Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας για τη δημιουργία κτιριακών υποδομών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


Αθήνα, 10.04.2014

Από το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, ανακοινώνονται τα εξής:

Στις αρχές Μαρτίου 2014 παρέλαβα από την Ομάδα Εργασίας, που είχαμε ορίσει από κοινού με τον Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Φθιώτιδας, κ Θ. Στάικο, και το Δήμαρχο Λαμιέων, κ. Γεώργιο Κοτρωνιά, την Έκθεση που εκπόνησε σχετικά με την καταγραφή και την αξιολόγηση των διαθέσιμων λύσεων στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, για τη δημιουργία κτιριακών υποδομών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στη συνέχεια, με τη συνδρομή του Συντονιστή της Ομάδας Εργασίας, Καθηγητή κ. Κώστα Τσαμαδιά, διερεύνησα την πρώτη από τις προτεινόμενες λύσεις (χώρος ΠΑΒΥΠ/ΜΕΡΥΠ).
Η διερεύνηση έγινε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο Υπουργείο Οικονομικών.
Από τη διερεύνηση διαπιστώθηκε ότι το δυτικό μέρος της ΠΑΒΥΠ/ΜΕΡΥΠ, έκτασης 119 στρεμμάτων, αποτελεί  ιδιοκτησία του Υπουργείου Οικονομικών.

Μετά από αλληλογραφία με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, κ. Αβραάμ Γούναρη, την οποία επισυνάπτω, κάλεσα τον κ. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητή κ. Μεσήνη, και το Δήμαρχο Λαμιέων κ. Κοτρωνιά, για να θέσω υπόψη τους τα δεδομένα και τις απόψεις μου για τα επόμενα βήματα.
Συγκεκριμένα, πρότεινα:

1ον. Να υποβληθεί αίτημα από τον κ. Πρύτανη προς το Υπουργείο Οικονομικών (Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας) για την παραχώρηση τεμαχίου 90 στρεμμάτων, ώστε άμεσα να αρχίσει η δημιουργία των κτιριακών υποδομών.
Προς το σκοπό αυτό έχει εγγραφεί για το 2014, σε ειδικό κωδικό του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το ποσό των 3 εκατ. ευρώ.

2ον. Να υποβληθεί αίτημα από τον κ. Δήμαρχο προς το Υπουργείο Οικονομικών (Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας) για την παραχώρηση του υπόλοιπου τμήματος των 29 στρεμμάτων, ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμα για τη δημιουργία  υποδομών για τη λειτουργία κέντρου ερευνών υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας.
Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη έχουμε αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

Μετά από γόνιμη συζήτηση, συμπέσαμε στα προαναφερθέντα βήματα.
Έχω την πεποίθηση ότι βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση.


Στη φωτογραφία από τη συνάντηση, διακρίνονται:
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Αβραάμ Γούναρης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Ιωάννης Μεσσήνης, ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο Καθηγητής,  κ. Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς, καθώς και αρμόδια διευθυντικά υπηρεσιακά στελέχη.

 Επισυνάπτονται οι σχετικές επιστολές (κλικ):



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη