Νίκη στον πολύχρονο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

 
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

  Σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ , καθώς κυβέρνηση –Ε.Ε. και «ειδικός εκκαθαριστής» φέρονται αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν το ξεπούλημα της επιχείρησης και των περιουσιακών της στοιχείων εντός του Νοεμβρίου.

  Προσυπογράφουμε τη θέση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, όπως αποτυπώνεται στην ανακοίνωση των σωματείων τους :«Συνεχίζουμε μέχρι να διασφαλιστεί η συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλες οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα που μας χρωστούν οι κυβερνήσεις ως εργοδότες και πολιτικοί προϊστάμενοι. Μην τολμήσουν να σταματήσουν τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ. Μην τολμήσουν να θίξουν έστω και μία θέση εργασίας. Μην τολμήσουν να βάλουν χέρι έστω και σε ένα ευρώ από αυτά που μας χρωστούν, στον μόχθο μας, στο αίμα και τον ιδρώτα μας.»

  Τα προσχήματα αποκαλύπτονται καθαρά έπειτα από 1,5 χρόνο «ειδικής εκκαθάρισης» :

-          Απαξίωση – μείωση παραγωγής – μηδενικές επενδύσεις – ώστε να γίνει ελκυστική & κυρίως φθηνή για τον επίδοξο επενδυτή.

-          Τα ψέματα για δήθεν «κρατικές ενισχύσεις» & σπάσιμο του «κρατικού μονοπωλίου», αποτελούν το «φερετζέ» για την ολοκλήρωση του ξεπουλήματος, αφού είναι βέβαιο ότι αν πετύχουν το ξεπούλημα θα δημιουργηθεί ΙΔΙΩΤΙΚΟ Μονοπώλιο, με προίκα την δημόσια περιουσία (γη-λατομεία-εγκαταστάσεις).

  Οι απειλές και τα πρόστιμα από την Ε.Ε. δεν είναι τίποτα άλλο , παρά ο μοχλός για την ενίσχυση των ιδιωτικού κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων και της δημόσιας περιουσίας. Στη ΛΑΡΚΟ εφαρμόζεται το γενικότερο πλαίσιο ιδιωτικοποιήσεων-ξεπουλήματος που ακολουθήθηκε σε όλους τους τομείς της δημόσιας περιουσίας. Λιμάνια-τηλεπικοινωνίες-εθνικές οδοί-ενέργεια-υγεία-εκπαίδευση , παραδόθηκαν ή παραδίδονται στους ιδιώτες αυξάνοντας την κερδοφορία τους , και στον εργαζόμενο λαό απομένει η ανεργία , οι αυξημένες τιμές & η παντελής αδυναμία πρόσβασης σε μια σειρά κοινωνικών αγαθών για μεγάλα τμήματα του εργαζόμενου πληθυσμό.

  Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  για μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς μέσα από συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια και την υγεία των εργαζόμενων  ενάντια στο ξεπούλημα της επιχείρησης στα ιδιωτικά συμφέροντα.

  Οι πρόσφατες νίκες των εργαζομένων σε e-food & COSCO , δείχνουν πως το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του υπηρέτες ΔΕΝ είναι ανίκητοι.

  Ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους, για να κερδίσουν όλα όσα τους ανήκουν.

  Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στις 13 Νοέμβρη και την κινητοποίησή τους στο Υπουργείο Οικονομικών.


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη