Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την 48η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου


Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την 48η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Συμπληρώνονται σήμερα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 

Ο ξεσηκωμός των φοιτητών που στήριξε και αγκάλιασε ο λαός της χώρας στέλνει το μήνυμα ότι κανένα καθεστώς, όση βία και αν επιστρατεύσει, δεν είναι ανίκητο. 

Σαράντα οκτώ χρόνια μετά, η εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973 παραμένει φωτεινός φάρος και οδηγός κάθε δημοκρατικού αγώνα και μας υπενθυμίζει ότι ο δρόμος για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη χαράσσεται από τους μεγάλους αγώνες του λαού απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα και τα κάθε λογής αντιδραστικά στηρίγματα τους. 

Μια μέρα σαν αυτή αποδίδουμε φόρο τιμής σε κάθε πράξη αντίστασης, κάθε λάμψη μέσα στο σκοτάδι της επτάχρονης δικτατορίας, κάθε προσπάθεια ανατροπής της επαίσχυντης τυραννίας. 

Έχουμε χρέος να θυμόμαστε και να αγωνιζόμαστε για ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, καθώς ακροδεξιοί, ρατσιστές, θιασώτες του αυταρχισμού και της αναθεώρησης της ιστορίας προβάλλουν ξανά από το σκοτάδι του παρελθόντος κηρύσσοντας το μίσος τους για οτιδήποτε προοδευτικό. 

ο Πολυτεχνείο ζει, γιατί τα αιτήματά του είναι πάντα επίκαιρα. 

Σήμερα ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας ορίζεται κυρίαρχα από το καθήκον να νικήσει η ζωή! 

Να προστατεύσουμε την κοινωνία από τη φονική πανδημία και τις οικονομικές συνέπειες που έχει αυτή προκαλέσει. 

Να θωρακίσουμε την κοινωνία από το τρομακτικό κύμα λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος.

Να βγούμε όρθιοι και νικητές.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε θέλει, ούτε μπορεί να υπερασπιστεί την δημόσια υγεία και συνολικότερα την ασφάλεια της κοινωνίας. Δουλειά της είναι η προστασία των συμφερόντων των λίγων, των κλινικαρχών, του ΣΕΒ, των ιδιωτικών κολεγίων. 

Η βία και ο αυταρχισμός είναι το συμπλήρωμα μίας κυβερνητικής πολιτικής που είναι εχθρική προς τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας.  

Η μόνη διέξοδος είναι να φύγει αυτή η αυταρχική, αναποτελεσματική και αντιδραστική κυβέρνηση!

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες για μια ζωή με Ψωμί, Παιδεία και Ελευθερία. 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καλεί όλες και όλους να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις της 17ης Νοεμβρίου με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας. 


 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη