Συγκεντρωση και ομιλία του Γ. Μαρίνου στη Χαλκίδα 19-2

 ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 .2.14
Αποσπάσματα από την ομιλία του  ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ μέλους του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ και Υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς  Ελλάδας με τη «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ». 
Σχετικά με τις επικείμενες εκλογές απευθυνόμενος τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μικρούς επαγγελματίες και αγρότες της περιοχής, επισήμανε πως έχουν κάθε συμφέρον να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΚΚΕ, των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει στην Περιφέρεια και τους Δήμους.
Ειδική μνεία έκανε στους εργάτες και τις εργάτριες του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας, της Σέλμαν, της Νεοσέτ, της Ιντερκέμ ,της Mηχανικής,  των Ναυπηγείων, στα χοιροστάσια και τα πτηνοτροφία, στους εργατουπάλληλους όλων των επιχειρήσεων, των Σούπερ Μάρκετς, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή και όχι μόνο επισήμανε:
«Στη Χαλκίδα, στην Εύβοια αλλά και δίπλα μας στην Λάρκο και στην ΕΑΒ, στη Βιομηχανική Ζώνη, παντού, σε όλη την Ελλάδα, όπως δείχνει και το πρόσφατο παράδειγμα των μαζικών απολύσεων στη «Χαλυβουργική» προβάλλει το ίδιο πρόβλημα. 
Το κλείσιμο των εργοστασίων, οι απολύσεις,  η ανεργία,  η μείωση των μισθών και η  απλήρωτη δουλειά έχουν τις ίδιες αιτίες και οι αιτίες αυτές πηγάζουν από τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που έχει κριτήριο το κέρδος, πηγάζουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πολιτική του ευρωμονόδρομου κι αυτό είναι το κρίσιμο ζήτημα που δεν πρέπει να φεύγει ούτε στιγμή από το νου των εργαζομένων και των ανέργων.
Αυτές οι αιτίες  μπορούν να χτυπηθούν,  να ξεριζωθούν μόνο με τη λαϊκή πάλη, με ισχυρό ΚΚΕ το οποίο κοιτάζει μπροστά και έχει πρόταση εξουσίας και λαϊκής διακυβέρνησης.
Για το κλείσιμο των εργοστασίων, την  ανασφάλεια και τη φτώχεια, υπάρχουν υπεύθυνοι που επιβάλλεται να τιμωρηθούν γιατί αν δεν τιμωρηθούν θα αποθρασυνθούν όπως αποθρασύνονται όλα τα χρόνια με τη αρπαγή της λαικής ψήφου.
Οι ιδιοκτήτες των  εργοστασίων που έκλεισαν δεν είναι μόνο κάποιες μονάδες, κάποια άτομα, είναι καπιταλιστές , επιχειρηματίες, μέρος της αστικής τάξης και η τάξη αυτή είναι νύχι –κρέας με την Ευρωπαική Ένωση και τα κόμματα του κεφαλαίου,  με τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, με όλα τα κόμματα του κεφαλαίου , τα κόμματα που υποστηρίζουν τον καπιταλισμό, το κέρδος των λίγων  και συνδιαλέγονται με τον κ. Δασκαλόπουλο,  τον πρόεδρο των βιομηχάνων, και τους άλλους πλουτοκράτες όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ,    κοροϊδεύοντας ότι θα σώσει μαζί με τους εκμεταλλευτές το λαό μας.  
Η αντιλαική πολιτική της  Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις μπορούν να τιμωρηθούν μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ. Σε κάθε άλλη περίπτωση απλά θα εκτονώνεται η οργή και η αγανάκτηση μέχρι να έρθει ένας νέος γύρος διάψευσης ελπίδων , με το λαό μας με δεμένα τα χέρια να τον χτυπάει αλύπητα ο αντίπαλος».   

Για τον επιχειρούμενο αποπροσανατολισμό και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπούν οι εκλογές σε δημοψήφισμα για να φύγει η κυβέρνηση και το μνημόνιο σημαίνει νέο εγκλωβισμό λαϊκών δυνάμεων σε έναν επικίνδυνο φαύλο κύκλο που με άλλο διαχειριστή θα συνεχίζεται η ίδια αντιλαϊκή πολιτική, οι καπιταλιστές θα έχουν το τιμόνι της εξουσίας και τον πλούτο στα χέρια τους , η  Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλλει τα ίδια σκληρά μέτρα και μέσα σ αυτή την πορεία θα κοντοζυγώνει μια νέα καπιταλιστική κρίση , ακόμα πιο οδυνηρή. 
«Τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν συμφωνήσει και είναι δεσμευμένοι στη συνθήκη του Μάαστριχτ , την ελεύθερη , ανεμπόδιστη κίνηση του κεφαλαίου που οδήγησε στην απελευθέρωση της ενέργειας , των τηλεπικοινωνιών, των μεταφορών, στις ιδιωτικοποιήσεις, στο κύμα των εισαγόμενων εμπορευμάτων, στην μεταφορά κεφαλαίων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο εξωτερικό, στην  ένταση του ανταγωνισμού και στο κλείσιμο εργοστασίων και άλλων επιχειρήσεων…
Τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναγνωρίσει το δημόσιο χρέος και  ανταγωνίζονται αν θα γίνει «κούρεμα» η «επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής». Ο ένας  πλασάρεται με την Ε.Ε, ο άλλος με τις ΗΠΑ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στην  πράξη οι προτάσεις τους φορτώνουν τα βάρη του χρέους στις πλάτες του λαού που δεν έχει καμία ευθύνη.  
Τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν λέγοντας πως η φορολογία που χαρατσώνει τις λαϊκές οικογένειες είναι χαμηλή και ετοιμάζουν νέα φορολογικά βάρη.
Τόσο η κυβέρνηση , όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουν της Υγεία, το φάρμακο, την Πρόνοια, την Παιδεία ως εμπορεύματα, υποστηρίζουν τη ιδιωτική καπιταλιστική δραστηριότητα και κερδοφορία, τάσσονται με τα κάθε λογής συμφέροντα και προσπαθούν να παραπλανήσουν το λαό με άσφαιρη αντιπαράθεση, όπως κάνουν αυτές τις μέρες για τον ΕΟΠΠΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ε.Ε που ξεκληρίζει τη φτωχή και μεσαία αγροτιά. Αυτή είναι η αλήθεια, η ΚΑΠ είναι η εφαρμογή της γενική αντιλαικής πολιτικής της Ε.Ε στην αγροτιά. Μ αυτή καταργούν καλλιέργειες, μ αυτή καθηλώνουν το αγροτικό εισόδημα και δουλεύουν για τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια , στα χέρια των καπιταλιστών , των πλούσιων αγροτών.    


Επισημαίνοντας τον ενιαίο χαρακτήρα της εκλογικής μάχης και το ρόλο της τοπικής διοίκησης ως οργάνου της κεντρικής εξουσίας, μεταξύ άλλων είπε:
«Πέρασαν πολλοί Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, Νομάρχες και νομαρχιακοί σύμβουλοι τα προηγούμενα χρόνια, δοκιμάστηκε η Περιφέρεια και ο Καλλικράτης. Παρέλασαν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο λογαριασμός είναι αρνητικός για το λαό της περιοχής. Γιατί;
Γιατί αυτές οι δημοτικές αρχές και το επιτελείο της περιφέρειας αποδείχθηκαν φορείς της αντιλαϊκής πολιτικής, συντάχθηκαν με τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Χαράτσωσαν τις λαϊκές οικογένειες με δημοτικά τέλη, έχουν ευθύνη για την ιδιωτικοποίηση και την υποβάθμιση κοινωνικών υπηρεσιών, για την απαράδεκτη κατάσταση με τους παιδικούς σταθμούς, για το οδικό δίκτυο. Πέρασαν πολλά χρόνια από την πλημμύρα στο Βασιλικό, το Μπούρτζι, τη Λάμψακο αλλά δεν πραγματοποιήθηκαν τα αναγκαία , τα κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα. Υπάρχει η αναγκαιότητα των προληπτικών ελέγχων για τους σεισμούς , για την αντισεισμική θωράκιση αλλά δεν έγιναν στοιχειώδεις έλεγχοι, δεν πάρθηκαν τα κατάλληλα μέτρα στα σχολεία, στις μονάδες υγείας, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα σπίτια. Είναι κραυγαλέες οι ελλείψεις σε πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές. Είναι γνωστό ότι έργα αναγκαία για τις λαϊκές οικογένειες δεν είναι επιλέξιμα από την Ε.Ε, το ΕΣΠΑ,  που προβάλλεται ως πανάκεια διατέθηκε σε επιχειρήσεις, σε μεγαλοεργολάβους και κρίνεται από το αποτέλεσμα , από την κατάσταση που ζει ο λαός της περιοχής».

Αντιπαρέβαλλε στα παραπάνω τη δράση των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» τονίζοντας πως «είναι όλα τα χρόνια μαζί με το λαό , με πλούσια δράση για τους ανέργους, τις μονάδες υγείας, πρόνοιας, για τα σχολεία, το ΤΕΙ, την προστασία των δασών, του νερού , του περιβάλλοντος, το οδικό δίκτυο,  την εκτέλεση χρήσιμων για το λαό έργων, τη δημιουργία αθλητικών υποδομών, την προστασία της ιστορικής , πολιτιστικής κληρονομιάς,  διαμαρτύρονται, διεκδικούν οργανωμένα, με αποφασιστικότητα. Αγωνίζονται να μη μείνει κανένας μόνος του στην κρίση, να δυναμώσει η λαϊκή αλληλεγγύη για το σπίτι, το ρεύμα, τη διατροφή, την εκπαίδευση. Σήμερα που είναι καθαρότερο πως η τοπική διοίκηση είναι μέρος της κεντρικής διοίκησης, κτισμένη πάνω σε ένα αντιλαικό νομοθετικό πλαίσιο, χωρίς πόρους, η εκλογή αγωνιστών στους δήμους και στην περιφέρεια είναι επιτακτική ανάγκη, υποχρέωση του λαού της περιοχής μας».

Κλείνοντας την ομιλία του σημείωσε πως το ΚΚΕ έδειξε στην πράξη την αξία του, την αξία της πολιτικής του.
«Είπε «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ στην Ε.Ε»,  «ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, και την ΟΝΕ », εναρμονίστηκε με τα λαϊκά συμφέροντα και σήμερα λέμε στους ανθρώπους του μόχθου να σκεφτούν καλά ότι δεν κυβερνούν , είναι στην αντιπολίτευση και είναι μεγάλη υπόθεση να έχει ο λαός ισχυρό ΚΚΕ στο μαζικό κίνημα , στους δήμους και στις περιφέρειες, στη βουλή και στην Ευρωβουλή. Να διαμορφωθεί μια  ισχυρή εργατική,  λαϊκή αντιπολίτευση που θα συγκρούεται με κάθε αντιλαϊκοί πολιτική και κυβέρνηση, θα εμποδίζει κάθε αντιλαϊκό μέτρο, θα δίνει ώθηση στο διεκδικητικό κίνημα και θα συγκεντρώνει δυνάμεις για την αποφασιστική μάχη.  
Ισχυρό  ΚΚΕ με δυνατή λαϊκή συμμαχία μέσα στην οποία θα παλεύουν η εργατική τάξη, η φτωχή αγροτιά, οι μικροί επαγγελματίες , βιοτέχνες και έμποροι , οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών για τη δική τους την Εργατική, λαϊκή εξουσία και διακυβέρνηση για βαθιές αλλαγές που θα ικανοποιήσουν τις λαϊκές ανάγκες. 

Με ισχυρό ΚΚΕ δυναμώνει η σημερινή πάλη και μπαίνουν θεμέλια για την υλοποίηση της πολιτικής του πρότασης που είναι ρεαλιστική γιατί υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα.  


Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ».
Ολόκληρη η Ομιλία του Γ. Μαρίνου στο http://www.laikisyspeirosi-stereas.gr

Από την περιοδεία στο Νοσοκομείο Χαλκίδας
Το πρωί της Τετάρτης 19/2 ο Γ. Μαρίνος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Συνομίλησε με εργαζόμενους και ασθενής. Επισήμανε τις ελλείψεις σε προσωπικό και διατύπωσε το αίτημα για άμεση κάλυψη των κενών. Σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας και τα μέτρα της κυβέρνησης τόνισε πως το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες του λαού και των εργαζόμενων υγειονομικών για να μην κλείσει καμία υγειονομική μονάδα, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Σημείωσε πως οι εργατικές, λαικές οικογένειες έχουν τη δύναμη και μπορούν να εμποδίσουν και να ανατρέψουν τα μέτρα της κυβέρνησης και κάθε παραλλαγή τους, που στηρίζεται στη συνύπαρξη κρατικού και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία και στην ανταποδοτικότητα της παροχής υπηρεσιών. Να έχει όλος ο λαός, χωρίς εξαιρέσεις, πλήρη και απολύτως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.




Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη