίας στο Ελευθεροχώρι, όπου μαζί με τον π. Σεραφείμ ετέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού, ενώ σήμερα το πρωί, λίγες μόνο ώρες πριν την κοίμηση του, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε πατρικά τον π. Σεραφείμ στην πλατεία Διάκου παρουσία πνευματικών του παιδιών και συνεργατών, λίγο πριν την αναχώρησή του για την Αγία Μαρίνα Στυλίδος, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Μόλις ο κ. Συμεών πληροφορήθηκε το τραγικό συμβάν μετέβη αμέσως στο Κέντρο Υγείας Στυλίδος και ετέλεσε συντετριμμενος μαζί με τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως νεκρώσιμο τρισάγιο ενώπιον του σκηνώματος του.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρη θα τελεσθεί την Δευτέρα 19 Ιουλίου στις 13:00 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, ενώ η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Με εντολή του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών την ημέρα της εξοδίου Ακολουθίας του μακαριστού π. Σεραφείμ ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Μητροπόλεως μας θα αναμεταδίδει θεία κηρύγματα και εκπομπές του μακαριστού Ιεροκήρυκα.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία!



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη