Επτά εκδηλώσεις πραγματοποιούνται αυτή την βδομάδα απο τις Μονάδες Αριστείας


Επτά εκδηλώσεις πραγματοποιούνται αυτή την βδομάδα απο τις Μονάδες Αριστείας
Οι Μονάδες Αριστείας, είναι ομάδες σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα που υλοποιούν το έργο «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για την Ανάπτυξη και Διάδοση του Ανοιχτού Λογισμικού» σε δέκα θεματικές περιοχές. Το έργο διαχειρίζεται το ΕΔΕΤ Α.Ε και υλοποιείται από μέλη της ΕΕΛ/ΛΑΚ (www.eellak.gr).

Όλες οι Μονάδες Αριστείας, θα πραγματοποιήσουν τρεις κύκλους εκπαιδευτικών σεμιναρίων και τρία θερινά σχολείο ανάπτυξης κώδικα(Summer Code Camps), στο πλαίσιο κάθε κύκλου από κάθε μονάδα θα εκπαιδεύονται πενήντα(50) προγραμματιστές, συνολικά θα εκπαιδευτούν 1,350 προγραμματιστές ανοιχτού λογισμικού από τις εννέα μονάδες αριστείας. Συνολικά εκατό τριάντα πέντε(135) προγραμματιστές που θα έχουν την πιο σημαντική συμβολή σε δημοφιλές έργο ανοιχτού λογισμικού θα βραβευθούν με 1,000 ευρώ ο καθένας.

Αυτή την εβδομάδα πραγματοποιούνται επτά σεμινάρια και θερινά σχολεία τα οποία παρακολουθούν περίπου 250 προγραμματιστές, αναλυτικές πληροφορίες για κάθε σεμινάριο υπάρχουν στην σχετική σελίδα του ma.ellak.gr.

1. Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014: Πανεπιστήμιο Πατρών “Βασικές Εφαρμογές/Εργαλεία ΕΛ/ΛΑΚ
4. Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Επιχειρηματικές Εφαρμογές/Υπηρεσίες για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
5. Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014: Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Ανοιχτό Λογισμικό για την Αγροτική Ανάπτυξη και το Περιβάλλον
7. Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014: Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Τουρισμός – Προώθηση και προβολή τουριστικών υποδομών

Για την ΕΕΛ/ΛΑΚ
H μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (http://eellak.gr/, ΕΕΛ/ΛΑΚ) ιδρύθηκε το 2008 από 25 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Τεχνολογικά Ιδρύματα. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην προώθηση και ανάπτυξη του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Συνεργάζεται επίσης με τα Creative Commons και είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA.

Επικοινωνία: Βιβή Πετσιώτη: 210 7474-271, info at ellak.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη