ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ!

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ!

 Η παρελθούσα σχολική χρονιά, 2020-2021, σημαδεύθηκε, για την εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού μας, από την απώλεια του Διευθυντή  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδος αειμνήστου Κωνσταντίνου Αργυρόπουλου, από την νόσο του κορωνοϊού.

Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας είχε εκφράσει, με δημόσια ανακοίνωσή του, τα θερμά του συλλυπητήρια τόσο στους οικείους του όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα, αναφερόμενο στο ήθος και την προσφορά του ανδρός. Είχαμε σημειώσει τότε, ότι ο εκλιπών ήταν, ως εκ της θέσεώς του στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντιπρόεδρος της Σχολικής Εφορείας του Σχολείου μας. Όπως, μάλιστα, είχαμε ανακοινώσει, το Σχολείο μας σχεδίαζε να τελέσει τρισάγιο εις μνήμην του, όταν θα το επέτρεπαν οι συνθήκες της πανδημίας.

Η ώρα της εκπλήρωσης της δημόσιας υπόσχεσής μας, ήλθε το περασμένο Σάββατο, 20 Νοεμβρίου. Έτσι, στις 08:45΄ το πρωί, στο παρεκκλήσιο  του Αγίου Στυλιανού στο Σχολείο μας, τελέσθηκε όχι τρισάγιο, αλλά μνημόσυνο και μάλιστα αρχιερατικό, εφ’ όσον ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος και πρόεδρος της Σχολικής μας Εφορείας κ. Συμεών, θέλησε να τελέσει την ακολουθία ο ίδιος! Η εκατόχρονη Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας, λοιπόν, φιλοξένησε το μνημόσυνο, ακολουθώντας όλα τα παραδεδομένα που επιτάσσει η ευλάβεια του λαού μας και η αγάπη της Εκκλησίας μας προς κάθε μέλος του ποιμνίου της, ζων ή κεκοιμημένο. Έτσι, μετά το πέρας της ακολουθίας, οι παριστάμενοι οδηγήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων, όπου διανεμήθηκαν τα κόλλυβα, και προσφέρθηκαν καφές και εδέσματα, προσφορά του Σχολείου μας εις μνήμην του προ ενδεκαμήνου κοιμηθέντος δούλου του Θεού Κωνσταντίνου.

Τον εκλιπόντα τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους o χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ελένη Μπενιάτα, ο Οργανωτικός Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Χρίστος Μαρκαντώνης, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δήμητρα Τσιάκα, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΔΕ Φθιώτιδας κ. Αικατερίνη Καλογήρου, ο πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλίας Αργυρόπουλος, αδελφός του εκλιπόντα, ο Διευθυντής του Ωδείου “Γερμανός ο Μελωδός” της Ι. Μ. Φθιώτιδος κ. Ανδρέας Ιωακείμ, καθώς και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί.

Ακολούθησε τιμητική εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Αργυρόπουλο στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας, σχολείο στο οποίο κατείχε οργανική θέση.

Ευχόμαστε, μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, ο καρδιογνώστης Θεός να τάξει την ψυχή του εν σκηναίς δικαίων και εν χώρα ζώντων!


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη