Συνεργασία Μουσείου Βουνού με τον Πεζοπορικό και Φυσιοδιφικό Σύλλογο Καρπενησίου


 Το Μουσείο Βουνού, σε συνέχεια της στοχευμένης προσπάθειάς του να υπηρετήσει το ρόλο του και να λειτουργήσει προσφέροντας πολλαπλά κοινωνικά και μορφωτικά οφέλη στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Πεζοπορικό και Φυσιοδιφικό Σύλλογο Καρπενησίου. Στόχος της σύμπραξης είναι η υλοποίηση δράσεων ανοιχτών στους δημότες και στο κοινό της πόλης (επισκέπτες, οργανωμένες ομάδες περιηγητικού ενδιαφέροντος, κα.).

Αρχικά, οι δύο φορείς βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να κοινοποιήσουν το πρόγραμμα πεζοπορικών διαδρομών του φθινοπώρου και συγκεκριμένα για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2021. Κάθε διαδρομή επιλέγεται με σκοπό να απευθυνθεί στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα όσο το δυνατόν ευρύτερων ηλικιακών ομάδων και κλίμακας πεζοπορικών εμπειριών και δυνατοτήτων. Έτσι προσφέρονται διαδρομές που μπορούν να μετέχουν οικογένειες με μικρά παιδιά, όπως η διαδρομή Μονή Προυσού – Μαύρη Σπηλιά, αλλά και διαδρομές με μεγαλύτερες απαιτήσεις όπως η διάσχιση Βελουχιού, Κουμπί με τελικό προορισμό την τοποθεσία Άγιοι Απόστολοι.

Για κάθε διαδρομή θα κοινοποιείται ενημερωτικό δελτίο για το βαθμό δυσκολίας, το σημείο εκκίνησης και την εκτιμώμενη χρονική διάρκεια, ενώ κάθε ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται από τους ιστοχώρους των δύο φορέων και θα επικοινωνεί με τους υπεύθυνους των διαδρομών, για την όσο το δυνατό καλύτερη οργάνωση και δημιουργία συνθηκών προσωπικής ασφάλειας κατά τη συμμετοχή.

Πεζοπορικός Σύλλογος:

www.pezoporikos-karpenisiou.gr

Δήμος Καρπενησίου:

www.karpenissi.gr

Σελίδα Μουσείου Βουνού:

https://www.facebook.com/%CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%BF%CF%8D-%CE%9A%CE%B1%CF%81%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-Karpenissi-Mountain-Museum-781802778878943

Πληροφορίες:

6979645272 Φωτεινή Δεδούση (πρόεδρος συλλόγου)

6944344880 Κωνσταντίνος Κεφαλάς (αντιπρόεδρος συλλόγου)

2237080265 Μουσείο Βουνού




Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη