«Γειά σου Ευρώτα»! το θυμάστε; Αδελφές πόλεις: Σπάρτη -Λαμία! αλλά: «Αδελφές» οι Αρχαίες Αμφικτυονίες ΜΕ Θερμοπύλες ΕΝΩΜΕΝΕΣ στο Δήμο Λαμιέων γιατί ΟΧΙ; (του Γεωργίου Σμοκοβίτη)

 

«Γειά σου Ευρώτα»! το θυμάστε;

Αδελφές πόλεις: Σπάρτη – Λαμία!

αλλά: «Αδελφές» οι Αρχαίες Αμφικτυονίες ΜΕ Θερμοπύλες ΕΝΩΜΕΝΕΣ στο Δήμο Λαμιέων γιατί ΟΧΙ;

Ανοιχτή Επιστολή Γεωργίου Σμοκοβίτη, Πολίτη

(Τύπον – ΜΜΕ, κάθε ενδιαφερόμενον σε όλη την Ελλάδα).

Κοιν:      Πρωθυπουργόν, Υφυπουργόν Παιδείας, Υπουργόν Πολιτισμού

Υπουργόν Εσωτερικών, Υφυπουργόν Απόδημου Ελληνισμού,

Υπουργόν Εξωτερικών

Κύριε Δήμαρχε ΛΑΜΙΕΩΝ ΚΑΙ Σύμβουλοι Λαμιέων

Κύριε Περιφερειάρχη ΚΑΙ Σύμβουλοι ΑΥΤΟ-Διοίκησης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Κύριοι Βουλευτές (εκλεγμένοι), Υπουργοί (διορισμένοι), Υπουργοβουλευτές, «πρ» και νυν και επίδοξοι αξιωματούχοι εκ Στερεάς, και …. Κύριε Μπένο με επιδοτήσεις από ΕΣΠΑ του «Διαζώματός» ΣΑΣ, που ΣΒΗΣΑΤΕ από τις «Πολιτιστικές Διαδρομές στη Φθιώτιδα» στη … διαφήμισή ΣΑΣ ΔΙΕΘΝΩΣ για τη Φθιώτιδα, ΚΑΙ Αρχαίες Αμφικτυονίες στη «διαδρομή ΣΑΣ» έχοντας «διαφημίσει» ΜΟΝΟ «Θερμοπύλες-Γοργοπόταμο», αφήσατε ΚΑΙ Αλαμάνα ΚΑΙ Σπερχειο και ΑΧΙΛΛΕΑ αλλά βρήκατε τους Πύργους του Καραϊσκάκη στην Ευρυτανία. Απάντηση δεν δώσατε στην ΚΑΙ προφορική ΚΑΙ Γραπτή προς το «ΔΙΑΖΩΜΑ ΣΑΣ» διαμαρτυρία μου.

Έχω απευθυνθεί σε όλους Δημοσίως και αδιάλειπτα επί ΧΡΟΝΙΑ επίμονα και προφορικά ΚΑΙ στα θεσμικά Όργανα με Παρουσίες – Ομιλίες μου σε ΑΥΤΑ και εγγράφως και νομίμως και Συνταγματικώς και «πολιτικώς» και … «τυπικώς» προς τας Αρχάς και με δημοσιεύματά μου προς τους εδώ «αναγραφόμενους» και σήμερα,

ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥΣ   

ΖΗΤΩ : Να ΔΩΣΕΤΕ Απάντηση θετικά – αρνητικά αλλά Απάντηση ΚΑΘΑΡΗ: ΘΕΛΕΤΕ ή ΟΧΙ να φροντίσουμε οι από ΕΔΩ ΚΑΙ για ΕΔΩ και Πανελληνίως και Διεθνώς την ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – Διεθνή Προβολή του «εντός Δήμου ΛΑΜΙΕΩΝ» ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΩΝ θησαυρού που η ανάδειξη ΤΟΥ θα φέρει ΕΔΩ από ΕΔΩ Δόξα και Πλούτη στο Κέντρο Ελλάδας «πάνω στην ΕΘΝΙΚΗ οδό – Άξονα – Ελληνίδας ΓΗΣ ΜΑΣ». Και μάλιστα με Καλή Μοίρα Ελλήνων ΜΑΖΙ να είναι σε ΕΝΙΑΙΟ ΧΩΡΟ του ιδίου ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΟΜΟΡΟΙ χώροι ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ – ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ ΕΝΩΜΕΝΑ Σύμβολα ΕΙΡΗΝΗΣ και ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ – Λαών – ΕΘΝΩΝ Σύμπαντος επί ΓΗΣ Κόσμου εντός Σύμπαντος Ουρανού Κινουμένης Γης Πηγή ΕΔΩ ΟΛΩΝ των σήμερα ΔΙΕΘΝΩΝ Ενώσεων – Οργανισμών (εκ θεμελίων ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ) ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ εναντίον Βαρβαρισμού όποιων μορφών και κατευθύνσεων. Να δημιουργηθεί ένα «μονοπάτι» - ΛΕΩΦΟΡΟΣ Ειρήνης και Υπεράσπισης Της – Πολέμου Ελευθερίας: Αρχαίες Αμφικτυονίες – Θερμοπύλες  και όχι μόνο «το μονοπάτι Εφιάλτη» νάρθει η σύγχρονη Ανθρωπότητα ΕΔΩ να ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ στην Πηγή των Αρχών – Αξιών Λειτουργίας ΔΙΕΘΝΟΥΣ Ειρήνης διότι: Οι «σύμμαχοι εντός Αμφικτυονιών (ΝΑΤΟ-ΟΗΕ-Ευρώπης-Δύσης-Ανατολής) ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ εναντίον όποιου, ακόμα και «συμμάχου», ΔΕΝ σεβαστεί τις Συμφωνίες – Συνθήκες ΤΟΥΣ ΕΙΡΗΝΗΣ». ΤΟΤΕ και Σήμερα και στους … αιώνες… σε όποιες «συγκυρίες» Πηγή Ιδεών – Αρχών – Αξιών – Πνοή Υψηλών Απαιτήσεων Ζωής Προόδου Ανθρώπων:

Προβολή από ΕΔΩ … ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ:

(Α) με την ΣΧΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (και Σπουδών Πολιτισμών Μεσογείου). Διένειμα ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ για την «Ανασύσταση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας» σε ΟΛΟΥΣ εντός Συνεδριάσεων Συμβούλων και κατέθεσα και αναλυτική ΕΙΣΗΓΗΣΗ ξεχωριστή και όχι μόνο για την Σχολή Πολιτισμού, στο:

(Β) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Οι «αρμόδιοι» ΓΙΑΤΙ υποτιμούν – υποβαθμίζουν – τεμαχίζουν τη ΣΤΕΡΕΑ εκχωρώντας «παραχωρώντας» ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟ-Διοίκησης ΤΗΣ σε … άλλες Περιφέρειες ΕΚΤΟΣ Στερεάς; Ποίοι εδώ το «ανέχονται»; Τα … Ψαχνά Ευβοίας «Πανεπιστήμιο ΑΘΗΝΩΝ» έχουν. Και στην ΈδραΛαμία «Πανεπιστήμιο ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – Βόλου»! «Το Καρπενήσι – Βοτανικού Κήπου Αθηνών, η Άμφισσα Πανεπιστήμιο των … «Αθηνών»! ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ Πανεπιστήμιο στην … Ύπαιθρο Χώρα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Αθήνας λειτουργεί το 2021 μ.Χ.!!! 200 χρόνια Σύγχρονου Κράτους για … «ΑΠΟ-Κέντρωση 360ο» ΕΞΟΥΣΙΩΝ και ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ και … Υπουργείων. ΟΛΑ των … Αθηνών «Κράτους ΔΙΚΑΙΟΥ» με ΟΛΑ τα Υπουργεία ΟΛΑ στον … Βύρωνα, στο … Παγκράτι και την «Αγροτική Ανάπτυξη» στον … Βοτανικό Κήπο Αθηνών. Με Ίδρυση ΚΑΙ «Άλλου» επιπλέον προσφάτως Πανεπιστημίου «ΔΥΤΙΚΗΣ» ΑΤΤΙΚΗΣ. Και η Έδρα Στερεάς υποτελής του … Βόλου; Με ποια Λογική βρίσκεις άκρη σε τέτοια «πολιτική ΠΑΙΔΕΙΑΣ» σε ΟΛΗ τη ΣΤΕΡΕΑ Ελλάδα; «Πανεπιστημιακή ΒΑΒΕΛ όλη η ΣΤΕΡΕΑ» όλοι … Αθηναίοι και … Βολιώτες, εξ Αθηνών και … Θεσσαλίας «παιδευόμαστε» στη ΣΤΕΡΕΑ χωρίς Αυτό-διοίκηση Ετεροδιοικούμενοι. Να νοικοκυρευτούμε, να έρθει κανονικότητα με ΕΝΑ Πανεπιστήμιο Έδρας ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας, όπως όλες οι Περιφέρειες έχουν την πρόοδό τους. Η «Μελέτη Πανούση» σε άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις πρέπει να αξιοποιηθεί.

Παράλληλα με Θετικές Επιστήμες, ΡΙΖΑ που έμεινε ζωντανή από το «Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας» η Σχολή Πολιτισμού θα προκαλέσει μια Πνευματική σφαίρα επιρροής Ανόδου Επιπέδου Ζωής ΟΛΩΝ.

 Υπάρχει μια ένταση συνεργασιών Πανεπιστημίων για Κλασσικές Σπουδές  (και με Δίδακτρα όσων αλλοδαπών) και εμείς εδώ αλλοιθωρίζοντες σερνόμαστε από το … Βόλο. Μαζί με τα «Ραφάλ» Άμυνας όμως εκεί στη Γαλλία Διεθνώς ΚΑΙ η «Συμμαχία Πολιτισμών» με την «Αιώνια Μυστική Ελλάδα ΟΛΟΥ του Κόσμου». Εμείς ΕΔΩ ΔΕΝ θα σβήσουμε το μέσα μας ΦΩΣ Πνεύματος Αθανάτου Ελληνίδας Ψυχής ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας.  Μέρος μιας Ενότητας «Ποιότητας Ζωής Ανθρώπου» και η «Πράξη Φωτός» με συμμετοχή των πολιτών όλης της «Πόλης τους» και συμβολικά πέρα και πάνω από αυτήν. Αυτά ΖΗΤΩ ΚΑΙ:

(Γ) με την ως ΘΕΣΜΟ καθιέρωση κάθε έτος μιας ξεχωριστής περιοχής ΣΤΕΡΕΑΣ ως ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ Πρωτεύουσας (αλλά:) των ΝΕΩΝ ΜΑΣ συμπολιτών – συντοπιτών για τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ στο Μέλλον ΤΟΥΣ, που θα είναι ΚΑΙ η Αθανασία – Συνέχεια της δικής μας Ψυχής – Νου – Ορμής από την Ιδιαίτερη Πατρίδα ΜΑΣ – ΣΤΕΡΕΑ – «στην Ελλάδα ΜΑΣ του κόσμου ΟΛΟΥ από τα βάθη αιώνων», χθες, σήμερα, αύριο, με ΠΡΑΞΕΙΣ ΦΩΤΟΣ Ανθρώπου Ελεύθερου με Αρχές – Αξίες – Πράξεις Πολιτισμού Σήμερα και του Αύριο απέναντι σε κάθε είδος Βαρβαρισμού οποθενδήποτε κινούμενο.

Επιτέλους ας καταργηθούν ψηφοδέλτια εκ … Στερεάς και ας ζητήσουν ΨΗΦΟΝ ΟΛΟΙ από … Θεσσαλία, Αττική και … Αθήνα… ΠΟΛΙΤΙΚΑ πλέον εντιμότερον. Ούτε καν «μάχονται» για το Μέγιστο Καλύτερο που αξίζουμε αλλά «εξυμνούν» το  έλασσον κατευθείαν άνευ καν συζήτησης . ΌΧΙ άλλη ΖΗΜΙΑ με Αδράνεια των «εντός αντιπροσωπευτικού συστήματος», που το Σεβόμαστε ΓΙΑ ΤΙ ΩΦΕΛΕΙ αλλά όχι μόνο «τους εντός αντιπροσωπευτικού όπως βολεύει» αλλά ΟΛΟΥΣ όπως Οφείλουμε όλοι μαζί Προσφορά στα ΚΟΙΝΑ. Και… «Υιοθεσίες πόλεων» θα εμφανιστούν με … «χορηγούς», άλλο είδος. Αλλά οι «Αδελφοί Σπαρτιάτες Δήμαρχοι» ίσως να αξιοποιήσουν ΚΑΙ τις «Αμφικτυονίες του αδελφού τους Δήμου μας» ΜΑΖΙ με τις ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ, όπως οι Δήμαρχοι ΛΑΜΙΕΩΝ δεν πράττουν. Αδελφοποίηση Περιφερειών η ΜΙΑ Επικυρίαρχη η άλλη «υποτελής Αδελφή» γίνεται;

ΕΠΙΣΚΕΨΗ στον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΙΟΙ θα οργανώσουν εκ Λαμίας – ΕΔΡΑΣ Πρωτεύουσας ΚΑΙ εκ Στερεάς ή μήπως τελικά… μόνο ο Δυναμικός Μητροπολίτης, που διεκήρυξε (ΚΑΙ θα ΠΡΑΞΕΙ) ότι έχει «το ΧΡΩΜΑ της ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ» ; Μόνο Εκείνος και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ψήφο-Εντολή από «το Εκλεκτό ποίμνιο ΤΟΥ εκ Φθιώτιδος». Οι από ΕΔΩ εκλεγμένοι ΤΙΝΟΣ χρώμα παίρνουν και υπηρετούν ΜΕΤΑ την … Κυριακή;

Με τους χαιρετισμούς εκ Λαμίας και Στερεάς

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΣΜΟΚΟΒΙΤΗΣ

Ξάνθου 10 – Λαμία

Πρόεδρος Πρωτοβουλίας Πολιτών

για Ίδρυση και Λειτουργία Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας

με Έδρα τη Λαμία

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη