Ξεκίνησε το 38ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ

 

ΕΝΑΡΞΗ 38ου ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΣΕΕ

Ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα το 38ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ, το οποίο διεξάγεται στο Καβούρι Αττικής. Το Συνέδριο ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του  σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η έναρξη του Συνεδρίου είχε προγραμματιστεί να κηρυχθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε επιστολή  όμως που απέστειλε προς την Συνομοσπονδία  η κυρία Σακελλαροπούλου γνωστοποίησε ότι λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα,  δε θα παραστεί στην εναρκτήρια εκδήλωση.

 Η εκπόνηση πλαισίου θέσεων για τη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών και μέτρων για να μην ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές θα  αποτελέσει κεντρικό ζήτημα του Συνεδρίου. Για τα ΓΙΑΤΙ και το ΠΩΣ, έκανε λόγο στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος ο οποίος, μεταξύ άλλων, γνωστοποίησε ότι θα επιδιωχθεί ομόφωνη συμφωνία εντός του Συνεδρίου για απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις, ώστε να μην παρουσιαστούν επαναλήψεις φαινομένων του παρελθόντος δηλαδή η αδιαφάνεια, συγκάλυψη  μετάθεση ευθυνών και καθυστερήσεις που οδηγούν στη λήθη.

Στο 38ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Συνομοσπονδίας μετέχουν περίπου 400 σύνεδροι από 120 δευτεροβάθμιας οργανώσεις. Κάθε σύνεδρος εκπροσωπεί 1000 συνδικαλισμένους-ψηφίσαντες εργαζόμενους σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. Στο συνέδριο παρίστανται και αντιπροσωπείες από Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Συνδικαλιστικές Οργανώσεις.

 Οι εργασίες του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ θα συνεχιστούν αύριο με ομιλίες εκπροσώπων, ενώ θα συζητηθεί αναλυτικά ο απολογισμός και ο προγραμματισμός δράσης της ΓΣΕΕ.

 Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την εκλογή των νέων οργάνων (Διοικητικό Συμβούλιο  Εξελεγκτική Επιτροπή και Γενικό Συμβούλιο).

Επισυνάπτεται η ομιλία του Προέδρου της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλου  καθώς και η επιστολή που απέστειλε στη ΓΣΕΕ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη