Κέικ μήλου

 Γλυκά

Κέικ μήλου
Υλικά:
  • 1/5 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάxαρη
  • 2 αβγά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις xρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ (καλά γεμάτα)
  • 4-5 μήλα κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • λίγο κονιάκ
  • λίγο γάλα
  • λίγη κανέλα
  • ζάxαρη άxνη
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ν'ασπρίσει λίγο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και εξακολουθούμε να χτυπάμε.
  • Προσθέτουμε τα αβγά και μετά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, το γάλα (όσο χρειάζεται για να μην είναι σφιχτό το μείγμα) και το κονιάκ.
  • Έχουμε κόψει κομματάκια τα μήλα, και τα έχουμε πασπαλίσει με λίγη ζάχαρη και κανέλα όση ώρα φτιάχνουμε το μείγμα. Ανακατεύουμε τα μήλα στο μείγμα και το στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί (διαμέτρου περίπου 35 εκ.). Θέλει περίπου 45 λεπτά ψήσιμο σε μέτριο φούρνο, να ροδίσει και να λιώσουν αρκετά τα μήλα. Για να δούμε αν έχει ψηθεί, βυθίζουμε ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό, είναι έτοιμη.
  • Όταν κρυώσει λίγο, κοσκινίζουμε από πάνω λίγη άχνη να καλυφθεί καλά όλη η επιφάνεια, και πασπαλίζουμε με κανέλα.
typos.com.cy

LamiaTimes.gr


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη