Ανακοίνωση του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο για το πρόσφατο Συνέδριο της ΚΕΔΕ

 
Δημοτικός Συνδυασμός Δήμου Λαμιέων

 Λαμία, 25/10/2021

 

Ανακοίνωση για το πρόσφατο Συνέδριο της ΚΕΔΕ

 

Τα φλέγοντα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αιρετοί σε όλη την Ελλάδα συζητήθηκαν αναλυτικά στο ετήσιο τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στις 14-16 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία στήριξε τον δοκιμαζόμενο πολίτη μέσα στη πρωτοφανή πανδημία, λαβώθηκε και αποδυναμώθηκε οικονομικά και στελεχιακά ενώ την ίδια ώρα η Κυβέρνηση με τα νομοθετήματά της δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί αλλά και τις λύσεις που όλοι οι αυτοδιοικητικοί επιτακτικά ζητάμε, ανεξάρτητα από πολιτική ιδεολογία ή κομματική στήριξη.

Ως συνδυασμός και για την εύρυθμη λειτουργία του δικού μας Δήμου ζητάμε τη σύγκλιση όλων των αυτοδιοικητικών παρατάξεων στις παρακάτω σταθερές θέσεις τις οποίες διατυπώνουμε διαχρονικά και που σήμερα είναι τόσο επίκαιρες:

1.     Άμεση καταβολή των δαπανών των ΟΤΑ και των ελλειμμάτων που προέκυψαν από την πανδημία.

2.     Ενίσχυση της οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας των Δήμων.

3.     Άμεση απελευθέρωση των μόνιμων προσλήψεων που λόγω των μνημονίων αλλά και των εφαρμοσμένων πολιτικών αποδυνάμωσαν τους ΟΤΑ και αλλοιώνουν τον δημόσιο χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

4.     Να σταματήσει η υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου και η μεταφορά ενισχυμένων αρμοδιοτήτων στην Οικονομική Επιτροπή.

5.     Η περιβόητη επίτευξη κυβερνησιμότητας δεν επιτυγχάνεται με εκλογονοθευτικά συστήματα, αλλά με την απλή αναλογική  που με σαφήνεια αποτυπώνει τη βούληση του εκλογικού σώματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

6.     Ενίσχυση του αυτοδιοίκητου των Τοπικών Κοινοτήτων με παράλληλη οικονομική αυτοτέλεια.

Είναι επιτακτική πλέον ανάγκη η πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση να καταστεί βασικός πυλώνας για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας, μακριά από τον εναγκαλισμό της Κεντρικής απρόσωπης Εξουσίας.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη