57 Οικογένειες ζητούν απόδοση ευθυνών για τους νεκρούς τους στα Τέμπη – Υπογράφουμε ολοι το σχετικό ψήφισμα

 

57 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ – ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, καθώς και όλων όσοι αγωνίζονται για να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες. Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν σε όλους όσοι- όσο ψηλά και αν βρίσκονται-εμπλέκονται.

Είναι αδιανόητο, ένα χρόνο μετά το δυστύχημα που κόστισε τις ζωές σε 57 -νέους επί το πλείστον- ανθρώπους, επιβάτες και εργαζόμενους του σιδηροδρόμου,  να παρουσιάζονται επαναλήψεις φαινομένων του παρελθόντος, δηλαδή αδιαφάνεια, συγκαλύψεις, μεταθέσεις ευθυνών, καθυστερήσεις, που οδηγούν στη λήθη και η κοινωνία να έχει την πικρή γεύση της ατιμωρησίας των όποιων ισχυρών.

Η Συνομοσπονδία συντάσσεται με όσους υπερασπίζονται τη θέση ότι η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι. Για το λόγο αυτό καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, καθώς και  τις οργανώσεις – μέλη της, να συνυπογράψουν και να επικοινωνήσουν το σχετικό ψήφισμα με το οποίο συγγενείς θυμάτων ζητούν αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Το Link για το ψήφισμα είναι το παρακάτω:

https://www.change.org/p/%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B7-2023?recruiter=false&utm_source=share_petition&utm_medium=twitter&utm_campaign=psf_combo_share_

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη