Ολοκλήρωση του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου

 

“Ολοκλήρωση του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου FIRST® LEGO® League Σπάρτη, βραβεία και προκρίσεις στον Πανελλήνιο Τελικό”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου ο Περιφερειακός Διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής FIRST® LEGO® League Σπάρτη. Ο Διαγωνισμός αποτέλεσε συνδιοργάνωση και πραγματοποιήθηκε με τη φιλοξενία της Δημόσιας Κεντρική Βιβλιοθήκης Σπάρτης.

Διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Φ15/ 133790/Δ2). Αρμόδιος Φορέας και Εθνικός Διοργανωτής για την Ελλάδα είναι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact.

Στους Διαγωνισμούς κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος περισσότερα από 6.000 παιδιά συνολικά. Στο FIRST® LEGO® League Σπάρτη συμμετείχαν 11 ομάδες και συνολικά περισσότεροι από 120 μαθητές και μαθήτριες, προπονητές και εθελοντές. Οι συμμετέχοντες στη φετινή θεματική που φέρει τον τίτλο MASTERPIECE℠, εστίασαν στον ρόλο που παίζει το STEM στις τέχνες.

Σημαντική ήταν η προσφορά των εθελοντών, οι οποίοι συμμετείχαν ως κριτές, διαιτητές και συνοδοί των ομάδων κάνοντας την εμπειρία του διαγωνισμού μοναδική για τις ομάδες.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Πελοποννήσου ήταν ένας από τους οκτώ περιφερειακούς διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται φέτος στην Ελλάδα. Όλοι οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες έλαβαν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής, ενώ το 1/2 των ομάδων βραβεύτηκαν για την εξαιρετική προσπάθεια στις διαφορετικές κατηγορίες του Διαγωνισμού. Συνολικά το 1/3 των ομάδων εξασφάλισαν την πρόκριση τους στον τελικό του FIRST® LEGO® League Greece που θα λάβει χώρα στις 9 και 10 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη.

Βραβεία Περιφερειακού Διαγωνισμού Πελοποννήσου FIRST® LEGO® League Σπάρτη:

Core Values Award

       C3169 ARTech

Innovation Project Award

       C3150 LEGOBOOM

Robot Design Award

       C3161 Northside

Robot Performance Award

       C3018 RdisT


Rising-All Star Award

       C3158 MindBurst


Οι ομάδες που προκρίθηκαν για το FIRST® LEGO® League GREECE FINAL στην κατηγορία CHALLENGE είναι οι: C3018 RdisT, C3150 LEGOBOOM, C3161 Northside, C3169 ARTech

Στον Διαγωνισμό βραβεία απένειμαν οι κριτές θαυμάζοντας τις προσπάθειες και την δουλειά των παιδιών.

Τη διοργάνωση υποστήριξαν οι Χρυσοί Χορηγοί: KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ, ο Μεγάλος Χορηγός: φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ, ο Χορηγός: Πλαίσιο και ο Επιστημονικός Συνεργάτης Ο3 Out of Ordinary. Χορηγοί σίτισης : Dole.

Μάθετε περισσότερα για τους Διαγωνισμούς εδώ: https://firstlegoleague.gr/



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη