κίνημα ελευθέρων πολιτών «Πορτοκαλί» - Σύγχρονη Πόλη: Στην αφανή ηρωίδα της μητρότητας

κίνημα ελευθέρων πολιτών «Πορτοκαλί» - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ: ΗΜΕΡΑ  ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Στην αφανή ηρωίδα της μητρότητας έχει   καθιερωθεί   η   δεύτερη   Κυριακή του Μαΐου ως ημέρα της εορτής της.
            Η ιερότερη εικόνα για εκατομμύρια ανθρώπους  , η   Παναγία που κρατάει το Θείο Βρέφος,  αλλά και   η Ελληνίδα μάνα του   «ή ταν ή επί τας» μέχρι και η σημερινή μητέρα απανταχού   αξίζουν   της   μεγαλύτερης τιμής   και καταξίωσης.    Στιγμιότυπα μητρικής στοργής που ξυπνούν τα ευγενέστερα των αισθημάτων.
Μάνα,   μητέρα,   μαμά,   όπως     και   να     ονομαστεί   αποτελεί   την   γλυκύτερη έκφραση, την   προσωποποίηση   της   αιώνιας δημιουργίας, την τροφό που ανέδειξε και αναδεικνύει την εξέλιξη   της   ζωής. Γιατί η μητέρα είναι ο άνθρωπος που πολλές φορές μεταμορφώνεται σε κόλλα και κρατάει ενωμένη την σύγχρονη οικογένεια.
Γιορτάζοντας την μητέρα, τιμούμε  το ανθρώπινο γένος. Εκφράζουμε   κατά   τον καλύτερο τρόπο την ευγνωμοσύνη μας για την ζωή που χαρίζει, τις θυσίες που κάνει και για   όλα   αυτά   που   συμβολίζει. Ακόμα  και  ο  ίδιος   ο   Θεός   επισημαίνει   την   βαθιά εκτίμηση, τον σεβασμό και την βοήθεια που οφείλουμε  στους γονείς και ιδιαίτερα στην μητέρα με την   Πέμπτη εντολή του  :   «Τίμα τον πατέρα σου και  την μητέρα σου, για να γίνεις   μακροχρόνιος   πάνω   στη   γη,   που σου δίνει ο  Κύριος ο Θεός σου». O «Yιός του Θεού» καταδέχτηκε να γεννηθεί   από   μια   επίγεια  μάνα, την «ακατηγόρητη» κόρη του Iωακείμ και της Άννας.
Στην σημερινή εποχή μπορούμε να παρατηρήσουμε πως η μητέρα   είναι  ισότιμη σε   κάθε   επίπεδο   με   τον πατέρα,   είναι μορφωμένη, εργαζόμενη και ελεύθερη για τις επιλογές της μέσα αλλά και έξω από την οικογένεια. Παρόλα αυτά η γιορτή της Μητέρας οφείλει    να   είναι   πολιτική.   Ολοένα   και   περισσότερες   γυναίκες     αναβάλλουν   τη μητρότητα  ,   δυσχεραίνονται   από   τους   εργοδότες   τους   στο   ζήτημα   των   αδειών ανατροφής  ,   περνούν   όλο   και λιγότερες ώρες με τα παιδιά τους λόγω του υπέρογκου εργασιακού   φόρτου   που   επιβάλλει   ο   "υγιής   ανταγωνισμός"   ενός  αρρωστημένου νεοφιλελεύθερου   τρόπου   οργάνωσης   της παγκόσμιας οικονομίας.  Αγωνίζεται για να επιλύσει      ακόμα     περισσότερα     προβλήματα     πέρα   από     την   γέννηση   και   την διαπαιδαγώγηση των παιδιών όπως θέματα διαβίωσης, κοινωνική συμπεριφορά, αξίες και άλλα ανάλογα με τη χώρα που κατοικεί.
Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις που πολύ συχνά γίνεται θύμα κακοποίησης μέσα στην ίδια την οικογένεια,   που   υποχρεώνεται   να μεγαλώσει μόνη τα παιδιά της χωρίς την   παρουσία     του   πατέρα   παλεύοντας    να   διαφυλάξει   τους   καρπούς   της   από τους   πολλαπλούς    κινδύνους   της   δύσκολης   εποχής   που   διανύουμε   χωρίς   καμία βοήθεια,   κρατική συνδρομή   και   οικονομική ενίσχυση. Ένας διαρκής αγώνας, γεμάτος εμπόδια και άνευ συμμαχίας.
Η   μητέρα   είναι   ο   συμπαραστάτης,   ο βοηθός,   ο   οδηγητής και ο σύμβουλος  , η ελπίδα και η παρηγοριά. Είναι ένα πανανθρώπινο σύμβολο.
Η «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ» Σύγχρονη Πόλη και ο επικεφαλής της Γ. Σαγιάς αποδίδει  φόρο τιμής στο   έργο   της και   στην αποστολή   της   που  είναι η αναγνώριση   των θυσιών, η επιβεβαίωση της   προσφοράς της και το μεγάλο   ευχαριστώ που η κοινωνία οφείλει να προσφέρει στο πιο αγαπημένο και το πιο σεβαστό πλάσμα, τη Μητέρα.


                        Για το Γραφείο Τύπου
                      «Πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ
                               Χριστίνα Πρίμπα – Λόη

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη