«Ο ΄Αγιος του ΄Εθνους, Η αλυσίδα και σκουριά των Αρχών», του κ. Γιώργου Σμοκοβίτη


Ο ΄Αγιος του ΄Εθνους
Η αλυσίδα και σκουριά των Αρχών
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ
            Την 30 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη φέτος, ετελέσθη δέηση στο Μνημείο του Διάκου στο στενό της πλατείας ΛΑΟΥ και κατάθεση στεφάνων στο ΄Αγαλμα της πλατείας Διάκου. Οργανωμένα από τις Αρχές του τόπου. Και «όλα αυτά» τα ονόμασαν «Διάκεια». 10 π.μ. «είχαν ΟΛΑ τελεστεί». Δηλαδή τα ελάχιστα τυπικά για την... «απότιση φόρου»... ΄Αλλοτε υπήρξαν «διαφορετικά Διάκεια». Η ημέρα Τετάρτη, 30/4, δεν ήταν αργία αλλά εργάσιμη που σημαίνει ότι κατ’ επιλογήν με Γνώση των Τοπικών Αρχών ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι είχαν αποκλειστεί από τη φυσική παρουσία τους σε οποιαδήποτε εκδήλωση Τιμής, κυρίως ΝΕΟΙ.
            24 Απριλίου 1821 μ.Χ. είναι η Ημέρα Θανάτου του Αγίου του ΄Εθνους, με τρόπο Μαρτυρίου και Αυτοθυσίας Του με στοιχεία από Πάθη του Θεανθρώπου, άλλωστε έχει ζητηθεί η Αγιοποίησή Του από την «Χριστού της Πίστης της Αγίας» Εκκλησία μας.
            ΑΥΤΗ η 24 Απριλίου, φέτος το 2014, ήταν ημέρα Πέμπτη, δηλαδή το ίδιο εργάσιμη όπως και η 30 Απριλίου. Δεν ήταν Αργία καμία από τις δύο. ΓΙΑΤΙ, λοιπόν, να μην έχουν γίνει ΔΙΑΚΕΙΑ την 24 Απριλίου, ημερομηνία φριχτού Θανάτου δια ανασκολοπισμού Του, που παρέπεμπε σε ημερομηνία που δεν ήταν «σαν όλες τις άλλες» στη Μνήμη Λαού; ΄Οπως π.χ. η 25η Μαρτίου, δεν εορτάζεται στις... 30 Μαρτίου. ΄Η γιατί έστω δεν επιλέχτηκε ημέρα Κυριακή ή άλλη Αργία, που είναι όλοι ελεύθεροι να προσέλθουν;
            Δεν θα εκθέσω τις «προσωπικές απόψεις ενός πολίτη» για τα ΚΙΝΗΤΡΑ και τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ τέτοιας απόφασης «αιρετών ΤΟΠΙΚΩΝ Αρχόντων», Αρχών του τόπου μας, αλλά ΚΑΙ της Κεντρικής Εξουσίας, διότι ο ΔΙΑΚΟΣ και η ΑΛΑΜΑΝΑ δεν είναι μόνο «Λαμιώτικη υπόθεση», ή έστω δεν θα έπρεπε να είναι.
            Για την περιφρονητική εγκατάλειψη ΜΕΣΑ στον Δήμο Λαμιέων του ΙΕΡΟΥ Τόπου που «έκαιγε άλλοτε» άσβεστο ένα καντήλι στην Ψυχή Του σας αποστέλλω την «φωνή της φωτογραφίας» της ΙΔΙΑΣ ημέρας, 30 Απριλίου 2014 μ.Χ. αμέσως ΜΕΤΑ αυτά τα... «Διάκεια των τοπικών Αρχών» στη... Λαμία...
            Η πόρτα που φυλάσσει τον χώρο Μνημείου Μαρτυρίου-Θανάτου του ΔΙΑΚΟΥ στη... Λαμία... σκουριασμένη, ετοιμόρροπη, ερείπιο. Δίφυλλη να τη συγκρατεί μια... αλυσίδα... Μέσα από την κλειδαρότρυπα της σκουριασμένης κλειδαριάς να εξέχει προς τα έξω μια... μεγάλη βίδα... Το ίδιο εγκαταλειμμένα στη «διαφθορά της σκουριάς» τα κάγκελα του μικρού μαντρότοιχου μέσα στη... Λαμία... Κατά την... «τελετή» ήταν ανοιχτή η πόρτα. ΜΕΤΑ οι... Τοπικές Αρχές την... έκλεισαν και πάλι με την... αλυσίδα. ΄Αφησαν να εξέχει και πάλι η ίδια μεγάλη βίδα από την κλειδαρότρυπα της σκουριάς... ΕΤΣΙ. Στο Κέντρο «πρωτεύουσας» της... ΣΤΕΡΕΑΣ... Ελλάδας. ΤΟ Μνημείο. Επί χρόνια.


            ΄Εχω καταθέσει ως... «ένας απλός πολίτης ΛΑΜΙΩΤΗΣ» στην ΤΟΠΙΚΗ Αρχή του Δήμου Λαμιέων επανειλημμένα ΑΝΑΦΟΡΕΣ νομίμως ΚΑΙ με προσφορά μου της δαπάνης ευπρεπισμού έστω της... πόρτας... αλλά περιφρονώντας τη Συνταγματική της υποχρέωση η... Αρχή δεν καταδέχτηκε ούτε καν τυπικά να απαντήσει σε ΤΕΤΟΙΟ αίτημα... πολίτη. Ούτε και να πράξει ΟΥΔΕΝ καλύτερον της... σκουριάς... ως «Εκπρόσωπος-Αρχή»... στη Λαμία. ΄Ισως άλλη εκπροσώπηση Αρχής να μην είχε ανάγκη απάντησης διότι θα είχε ΠΡΙΝ πράξει αυτοβούλως τα επιμόνως και νομίμως «αιτούμενα από πολίτη» και μάλιστα με προσφορά οβολού του.
            Ο ΔΙΑΚΟΣ και η Αλαμάνα (δεν είναι τοπική υπόθεση ώστε ότι θέλουμε κάνουμε) είναι Παγκόσμιο Σύμβολο Ανθρώπου όλων των εποχών, λαών, εθνών και τόπων για Πατρίδα, ΄Εθνος και Θεό τους, πέραν από Αγώνα για Ελευθερία. Από τούτη την πλατεία ΛΑΟΥ μας, ποιος ντόπιος ή ξένος περαστικός ή Προσκυνητής θα περάσει από τα σκουπίδια της πλατείας στο Κέντρο μιας ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας για να βρεθεί στη σκουριά μιας περιφρονητικής εγκατάλειψης Μνημείου του Αγίου ενός ΕΘΝΟΥΣ, χωρίς περίσκεψη για «τέτοια μηνύματα»; Ποιος θα έχει την καλύτερη εικόνα για τις... Τοπικές Αρχές στην «εκπροσώπηση» μιας έστω ακόμα και σαν μειονότητας αλλά με δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού της «ελληνογενούς χριστιανικής μειονότητας Λαμιωτών» ή και πλειοψηφίας ή και ολότητας σε απόδοση πράγματι Τιμής στον ΕΘΝΙΚΟ ΄Αγιο ΄Ηρωά ΤΟΥΣ στο κέντρο της πόλης ΤΟΥΣ, μέσα σε σκουπίδια και σκουριές εγκατάλειψης;
            Διακριτός ο ρόλος μου του ΠΟΛΙΤΗ από τις Αρχές του Τόπου. Τη διάσταση μεταξύ Βούλησης Πολίτη και ενεργειών ή αδρανειών Αρχών έστω και μόνο ως πολιτικής μονάδας που ακόμα κι ΑΝ με κανέναν άλλον δεν θα συνέπιπτε ίδια Βούληση χρεώστε τη στην προσωπική μου ευθύνη έστω ΛΑΘΟΥΣ Πολίτη. Καμία σχέση δεν έχουν οι αιρετές τοπικές Αρχές με την Ευθύνη μου Πολίτη, ούτε εγώ με την ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ, σε οποιοδήποτε θέμα δεν συμφωνούμε, αλλά θεωρούν και διαδίδουν ότι ενεργούν ή αδρανούν «κατ’ εντολήν Λαού» και όφελός του ή έστω κατά «εικαζομένην θέλησή του».
            Ας βρουν όμως αυτούς που ΘΕΛΟΥΝ αυτή την Εικόνα στις πλατείες ΛΑΟΥ. Ποιος λαός θεωρούν ότι έδωσε τέτοια εντολή ή ποίων εντολές εκτελούν στον τόπο ΜΑΣ ως... «εκπρόσωποι» ή μήπως «ως αιρετοί ότι θέλουν κάνουν και λογαριασμό δεν δίνουν»;

Εν ΛΑΜΙΑ, 30 Απριλίου 2014 μ.Χ.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη