Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift: Θεαματική η πρώτη ημέρα στο Λουτράκι

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift: Θεαματική η πρώτη ημέρα στο Λουτράκι

 

Το αγωνιστικό κομμάτι του 5ου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift, που διεξάγεται στη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου το Σαββατοκύριακο 23-24 Οκτωβρίου περιελάμβανε κατά τη σημερινή ημέρα, ελεύθερα περάσματα και βαθμολογημένα περάσματα της κατηγορίας PRO.

 

Ο αγώνας διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Start Line και τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

Στον 5ο και προτελευταίο γύρο του θεσμού, οι 39 τελικά συμμετέχοντες των δύο κατηγοριών (ο Παλαιολόγος Παναγιώτης BMW E30, δεν εμφανίστηκε), ξεκίνησαν την προετοιμασία τους ενόψει του αγώνα που θα διεξαχθεί αύριο 24 Οκτωβρίου, στη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββάτου περιελάμβανε αρχικά αρκετά περάσματα και των δύο κατηγοριών, ώστε όλοι οι οδηγοί να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της γρήγορης και τεχνικής διαδρομής.

Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός πως το χρονοδιάγραμμα τηρήθηκε κατά γράμμα καθώς όλοι οι οδηγοί κατάφεραν από την πρώτη στιγμή να προσαρμοστούν στα δεδομένα της διαδρομής και να μην υπάρχει κανένα απρόοπτο ή κάποιο συμβάν που θα προκαλούσε κάποια καθυστέρηση.

Χάρη στην άψογη ροή που υπήρχε, κάθε αγωνιζόμενος πραγματοποίησε περισσότερα από 12 ελεύθερα περάσματα, με αποτέλεσμα να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να προσαρμοστούν καλύτερα ενόψει του αυριανού αγώνα.

Την σκυτάλη μετά τα ελεύθερα περάσματα και των δύο κατηγοριών, έλαβαν τα βαθμολογημένα περάσματα της κατηγορίας PRO. Οι 13 αγωνιζόμενοι της κατηγορίας PRO, πραγματοποίησαν τρία περάσματα με την καλύτερη τους βαθμολογία να μετρά για τα αυριανά ζευγάρια που θα βρεθούν “αντίπαλα” στον δρόμο για την νίκη.

Μπορεί όλοι οι οδηγοί να ήθελαν να πετύχουν την καλύτερη βαθμολογία, αυτός όμως που τα κατάφερε καλύτερα από όλους ήταν ο πρωταθλητής Γιώργος Λαγός BMW E36, ο οποίος με ένα εκπληκτικό πέρασμα συγκέντρωσε 88 βαθμούς. Οι Γιάννης Βερνίκος Nissan 350Z και Γιάννης Λυμπέρης Toyota Starlet συγκέντρωσαν 78 βαθμούς και έδειξαν πως είναι και αυτοί σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Ακόμη ένας αθλητής που έδειξε πως θα είναι από τους πρωταγωνιστές του αγώνα, είναι ο Σπύρος Μανής BMW E36, ο οποίος με βαθμολογία 77 βαθμούς δεν θα αφήσει την ευκαιρία για διάκριση. Από την άλλη ο Αλέξανδρος Σπονδυλίδης Nissan 350Z, ο οποίος συγκέντρωσε 76 βαθμούς θέλει να δείξει σε όλους πως δεν θεωρείται τυχαία ως ένας από τους πιο σταθερούς οδηγούς του Π.Π. Drift.

Από την εξίσωση ενός καλού αποτελέσματος δεν πρέπει να αφαιρέσουμε τους Χάρη Λυμπέρη Toyota Corolla, ο οποίος συγκέντρωσε 74 βαθμούς τον Χαράλαμπο Χρυσανθόπουλο BMW E36 με βαθμολογία 73 βαθμούς, και τους νεοφερμένους στην κατηγορία Παναγιώτη Ράπτη και Αλέξανδρο Κοκκώνη Nissan 200SX, οι οποίοι συγκέντρωσαν 73 και 72 βαθμούς αντίστοιχα.

Δεδομένο είναι πως ο αυριανός κυρίως αγώνας θα αποτελέσει και πάλι μία διαφήμιση για το άθλημα του Drift, με τους οδηγούς να αναμένεται να δώσουν πλούσιο θέαμα σε όσους βρεθούν στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Υποχρεωτική Ενημέρωση Αγωνιζομένων: Κυριακή 24 Οκτωβρίου, ώρα 09:30 – 10:00, Σχολή Μηχανικού

Ελεύθερα Περάσματα: Κυριακή 24 Οκτωβρίου, ώρα 10:15 – 11:15, Σχολή Μηχανικού

Βαθμολογημένα Περάσματα SLΚυριακή 24 Οκτωβρίου, ώρα 11:20 – 13:00, Σχολή Μηχανικού

Μάχες Μονών και Διπλών Περασμάτων PRO – SLΚυριακή 24 Οκτωβρίου, μετά τα Βαθμολογημένα Περάσματα της SL, Σχολή Μηχανικού

Απονομή: Κυριακή 24 Οκτωβρίου, μετά το τέλος των Μαχών, Σχολή Μηχανικού

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί:

Το Σάββατο 23/10 και την Κυριακή 24/10 στο χώρο του αγώνα.

Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τη Γραμματεία του αγώνα για να παραλαμβάνουν τα Δελτία Πληροφοριών.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6908 805 068 και στο email: info@startline.gr

 






Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη