Σε πόλεις των νομών Ευρυτανίας και Φθιώτιδας η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ Έξοδος

 ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ & ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Η ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

Συναντήσεις με αρμόδιους τοπικούς Φορείς και Αρχές στους Νομούς Ευρυτανίας και Φθιώτιδας πραγματοποίησε το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.  

Οι εργαζόμενοι της Κινητής Μονάδας πραγματοποίησαν συνάντηση στον Δήμο Μακρακώμης με τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Γεώργιο Κουτσολέλο και τις κ.κ. Παναγιώτα Σκουτέλη και Αριστέα Ρέγκλη, προσωπικό του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Επιδιώκοντας την χαρτογράφηση των αναγκών της περιοχής σε θέματα που αφορούν στο πρόβλημα των εξαρτήσεων αλλά και τις προοπτικές παρέμβασης και κινητοποίησης του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στον τομέα αυτό, υπήρξε ενημέρωση για τις υπηρεσίες που προσφέρονται από τις Μονάδες του ΚΕΘΕΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Παράλληλα, ορίστηκε συνάντηση στον χώρο του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία, με το επιστημονικό προσωπικό του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και συγκεκριμένα με τις Κοινωνικές Λειτουργούς κ.κ. Παγώνα Αναγνώστου, Μαρία Τσουκαλά και Ιωάννα Αραπάκου,  οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας στις επί μέρους Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Μακρακώμης.

Ακόμη, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας βρέθηκε για πρώτη φορά στο Νομό Ευρυτανίας και συγκεκριμένα στον Δήμο Καρπενησίου, όπου πραγματοποίησε συνάντηση στον χώρο του Δημαρχείου με τον Δήμαρχο κ. Νικόλαο Σουλιώτη και την Αντιδήμαρχο Πρόνοιας, Παιδείας και Πολιτισμού, κα Σοφία Ζαλοκώστα.

Στη συνάντηση υπογραμμίστηκε η ανάγκη για δραστηριοποίηση ενός Φορέα ψυχοκοινωνικής προσέγγισης για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στο Νομό Ευρυτανίας, ενώ συζητήθηκε η προοπτική διοργάνωσης κοινών δράσεων παρέμβασης και ενημέρωσης προς τους πολίτες, στο πλαίσιο της έναρξης μίας μακροπρόθεσμης συνεργασίας του ΚΕΘΕΑ με τον Δήμο Καρπενησίου. 

Οι νέες Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας - ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη