Προγραμματική σύμβαση για την επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας προϋπολογισμού 170.000Ευρώ


 Προγραμματική σύμβαση για την επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας προϋπολογισμού 170.000Ευρώ 

 Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό και του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας και τον Πρόεδρο κ. Ευάγγελο Μπλούνα, με την οποία γίνεται ένα ακόμη σημαντικό βήμα ως μέρος μιας ολοκληρωμένης πολιτικής ανάπτυξης των λιμένων στη Φθιώτιδα.

Συγκεκριμένα, το αντικείμενο της σύμβασης αφορά τη μελέτη επέκτασης του αλιευτικού καταφυγίου Αγ. Κωνσταντίνου Φθιώτιδας.

Η σύμβαση κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να αναλάβει μέσα από τις τεχνικές τις υπηρεσίες  την εκπόνηση της μελέτης για τη βυθομετρική αποτύπωση, των λιμενικών έργων, τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες, τη γεωτεχνική έρευνα και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. 

Η μελέτη θα οδηγήσει σε σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, μέσω των οποίων θα αυξηθεί η χωρητικότητα του ήδη υπάρχοντος αλιευτικού καταφυγίου στο διπλάσιο, το οποίο λόγω της γεωγραφικής του θέσης τίθεται στα πλέον περιζήτητα λιμάνια της Φθιώτιδας, αλιευτικού και, κυρίως, τουριστικού ενδιαφέροντος.

Η πίστωση του ποσού προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, το οποίο και είναι αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλεται για ποιοτική και ουσιαστική αναβάθμιση τόσο του Λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου, όσο και των λοιπών Λιμένων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Θα μελετηθεί η επέκταση της υφιστάμενης εγκατάστασης εξυπηρέτησης αλιευτικών σκαφών με στόχο της αύξηση χωρητικότητας αυτής κατά 100m του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου με αντίστοιχη επέκταση των παραλιακών κρηπιδωμάτων.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Αθανάσιος Καρακάντζας δήλωσε: «Με συνεργασία εντάσσουμε ένα σημαντικό έργο ανάπτυξης και υποδομής, που σε συνδυασμό με την επέκταση του λιμένα Αγ. Κωνσταντίνου που είναι σε εξέλιξη θα ενισχύσουν την ταυτότητα της περιοχής, θα ενισχύσουν το τοπικό εισόδημα και αφορούν τελικά όλη την Περιφέρεια».  

«Οι προσπάθειες του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας για σύγχρονες και ασφαλείς λιμενικές υποδομές συνεχίζονται, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Με στοχοπροσήλωση έχουμε δρομολογήσει ενέργειες οι οποίες αναπτύσσουν τους Λιμένες της Φθιώτιδας βελτιώνοντας τις συνθήκες λειτουργίας τους και καθιστώντας τους πιο ελκυστικούς στους χρήστες. Μέσω συνεργασιών η υλοποίηση τους προχωρά με σταθερά βήματα. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όπου ως διαχρονικός συνεργάτης του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας στέκεται αρωγός στις προσπάθειες μας» δήλωσε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας κ. Ευάγγελος Μπλούνας.


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη