ΜέΡΑ25: Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη και τα ιδιωτικά τσιράκια του: οι «ανάδοχοι δασών Α.Ε.» πνίγηκαν στις λάσπες στη Βόρεια Εύβοια


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΜέΡΑ25

Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη και τα ιδιωτικά τσιράκια του: οι «ανάδοχοι δασών Α.Ε.» πνίγηκαν στις λάσπες στη Βόρεια Εύβοια

Δεν πρόφτασαν να συνέλθουν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας και δέχτηκαν δεύτερο έντονο πλήγμα με τις αναμενόμενες πλημμύρες του φθινοπώρου. Ένα απόλυτα προβλέψιμο και υπό φυσιολογικές συνθήκες διαχειρίσιμο φυσικό φαινόμενο, γιγαντώθηκε σε συνέπειες από  την αδιαφορία και την ολιγωρία του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη που μαζί με τα ιδιωτικά τσιράκια του - βλ. ανάδοχοι δασών Α.Ε.- πνίγηκαν στις λάσπες στη Βόρεια Εύβοια.


Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Λέκκας άφησε σαφείς αιχμές ενάντια στην Κυβέρνηση -σε τηλεοπτική του συνέντευξη- και κατήγγειλε πως δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθούν οι πλημμύρες. Όλον τον προηγούμενο καιρό μετά τις πυρκαγιές, η Μητσοτάκης Α.Ε. προτίμησε να μοιράσει τα καμένα σε ιδιώτες «αναδόχους», παρά στο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία τους. 

Την ίδια ώρα, με περίσσιο θράσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας δήλωνε πως οι πλημμύρες δε συνδέονται με τις πυρκαγιές, καθώς οι ζημιές βρίσκονται κοντά στη θάλασσα και όχι στα καμένα δάση. Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση βέβαια το θράσος του συγκεκριμένου Υπουργού να βγαίνει και να αμφισβητεί τη λογική ανενόχλητος στα πληρωμένα από τον ίδιο ΜΜΕ. Τα νερά όμως, ανεπίδεκτα χρηματισμού, επιμένουν σε πείσμα του κ. Πέτσα να κατεβαίνουν προς τη θάλασσα αντί να σκαρφαλώνουν στα βουνά.

Η ουσία, το αποτέλεσμα και η πραγματικότητα είναι πάντως πως 2 μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές είδαμε τα αντιπλημμυρικά έργα της Κυβέρνησης και των ιδιωτών να σκοντάφτουν στο πρώτο εμπόδιο της κούρσας. Παρ' όλο που οι κάτοικοι έκαναν επανειλημμένες καταγγελίες για ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα, η Κυβέρνηση, ως συνήθως,  προσπαθεί να παρουσιάσει μια διαφορετική -της πραγματικότητας- εικόνα.


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη