Συνελήφθησαν δύο πρώην τρόφιμοι των φυλακών Δομοκού και Άμφισσας για κλοπές στη Χαλκίδα

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών στη Χαλκίδα

Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Ευβοίας την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν από πολυκατοικία, διαμέρισμα της οποία είχαν μόλις διαρρήξει

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκε ακόμη μία περίπτωση κλοπής - διάρρηξης σε οικία, που είχαν διαπράξει πριν από μία εβδομάδα στην ίδια περιοχή

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1) φορητός H / Y που είχαν μόλις αφαιρέσει, διαρρηκτικά εργαλεία, κινητά τηλέφωνα κ.α.

Σημειώνεται ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν πρόσφατα αποφυλακισθεί από τα Κέντρα Κράτησης Δομοκού και Άμφισσας, όπου κρατούνταν για παρόμοια αδικήματα


Συνελήφθησαν, προχθές (08-07-2013) το μεσημέρι στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 29χρονος υπήκοος Γεωργίας και ένας 26χρονος ημεδαπός, γεννημένος στην Γεωργία, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα προχθές το μεσημέρι, οι δύο δράστες εισήλθαν σε πολυκατοικία στην πόλη της Χαλκίδας και παραβίασαν κεντρική είσοδο διαμερίσματος 2ου ορόφου, ιδιοκτησίας 31χρονου ημεδαπού, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Αστυνομικοί της Ο.Ε.Π.Τ.Α. που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, μετέβησαν άμεσα στο σημείο και εντόπισαν τους δράστες στην είσοδο της πολυκατοικίας την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν και τους συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στους δύο δράστες, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

    Ένας σάκος που περιείχε τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, τον οποίο είχαν λίγο πριν αφαιρέσει από το διαμέρισμα του 31χρονου και αφού αναγνωρίσθηκε, αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του ,
    διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και μία τηλεκάρτα με τσακισμένες τις γωνίες της, την οποία χρησιμοποιούσαν σαν διαρρηκτικό μέσο,
    ένα ζευγάρι κάλτσες και μία πετσέτα κουζίνας, που τα χρησιμοποιούσαν για να μην αφήνουν αποτυπώματα,
    Δύο (2) κινητά τηλέφωνα και
    ένα δελτίο αποστολής ενεχυροδανειστήριου από περιοχή της Αττικής, με στοιχεία πελάτη του 29χρονου δράστη, για την πώληση χρυσού.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες, πρωινές ώρες της 03-07-2013, είχαν διαπράξει ακόμη μία κλοπή - διάρρηξη σε διαμέρισμα, ιδιοκτησίας 52χρονης ημεδαπής στην Χαλκίδα, από όπου είχαν αφαιρέσει κοσμήματα, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα της παθούσας.

Σημειώνεται ότι ο 29χρονος και ο 26χρονος είχαν πρόσφατα αποφυλακισθεί από τα Κέντρα Κράτησης Δομοκού και Άμφισσας αντίστοιχα, όπου κρατούνταν για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν σήμερα ενώπιον του κ. Ανακριτή Χαλκίδας.


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη