Υλικά

  • 1 χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 μεγάλο κεφάλι σκόρδο ακαθάριστο
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 6 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • Πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση

Βάζετε το χταπόδι που έχετε πλύνει και καθαρίσει σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με ένα φύλλο δάφνης και 2-3 κόκκους πιπέρι, χωρίς καθόλου νερό (συμπληρώστε μόνο αν χρειαστεί). Σκεπάζετε και σιγοβράζετε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά, έτσι ώστε το χταπόδι να βγάλει τα δικά του υγρά.
Ετοιμάζετε τρία μεγάλα τριπλά κομμάτια λαδόκολλας. Μοιράζετε σε κάθε κομμάτι λαδόκολλας το χταπόδι, σκορπάτε 4-5 σκελίδες ακαθάριστο σκόρδο, μια κουταλιά μέλι, δυο κουταλιές μπαλσάμικο, μια κουταλιά από το ζωμό που έβγαλε το χταπόδι στο τηγάνι, ένα φύλλο δάφνης, μερικούς κόκκους πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Κλείνετε τη λαδόκολλα σχηματίζοντας μικρά φάκελα. Τα δένετε με ένα σπάγγο κουζίνας και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί. Ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για 1 ½ ώρα.