Ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν την κοινότητα Νοβουσπένοβσκόγιε στην περιοχή Ζαπορόζιε

 


ΜΟΣΧΑ, 11 Νοεμβρίου. /TASS/. Ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν την κοινότητα Νοβουσπένοβσκόγιε στην περιοχή Ζαπορόζιε τις τελευταίες 24 ώρες στο πλαίσιο ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ανέφερε την Τρίτη το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

«Οι μονάδες της Ομάδας Μάχης Ανατολή συνέχισαν να προελαύνουν βαθιά μέσα στην άμυνα του εχθρού και ολοκλήρωσαν την απελευθέρωση του οικισμού Νοβουσπένοβσκόγιε στην περιοχή Ζαπορόζιε», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Το Κίεβο έχασε 1.255 στρατιώτες κατά μήκος της γραμμής εμπλοκής την τελευταία ημέρα - τελευταία στοιχεία

Ο ουκρανικός στρατός έχασε περίπου 1.255 στρατιώτες σε μάχες με ρωσικές δυνάμεις σε όλες τις περιοχές της πρώτης γραμμής τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία που δημοσίευσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ο ουκρανικός στρατός έχασε περίπου 140 στρατιώτες και ένα πυροβόλο πυροβολικού πεδίου στην περιοχή ευθύνης της ρωσικής Ομάδας Μάχης Βόρεια, πάνω από 220 στρατιώτες και επτά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης στην περιοχή ευθύνης της Ομάδας Μάχης Δυτική και περισσότερους από 185 στρατιώτες, ένα άρμα μάχης και τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης στην περιοχή ευθύνης της Ομάδας Μάχης Νότος.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, ο ουκρανικός στρατός έχασε επίσης πάνω από 455 στρατιώτες και 10 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης στην περιοχή ευθύνης του Κέντρου Μάχης της Ρωσίας, περίπου 205 στρατιώτες και τρεις αποθήκες υλικού στην περιοχή ευθύνης της Μάχης Ανατολή και περισσότερους από 50 στρατιώτες και τέσσερις σταθμούς παρεμβολών στην περιοχή ευθύνης της Μάχης Ντνιέπερ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Η ρωσική Μάχη Βορράς προκάλεσε 140 απώλειες στον ουκρανικό στρατό την τελευταία ημέρα

Η ρωσική Ομάδα Μάχης Βορρά προκάλεσε περίπου 140 απώλειες σε ουκρανικά στρατεύματα και κατέστρεψε ένα εχθρικό πυροβολικό πεδίου στις περιοχές ευθύνης της την περασμένη ημέρα, ανέφερε το υπουργείο.

«Μονάδες της Μάχης Βόρεια προκάλεσαν απώλειες σε σχηματισμούς μιας μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, ενός συντάγματος εφόδου του ουκρανικού στρατού και μιας ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Αλεξέγιεφκα, Παβλόφκα και Σάντκι στην περιοχή Σούμι», ανέφερε το υπουργείο.

Στην κατεύθυνση του Χάρκοβο, μονάδες της Μάχης Βόρεια προκάλεσαν απώλειες σε σχηματισμούς μιας μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού του ουκρανικού στρατού σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Σινέλνικοβο και Βολτσάνσκ στην περιοχή του Χάρκοβο, ανέφερε το υπουργείο.

Ο ουκρανικός στρατός έχασε περίπου 140 άτομα, τέσσερα μηχανοκίνητα οχήματα και ένα πυροβόλο πυροβολικού σε αυτές τις περιοχές της πρώτης γραμμής τις τελευταίες 24 ώρες, διευκρίνισε.

Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια αποθήκη πυρομαχικών και έξι αποθήκες υλικού του ουκρανικού στρατού, ανέφερε.

Η ρωσική Ομάδα Μάχης Δυτικά προκάλεσε πάνω από 220 απώλειες στον ουκρανικό στρατό την τελευταία ημέρα

Η ρωσική Ομάδα Μάχης Δυτικά προκάλεσε περισσότερες από 220 απώλειες σε ουκρανικά στρατεύματα και κατέστρεψε επτά εχθρικά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης στην περιοχή ευθύνης της την περασμένη ημέρα, ανέφερε το υπουργείο.

«Μονάδες της Ομάδας Μάχης Δύση βελτίωσαν τις προπορευόμενες θέσεις τους και προκάλεσαν απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό δύο μηχανοκίνητων ταξιαρχιών, μιας ταξιαρχίας εφόδου του ουκρανικού στρατού και μιας ταξιαρχίας Εθνοφρουράς σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Πετροπάβλοφκα, Κουρίλοβκα, Μπογκουσλάβκα και Νοβοπλατόνοφκα στην περιοχή του Χάρκοβο, και Ντρομπίσεβο και Νοβοσελόβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ», ανέφερε το υπουργείο.

«Στην περιοχή Κουπιάνσκ της περιφέρειας Χάρκοβο, ομάδες εφόδου της 6ης Στρατιάς συνέχισαν να καταστρέφουν την περικυκλωμένη εχθρική ομάδα. Απελευθέρωσαν πλήρως το ανατολικό τμήμα της πόλης», ανέφερε το υπουργείο.

Ο ουκρανικός στρατός δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες να διεισδύσει στις περικυκλωμένες μονάδες του, ανέφερε.

«Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, αποκρούστηκε επίθεση μονάδων της 1ης ταξιαρχίας Εθνοφρουράς για την απεμπλοκή της περικυκλωμένης ομάδας στα νότια του Κουπιάνσκ Ουζλόβοϊ στην περιοχή Χάρκοβο», ανέφερε το υπουργείο.

Συνολικά, ο ουκρανικός στρατός έχασε περισσότερα από 220 άτομα, επτά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 16 μηχανοκίνητα οχήματα στην περιοχή της πρώτης γραμμής τις τελευταίες 24 ώρες, διευκρίνισε.

Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών και οκτώ σταθμούς ραντάρ ηλεκτρονικού πολέμου και αντιπυραυλικής άμυνας του ουκρανικού στρατού, ανέφερε.

Η ρωσική Ομάδα Μάχης Νότος προκάλεσε πάνω από 185 απώλειες στον ουκρανικό στρατό την τελευταία ημέρα

Η ρωσική Ομάδα Μάχης Νότος προκάλεσε περισσότερες από 185 απώλειες σε ουκρανικά στρατεύματα και κατέστρεψε ένα εχθρικό άρμα μάχης και τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης στην περιοχή ευθύνης της την περασμένη ημέρα, ανέφερε το υπουργείο.

«Μονάδες της Ομάδας Μάχης Νότου απέκτησαν καλύτερες γραμμές και θέσεις και προκάλεσαν απώλειες σε σχηματισμούς δύο μηχανοκίνητων ταξιαρχιών, μιας αεροκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού και μιας ταξιαρχίας της Εθνοφρουράς σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Σεβέρσκ, Ζβάνοφκα, Βασιούκοβκα, Ιβανόπολιε, Πλατόνοφκα, Κουζμινόφκα, Κονσταντίνοφκα, Βερολιούμποφκα, Πλεστσέγιεφκα και Κλινόβογε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ», ανέφερε το υπουργείο.

Ο ουκρανικός στρατός έχασε περισσότερους από 185 στρατιώτες, ένα άρμα μάχης, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 12 μηχανοκίνητα οχήματα και τρία πυροβόλα πυροβολικού πεδίου στην περιοχή της πρώτης γραμμής τις τελευταίες 24 ώρες, διευκρίνισε.

Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια αποθήκη πυρομαχικών και μια αποθήκη υλικού του ουκρανικού στρατού, ανέφερε.

Το Κέντρο Μάχης της Ρωσίας προκάλεσε πάνω από 455 απώλειες στον ουκρανικό στρατό την τελευταία ημέρα

Το Κέντρο Μάχης της Ρωσίας προκάλεσε περισσότερες από 455 απώλειες σε ουκρανικά στρατεύματα και κατέστρεψε 10 εχθρικά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης στην περιοχή ευθύνης του την περασμένη ημέρα, ανέφερε το υπουργείο.

«Οι μονάδες του Κέντρου Μάχης βελτίωσαν την τακτική τους θέση και προκάλεσαν απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό τριών μηχανοκίνητων ταξιαρχιών, μιας ταξιαρχίας jaeger, μιας ταξιαρχίας εφόδου, μιας ταξιαρχίας αεροπορικής εφόδου, ενός συντάγματος εφόδου του ουκρανικού στρατού, μιας ταξιαρχίας πεζοναυτών, μιας ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας και δύο ταξιαρχιών της Εθνοφρουράς σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Belitskoye, Toretskoye, Rozy Lyuksemburg, Suvorovo και Rodinskoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, Ivanovka και Novopavlovka στην περιοχή Dnepropetrovsk», ανέφερε το υπουργείο.

Αποκρούστηκαν επτά επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων τριών σε τεθωρακισμένα οχήματα, από την 32η μηχανοκίνητη ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού από την περιοχή του οικισμού Γκρισίνο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ για την απεμπλοκή της περικυκλωμένης ομάδας μάχης στην περιοχή Κρασνοαρμέισκ. Συνολικά καταστράφηκαν 17 είδη στρατιωτικού υλικού και έως και 30 εχθρικά στρατεύματα, διευκρίνισε.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, μονάδες του Κέντρου Μάχης απέτρεψαν επίσης μια προσπάθεια δυνάμεων της ουκρανικής 38ης ταξιαρχίας πεζοναυτών να διασπάσουν την περικύκλωση προς τον οικισμό Νοβοοικονομίτσεσκογιε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, ανέφερε.

«Πάνω από 236 Ουκρανοί στρατιώτες και 27 διαφορετικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων επτά τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, 10 μηχανοκίνητων οχημάτων και δύο συστημάτων πυροβολικού καταστράφηκαν στην περιοχή Κρασνοαρμέισκ τις τελευταίες 24 ώρες», ανέφερε το υπουργείο.

Συνολικά, ο ουκρανικός στρατός έχασε περισσότερα από 455 άτομα, 10 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, πέντε πυροβόλα πυροβολικού πεδίου και 13 μηχανοκίνητα οχήματα στην περιοχή της πρώτης γραμμής τις τελευταίες 24 ώρες, διευκρίνισε.

Η ρωσική Ομάδα Μάχης Ανατολή προκάλεσε 205 απώλειες στον ουκρανικό στρατό την τελευταία ημέρα

Η ρωσική Ομάδα Μάχης Ανατολή προκάλεσε περίπου 205 απώλειες σε ουκρανικά στρατεύματα και κατέστρεψε τρεις εχθρικές αποθήκες υλικού στην περιοχή ευθύνης της την περασμένη ημέρα, ανέφερε το υπουργείο.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, οι μονάδες της Ομάδας Μάχης Ανατολή «προκάλεσαν απώλειες σε σχηματισμούς δύο μηχανοκίνητων ταξιαρχιών, μιας ταξιαρχίας εφόδου και ενός συντάγματος εφόδου του ουκρανικού στρατού σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Ντανίλοφκα, Ορεστόπολ και Νετσάγιεφκα στην περιοχή Ντνιεπροπετρόφσκ, Ρίμπνογιε, Σλάντκογιε και Νοβόγιε στην περιοχή Ζαπορόζιε», ανέφερε το υπουργείο.

Ο ουκρανικός στρατός έχασε περίπου 205 άτομα, τέσσερα μηχανοκίνητα οχήματα και τρεις αποθήκες υλικού στην περιοχή της πρώτης γραμμής τις τελευταίες 24 ώρες, διευκρίνισε.

Η ρωσική ομάδα μάχης Ντνίπρο κατέστρεψε πάνω από 50 ουκρανούς στρατιώτες την τελευταία ημέρα

Η ρωσική Ομάδα Μάχης Ντνίπρο κατέστρεψε περισσότερους από 50 Ουκρανούς στρατιώτες και τέσσερις εχθρικούς σταθμούς παρεμβολών στην περιοχή ευθύνης της την περασμένη ημέρα, ανέφερε το υπουργείο.

«Οι μονάδες της Ομάδας Μάχης Ντνίπερ βελτίωσαν την τακτική τους θέση και προκάλεσαν απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό μιας μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, μιας ταξιαρχίας ορεινής εφόδου, μιας ταξιαρχίας παράκτιας άμυνας του ουκρανικού στρατού και μιας ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Στεπνογκόρσκ, Λουκιάνοφσκόγιε, Μαλάγια Τοκμάτσκα και Νοβοαντρέγιεφκα στην περιοχή Ζαπορόζιε και Νικόλσκογιε στην περιοχή Χερσώνα», ανέφερε το υπουργείο.

«Πάνω από 50 [Ουκρανοί] στρατιωτικοί, πέντε μηχανοκίνητα οχήματα, τέσσερις σταθμοί ηλεκτρονικού πολέμου, δύο αποθήκες πυρομαχικών και δύο αποθήκες υλικού καταστράφηκαν», ανέφερε το υπουργείο.

Ρωσικές δυνάμεις έπληξαν τις υποδομές μεταφορών του ουκρανικού στρατού την περασμένη ημέρα

Ρωσικές δυνάμεις έπληξαν τις υποδομές μεταφορών του ουκρανικού στρατού και τις τοποθεσίες ανάπτυξης στρατευμάτων τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε το υπουργείο.

«Επιχειρησιακά/τακτικά αεροσκάφη, μη επανδρωμένα αεροσκάφη επίθεσης, πυραυλικά στρατεύματα και πυροβολικό των ρωσικών ομάδων δυνάμεων έπληξαν εγκαταστάσεις υποδομής μεταφορών που χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη των επιχειρήσεων του ουκρανικού στρατού, αποθήκες μη επανδρωμένων αεροσκαφών και προσωρινές τοποθεσίες ανάπτυξης ουκρανικών ένοπλων σχηματισμών και ξένων μισθοφόρων σε 140 τοποθεσίες», ανέφερε το υπουργείο.

Η ρωσική αεράμυνα κατέστρεψε 69 ουκρανικά UAV την τελευταία ημέρα

Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν 69 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε το υπουργείο.

«Οι δυνατότητες αεράμυνας κατέρριψαν 69 μη επανδρωμένα αεροσκάφη σταθερών πτερύγων», ανέφερε το υπουργείο.

Συνολικά, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταστρέψει 668 ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη, 283 ελικόπτερα, 95.994 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 635 συστήματα πυραύλων εδάφους-αέρος, 25.960 άρματα μάχης και άλλα θωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.611 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, 31.240 πυροβόλα πυροβολικού πεδίου και όλμους και 46.359 ειδικά στρατιωτικά μηχανοκίνητα οχήματα από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ανέφερε το υπουργείο.




#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more