Μηνιαία Σύναξη Εφημερίων στο Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Η μηνιαία Σύναξη των Εφημερίων πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 11 Ιουνίου για τις Αρχιερατικές Περιφέρειες Λαμίας, Λιανοκλαδίου, Υπάτης, Θερμοπυλών & Ροδίτσης, Στυλίδος και Πελασγίας στο Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Κατά τη διάρκεια της Συνάξεως ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λαμίας Πρωτοπρ. π. Παναγιώτης Σερέτης ανέγνωσε κείμενο σχετικό με το Άγιον Πνεύμα και εν συνεχεία ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε εκτενώς και θεολογικώς στην Εορτή της Πεντηκοστής και το Τριαδικό δόγμα προτρέποντας τους κληρικούς να κρατήσουν την ακρίβεια των Ιερών Κανόνων, να ενισχύσουν την πνευματική τους ζωή για να ενισχύεται με τον τρόπο αυτό και η δική τους πίστη και η πίστη του λαού και να προσφέρουν ευκαιρίες αγιοπνευματικές στους πιστούς. 

Μετά την ομιλία ακολούθησε ευρεία συζήτηση επί των λεχθέντων και πραγματοποιήθηκε εποικοδομητικός διάλογος, ενώ στο δεύτερο μέρος της Συνάξεως έγινε ενημέρωση από τον Σεβασμιώτατο σε διοικητικά θέματα και διενεμήθη έντυπο υλικό.

Για τις υπόλοιπες  Αρχιερατικές Περιφέρειες η Σύναξη θα πραγματοποιηθεί στις έδρες τους αύριο στις  9:00 το πρωί.

imfth.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη