Τερματισμός μετά από 2.421 χλμ. για τον Άγη Εμμανουήλ

 
Τη γραμμή τερματισμού στη Γλασκώβη πέρασε ο Άγης Εμμανουήλ, ολοκληρώνοντας μια διαδρομή 2.421 χλμ. Στόχος του ήταν να βρεθεί με τα δικά του μηνύματα στην COP26, τη πολύ σημαντική συνεδρίαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το μέλλον του πλανήτη και της ανθρωπότητας.

Ξεκινώντας στις 11 Αυγούστου 2021 από την Πνύκα, ο υπερμαραθώνιος του κλίματος οδήγησε  τον Άγη Εμμανουήλ σε μια διαδρομή από ιστορικές Ευρωπαϊκές πόλεις, πολλές από τις οποίες μαστίζονται ήδη από τις συνέπειες τις κλιματικής αλλαγής. Μετά την Ελλάδα, πρώτος σταθμός στη διαδρομή του ήταν πόλεις της Ιταλίας, από το Μιλάνο μέχρι την Πάντοβα. Περνώντας στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, από τη Λυόν μέχρι το Παρίσι, κι από το Λονδίνο μέχρι την Γλασκώβη συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας και σωρεία υποστηρικτών.

Η διαδρομή του έφτασε στο τέλος της με τη στήριξη ανθρώπων από όλη την Ευρώπη και φυσικά με τη δική του ακούραστη θέληση να κάνει το αδύνατο δυνατό, δίνοντας έτσι ένα λαμπρό παράδειγμα.

Ο Άγης πέρασε την αψίδα του τερματισμού ΜακΛένναν, στο πάρκο Γκλάσγκοου Γκριν της Γλασκώβης. Από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας τον υποδέχθηκε και συνεχάρη ο Γραμματέας της Πρεσβείας, Γιώργος Δρακόπουλος, ενώ παρούσα ήταν και η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη.

Αναφερόμενος στον τερματισμό του, ο Άγης Εμμανουήλ τόνισε: «Την 5η Νοέμβρη δε θα την θυμάμαι μόνο για την ολοκλήρωση της δράσης μου «2421 χιλιόμετρα για την κλιματική αλλαγή» - άλλωστε η Cop26 ήταν άλλη μια αφορμή για να μιλήσω για τις πολυπαθείς και παρεξηγημένες από εμάς τους ανθρώπους Αξίες και Αρχές. Θα την θυμάμαι για αυτόν τον τελευταίο, συμβολικό, Μαραθώνιο των 42,2 χλμ. που ολοκληρώθηκε σε 3 ώρες 50’…»

Το almora PLUS® effervescent και το almora PLUS® SPORT φρόντισαν για τις ανάγκες ενυδάτωσης του Άγη Εμμανουήλ στον αγώνα του κατά της κλιματικής αλλαγής, που έφερε τον τίτλο «Μετακίνηση 7: Αθήνα – Γλασκώβη».

 Δυναμικό παρών και στον 38ο Μαραθώνιο της Αθήνας

Μετά την επιτυχημένη έκβαση του υπερμαραθωνίου αγώνα του, ο Άγης Εμμανουήλ  αποφάσισε ανήμερα των γενεθλίων του να «κλείσει» τη δράση του τρέχοντας και στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Οι εργαζόμενοι της ELPEN ήταν εκεί για να τον υποδεχθούν και να τον συγχαρούν για τον υπεράνθρωπο αγώνα που έκανε!

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη