Συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Κινηματογραφική Λέσχη του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού

 

Συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Κινηματογραφική Λέσχη του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα προβάλει την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 19.15, το ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού, με τίτλο «Από τις δύο πλευρές του Αιγαίου: Διωγμός και ανταλλαγή πληθυσμών, Ελλάδα-Τουρκία, 1922-1924» (2013).

Αμέσως μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, θα ακολουθήσει συζήτηση για το περιεχόμενό του, στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Rhodes College των ΗΠΑ Νικ Ζαχαριάδης, ο Αν. Καθηγητής Εκκλησιαστικής Ιστορίας του ΑΠΘ Γιάννης Μπάκας και ο επιστημονικός συνεργάτης της Έδρας Ποντιακών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ Θεοδόσης Κυριακίδης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Α΄ ορόφου της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.






Πηγή: Cityportal
https://cityportal.gr/dorean-provoli-apo-tis-dyo-pleyres-toy-aigaioy-diogmos-kai-antallagi-plithysmon-ellada-toyrkia-1922-1924/

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη