Μήνυμα του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Νότη Μαριά για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

 


Μήνυμα του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

Νότη Μαριά για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

 

«28η Οκτωβρίου 1940: Ένα επίκαιρο ορόσημο της Ελληνικής Αντίστασης κατά του φασισμού.

Τότε η γενναία υπεράσπιση της Πατρίδας μας από τον Λαό μας αποτυπώθηκε στη φράση: «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

 Άνδρες, γυναίκες και παιδιά αντιστάθηκαν, δίνοντας ακόμη και την ζωή τους για την ελευθερία της Πατρίδας, πολεμώντας σθεναρά ενάντια στον  άξονα του φασισμού και του ναζισμού.

Οι Έλληνες –αντλώντας δύναμη και διδάγματα από την ιστορία μας- δίνουμε και πάλι το ιστορικό παράδειγμα της Αντίστασης λέγοντας ΟΧΙ στις σύγχρονες μεθόδους υποδούλωσης των λαών.

Σήμερα -81 χρόνια μετά- καλούμαστε να κατοχυρώσουμε την εθνική μας κυριαρχία καταργώντας την ενισχυμένη εποπτεία της ΕΕ και των δανειστών και να υπερασπιστούμε την εδαφική μας ακεραιότητα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα από τις απειλές του Ερντογάν.

Με αφορμή την προκλητική επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου της 28ης Οκτωβρίου καλούμε την κυβέρνηση να απαιτήσει από την Frau την άμεση καταβολή των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων, του Αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου,  των Αποζημιώσεων των συγγενών των χιλιάδων θυμάτων που δολοφονήθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στην Ελλάδα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την επιστροφή των κλαπέντων από τους ναζί αρχαιολογικών μας θησαυρών».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη