Σχολεία στο Δίστομο για την 28η Οκτωβρίου!

 

ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!

 <<Γνωριμία>>με τον πόνο που προκάλεσαν οι Ναζί Γερμανοί στρατιώτες στο Δίστομο, μέσα από την εικόνα Μαρίας Παντίσκα, της γυναίκας - σύμβολο των 228 σφαγιασθέντων Διστομιτων ,είχαν χθες 120 μαθητές των ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου στο Περιστέρι, που επισκέφθηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου της Μαρτυρικής κωμόπολης της Βοιωτίας.

 Η επιμελήτρια του Μουσείου αρχαιολόγος Αμαλία Παπαϊωάννου, με τον δικό της εκπαιδευτικό λόγο, ξενάγησε διαδοχικά κατά ομάδες, τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου, σε όλες τις αίθουσες του Μουσείου και αφού είδαν το ντοκυμαντέρ, απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου δεν είναι η πρώτη φορά που οργανώνουν εκπαιδευτική δραστηριότητα στο Δίστομο, ενόψει της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1944 και του ΟΧΙ του λαού στον φασισμό και τον ναζισμό. Πολλές φορές έχουν ταξιδέψει στο Δίστομο για το Μουσείο και το Μαυσωλείο , συνδυάζοντας και βόλτα των παιδιών στα σοκάκια και τις Πλατείες του όμορφου χωριού.

Την Πέμπτη έχει προγραμματίσει επίσκεψη το Δημοτικό Σχολείο Κυριακίου.






Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη