Λαμία: Έδωσαν 20 μέρες φυλακή σε ανήλικους μαθητές που έκαναν κατάληψη

Στα πλαίσια τομοκράτησης και καταστολής των κοινωνικών αγώνων η Κυβέρνηση Σαμαρά δεν διστάζει να δώσει 20 μέρες φυλακή σε 3 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λυκείου που μαζί με άλλους συμμαθητές τους είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου διαμαρτυρόμενοι για την αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου του σχολείου τους και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας αστυνομικοί κύκλωσαν το σχολείο και προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Πάνω από 20 άτομα μεταφέρθηκαν στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Φθιώτιδας, πολλά από τα οποία ήταν ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με την ειδοποίηση των γονέων τους.

Ταυτόχρονα σχηματίστηκε δικογραφία για «διατάραξη υπηρεσιακής ειρήνης κατά συναυτουργία» για συνολικά 8 άτομα, που παρέμειναν όλη τη νύχτα στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Σήμερα το μεσημέρι στα δικαστήρια της Λαμίας συγκεντρώθηκαν γονείς, μαθητές αλλά και καθηγητές, ωστόσο και οι 8 κατηγορούμενοι από τους οποίους οι 5 ήταν μαθητές ζήτησαν να εκδικαστεί η υπόθεση.


Η κατάληψη που έκαναν οι μαθητές του σχολείου ήταν στην 2ηβδομάδας της

Στους μαθητές που πήραν ποινή φυλάκισης 20 ημέρς δόθηκε τριετή αναστολή της ποινής

Διαβάστε περισσότερα: www.alfavita.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ

Την ώρα που τα εγκλήματα που διαπράττονται στο όνομα της εφαρμογής των μνημονίων καθημερινά αποσιωπούνται, κάποιοι θεώρησαν σωστό να καταδικάσουν και να στιγματίσουν μικρά παιδιά δια ασήμαντου αφορμής. Την ώρα που έχει χαθεί κάθε έννοια δικαίου στην αντιμετώπιση του πολίτη από το κράτος, η δικαιοσύνη επέλεξε να εξαντλήσει την αυστηρότητά της σε αθώες ψυχές γιατί διαμαρτυρήθηκαν. Την ώρα που καταπατώνται θεμελιώδης διατάξεις του συντάγματος και δεν αντιδρά κανείς ούτε καν αυτεπαγγέλτως, τιμωρείται η διαμαρτυρία για το αβέβαιο μέλλον, ο παρορμητισμός, και η εξωτερίκευση συναισθημάτων που μένουν καταπιεσμένα στο σπίτι του κάθε νέου. Ελπίζουμε με την ίδια ευαισθησία και την ίδια παρρησία να δράσουν, κάποτε, οι αρχές απέναντι και σε αυτούς που πράττουν τα διαρκή και κατ’ εξακουλούθησην εγκλήματα εις βάρος ενός ολόκληρου λαού. Ελπίζουμε με τις ίδιες κλούβες να οδηγηθούν και οι υπαίτιοι τις δυστυχίας του ελληνικού λαού στην δικαιοσύνη. Και τέλος, ελπίζουμε η δικαιοσύνη να εξαντλήσει την αυστηρότητα της όπως εναντίον των αδυνάτων έτσι και εναντίον των «δυνατών»

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη