Οι Πράσινοι προσυπογράφουν την έκκληση των 4 νέων ακτιβιστριών για το κλίμα

 

Οι Πράσινοι προσυπογράφουν την έκκληση των 4 νέων ακτιβιστριών για το κλίμα

Έκκληση να στηριχθεί η εκστρατεία υπογραφών για το κλίμα, που έχουν ξεκινήσει η Γκρέτα Τούνμπεργκ και 3 ακόμη γνωστές νέες ακτιβίστριες από διαφορετικά μέρη του πλανήτη, απευθύνει το νέο κόμμα των Πράσινων.


Οι Πράσινοι προσυπογράφουν την έκκληση στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για ουσιαστικό αποτέλεσμα στην Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, στη Γλασκόβη και απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους την διαδικτυακή εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 1,5 εκατομμύρια υπογραφές.

Παράλληλα οι Πράσινοι:

  • Συμμετέχουν το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στις κινητοποιήσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Κλίμα: Αθήνα 2μμ στο Σύνταγμα, Θεσσαλονίκη 12.00 στην Καμάρα, Ηράκλειο 12.00 στην Πλατεία Ελευθερίας κ.ά.
  • Οργανώνουν την Τρίτη 9 Νοεμβρίου στις 7.30 μμ, διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Τι γίνεται στη Γλασκόβη; ποιες μάχες ανοίγονται μπροστά μας;»


Η έκκληση των 4 νέων ακτιβιστριών:

Προδοσία

Έτσι περιγράφουν οι νέες κι οι νέοι σε όλο τον κόσμο την αποτυχία των κυβερνήσεων να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Και δεν αποτελεί έκπληξη.

Ξεπερνάμε καταστροφικά το κρίσιμο όριο του 1,5°C υπερθέρμανσης, κι όμως οι κυβερνήσεις παντού εξακολουθούν να δαπανούν δισεκατομμύρια σε ορυκτά καύσιμα, επιδεινώνοντας την κρίση.

Δεν είναι ώρα για παιχνίδια. Ο πλανήτης μας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εκατομμύρια άνθρωποι θα υποφέρουν αν συνεχιστεί η καταστροφή. Μπορούμε όμως να αποφύγουμε αυτό το τρομακτικό μέλλον, αν λάβετε τις σωστές αποφάσεις τώρα. Έχετε τη δύναμη να αποφασίσετε.

Ως πολίτες απ’ όλο τον κόσμο, σας ζητάμε να αντιμετωπίσετε την κλιματική κρίση ως έκτακτη ανάγκη. Όχι σε έναν χρόνο ή έναν μήνα. Τώρα:

  • Συνεχίστε να στοχεύετε στον 1,5°C ως το ανώτατο επιτρεπτό όριο με τις πιο άμεσες και δραστικές ετήσιες μειώσεις εκπομπών άνθρακα που έγιναν ποτέ.
  • Σταματήστε αμέσως όλες τις επενδύσεις, επιδοτήσεις και νέα έργα ορυκτών καυσίμων, όπως και τις νέες αναζητήσεις κι εξορύξεις τους.
  • Σταματήστε τη «δημιουργική» λογιστική άνθρακα, δημοσιεύοντας τις συνολικές εκπομπές για όλους τους δείκτες κατανάλωσης, τις αλυσίδες εφοδιασμού, τη διεθνή αεροπορία και ναυτιλία και την καύση βιομάζας.
  • Δώστε τα 100 δισ. που υποσχεθήκατε στις πιο ευάλωτες χώρες, με επιπλέον ενίσχυση για κλιματικές καταστροφές.
  • Θεσπίστε κλιματικές πολιτικές για την προστασία των εργαζομένων και των πιο ευάλωτων και για τον περιορισμό όλων των ανισοτήτων.

Μπορούμε ακόμα να τα καταφέρουμε. Υπάρχει ακόμα χρόνος να αποφύγουμε τα χειρότερα αν αποφασίσουμε να αλλάξουμε. Θα χρειαστεί αποφασιστική ηγεσία με όραμα και θάρρος. Να ξέρετε όμως πως, όταν ορθώσετε το ανάστημά σας, δισεκατομμύρια θα στοιχηθούν πίσω σας.

Με εκτίμηση,

Greta από τη Σουηδία, Vanessa από την Ουγκάντα, Dominika από την Πολωνία, και Mitzi από τις Φιλιππίνες.

Υπογράφουμε εδώ: https://secure.avaaz.org/campa...



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη