Τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Φθιώτιδας αναδεικνύει στη Βουλή ο Γιάννης Σαρακιώτης


 «Τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Φθιώτιδας αναδεικνύει στη Βουλή ο Γιάννης Σαρακιώτης»

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροκτηνοτροφικός κλάδος στη Φθιώτιδα σχετικά με τις αποζημιώσεις από πρόσφατες φυσικές καταστροφές, θέτει υπ’ όψιν του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως αναφέρει και η επιστολή του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δυτικής Φθιώτιδας, παρά το ότι τον τελευταίο χρόνο οι εισφορές των αγροτών και των κτηνοτρόφων αυξήθηκαν, το επίπεδο της οικονομικής κάλυψης των ζημιών που προκλήθηκαν από τα εξαιρετικής σφοδρότητας φυσικά φαινόμενα, δεν είναι αντίστοιχο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι ελάχιστες οι αποζημιώσεις που έχουν δοθεί προς τους πληττόμενους επαγγελματίες, όπως είναι οι κτηνοτρόφοι της Δυτικής Φθιώτιδας, σε σύγκριση με το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν το προηγούμενο διάστημα. Συνεπώς, προκύπτει προβληματισμός για το κατά πόσο υφίσταται ο όρος της ανταποδοτικότητας σε ότι αφορά τις εισφορές, οι οποίες όπως αναφέρεται από τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων της περιοχής, οφείλουν επιτέλους να επιτελέσουν τον υπαρξιακό τους ρόλο.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο κ. Σαρακιώτης αναφέρει:

«Η επιστολή του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δυτικής Φθιώτιδας και οι διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων της περιοχής, συνιστούν μια ακόμη απτή απόδειξη της έλλειψης επαφής των Κυβερνώντων με την πραγματικότητα. Ο αγροκτηνοτροφικός κλάδος δε σταματά να έρχεται αντιμέτωπος με μεγάλες προκλήσεις.

Πριν ήταν τα ακραία φυσικά φαινόμενα που οδήγησαν σε καταστροφές ανυπολόγιστης αξίας, ενώ σήμερα εξαιτίας της μη έγκαιρης ανάληψης πρωτοβουλιών από πλευράς της Κυβέρνησης, προς το σκοπό της συγκράτησης των δυσμενών επιπτώσεων της, αντιμετωπίζουν χωρίς καμία στήριξη την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια.

Παρόλα αυτά, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων παρακολουθεί απαθές τη συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα, ανίκανο να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποί του.»


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη