Λήψη μέτρων και οδηγίες του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαμιέων ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάλλος»


Λήψη μέτρων και οδηγίες του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαμιέων ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάλλος»

Με αφορμή το νέο επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας που πιθανόν να πλήξει και τη περιοχή μας, με την ονομασία ΜΠΑΛΛΟΣ (BALLOS) από την Πέμπτη (14-10-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας και της προσπάθειας αποφυγής κινδύνων και περιορισμού τυχόν ζημιών σε ακίνητα, παρακαλούμε τους δημότες όπως :

 

-          Να ενημερώνουν τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ. για τυχόν αποφραγμένα φρεάτια από φερτά υλικά μετά από ανάλογες νεροποντές, τηλεφωνικά η μέσω της υπηρεσίας υποβολής αιτήματος βλάβης από την ιστοσελίδα της Δ.Ε.Υ.Α.Λ.

 

-          Στις περιπτώσεις που, σκουπίδια η άλλα φερτά υλικά επικάθονται στις σχάρες υδροσυλλογής που βρίσκονται γύρω από την ιδιοκτησία τους και εμποδίζουν την απορροή των υδάτων, να τα απομακρύνουν με όποιο μέσο μπορούν, συμβάλλοντας με το τρόπο αυτό στην αποτελεσματική λειτουργία των φρεατίων υδροσυλλογής τη στιγμή της αιχμής του φαινομένου.

 

-          Όσοι αποχετεύουν υπόγειους χώρους υπενθυμίζεται ότι θα πρέπει να έχουν στο πεζοδρόμιο φρεάτιο επίσκεψης με βαλβίδα αντεπιστροφής προς αποφυγή επιστροφής υδάτων από τα δίκτυα.

 

-          Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.  Εξετάστε το ενδεχόμενο κατά τη διάρκεια αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.

 

-          Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

 

-          Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

 

Επειδή τα ακραία καιρικά φαινόμενα επανέρχονται όλο και πιο έντονα, η  συλλογική προσπάθεια όλων μας και η λήψη μέτρων προστασίας, είναι ο καλύτερος τρόπος  για την ασφάλειά μας και την αποφυγή ζημιών και συνεπειών σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη