Παρουσίαση λευκώματος/ αφερώματος για τα 25χρονα λειτουργίας της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων, στη Λαμία

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Κλεισθένους 17 -Τ.Κ. 105-52 - Αθήνα
Τηλ- Fax: 210 3834451
Ε-mail: oesevrytanias@gmail.com
www.oes.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση λευκώματος/ αφερώματος για τα 25χρονα λειτουργίας της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων, στη Λαμία.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, από την Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων και το Σύνδεσμο Ευρυτάνων Φθιώτιδας, η παρουσίαση του Λευκώματος για τα 25 χρόνια διαδρομής και δράσης της Ο.Ε.Σ στo Ευρυτανικό γίγνεσθαι. Η παρουσίαση, έγινε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, στην ιστορική και ιδιαίτερα επιμελημένη αίθουσα του Συνδέσμου Ευρυτάνων Φθιώτιδας, στην οδό Τσακάλωφ 3 , στη Λαμία, από τον επιχειρηματαί κ. Καββαδία Γεώργιο πρώην πρόεδρο της Ο.Ε.Σ, τον δικηγόρο κ. Τσιγαρίδα Γεώργιο και τον κ. Ηλία Μπουμπουρή, ο οποίος συντόνισε και την όλη εκδήλωση.

Στην κατάμεστη αίθουσα των γραφείων του Συνδέσμου Ευρυτάνων Φθιώτιδος, οι ομιλητές μοιράστηκαν με τους παρευρισκομένους μνήμες,ι εντυπώσεις και επιτεύγματα από την πορεία της Ομοσπονδίας σ΄ αυτά τα 25 χρόνια, τους προβληματισμούς για τη σημερινή λειτουργία της και την ανησυχία τους για την μελλοντική πορεία της.

Μεταξύ άλλων παρευρέθησαν οι Πατέρες Σταύρος Μαρούλης από την Χρύσω Ευρυτανίας, & Κορέντζελος Βασίλειος της Ν. Βράχας Λαμίας, πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας ,πρώην πρόεδροι του Συνδέσμου Ευρυτάνων Φθιώτιδας , πρόεδροι και εκπρόσωποι Ευρυτανικών Συλλόγων καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ευρυτανίας, κ. Ν. Σερετάκης, o Καββαδίας Γεώργιος Δημοτικός Σύμβουλος Λαμίας και η Δημοτική Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας Βάνα Ρουποτιά, καθώς και πολλοί απλοί και αγαπητοί συμπατριώτες.

Χαιρετισμός έστειλε και ο Δήμαρχος Καρπενησίου ο οποίος ανέφερε, δυστυχώς ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν θα μου επιτρέψουν να βρεθώ ανάμεσά σας και μεταξύ των άλλων τονίζει.

Στους δύσκολους καιρούς που διερχόμαστε η πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ αφού δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αποδράσουν από την καθημερινότητα και να συσφίξουν τις σχέσεις τους. Επιπρόσθετα δίνεται η ευκαιρία να αναβιώσουν και να διατηρηθούν οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα μας.

Στο χαιρετισμό της η κ. Δημητράντζου Βασιλική πρόεδρος του Συνδέσμου Ευρυτάνων Φθιώτιδας, αφού πρώτα ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και την Ο.Ε.Σ τονίζοντας τη σημασία της παρουσίας της Ο.Ε.Σ στη Λαμία σημαντική και ουσιαστική , ιδιαιτέρως φέτος, που ο Σύνδεσμος γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του Συνδέσμου στη Φθιώτιδα , απεύθυνε πρόσκληση-παράκληση, σε όλους και όλες, να πλαισιώσουν το Σύνδεσμο και να βοηθήσουν για την επίτευξη των στόχων του.

Ο πρόεδρος της Ο.Ε.Σ κ. Λάμπρος Καρράς, μεστός και καίριος, μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε στην σημερινή λειτουργία της Ο.Ε.Σ, στο εγχείρημα της έκδοσης του λευκώματος για τα 25 χρόνια της Ομοσπονδίας και ευχαρίστησε ξεχωριστά την κα. Αγγελική Σκοτίδα – οργανωτική γραμματέα και την κα. Νίκη Τζανάκου/ Ρέκκα – γενική γραμματέα που αναζήτησαν, συγκέντρωσαν και ταξινόμησαν τα σχετικά έγγραφα και τις συνεισφορές των Συλλόγων και επιμελήθηκαν την τελική έκδοση του λευκώματος. Ο πρώην πρόεδρος της ΟΕΣ κ Καβαδίας Γεώργιος, με τη συγκινητική του ομιλία αναφέρθηκε διεξοδικά και με λεπτομέρειες στις πρωτοβουλίες για την ίδρυση της Ο.Ε.Σ το 1988, τις δράσεις , τους σκοπούς και τα αποτελέσματα της Ο.Ε.Σ αυτά τα 25 χρόνια παρουσίας της, ο δε νομικός κ Τσιγαρίδας Γεώργιος -νομικός συμπαραστάτης της Ο.Ε.Σ την περίοδο ίδρυσής της - αναφέρθηκε στα ιδρυτικά προβλήματα της Ο.Ε.Σ.

Ιδιαίτερη αίσθηση και συγκίνηση στους περευρισκομένους προκάλεσε η αξιέπαινη πρωτοβουλία της Ο.Ε.Σ να βραβευθούν, δύο υπερήλικοι Ευρυτάνες για τη συνολική τους προσφορά στην Ευρυτανία και στους Συλλόγους της γενέτειράς των. Βραβεύτηκαν ο κ. Ευάγγελος Μούτσελος , 88 ετών από το Μάραθο Αγράφων Ευρυτανίας και ο κ. Ντουβάς Ανέστης 87 ετών, από τον Άγιο Χαράλαμπο Ευρυτανίας, μια ιδιαίτερα τιμητική βράβευση, για δύο σεμνούς ανθρώπους που δεν την επεδίωξαν ποτέ, οι οποίοι ευχαρίστησαν συγκινημένοι την Ο.Ε.Σ για την πρωτοβουλία τους.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας και δεξίωση με παραδοσιακά Ευρυτανικά εδέσματα , αναψυκτικά και το απαραίτητο τσίπουρο.

ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ο.Ε.Σ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη