Γαύρος με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και μαϊντανό στην κατσαρόλα

Μια πολύ νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή στην κατσαρόλα για να φτιάξεις γαύρο με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και μαϊντανό. Η συνταγή γίνεται και με άλλα είδη ψαριού, όπως γαλέος, παλαμίδα κλπ. αλλά στην προκειμένη περίπτωση στην παρουσιάζω με γαύρο.

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρι γαύρος
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1/2 κεφάλι σκόρδο
  • 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
  • λίγο αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 1/2 φλιτζάνι νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφαιρούμε από τα ψάρια τα κεφάλια. Τα πλένουμε, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.

Βήμα 2

Κόβουμε το σκόρδο ψιλό και μαζί με το λάδι, το βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα, τύπου ταψιού και το καβουρδίζουεμ ελαφρά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τις ντομάτες αποφλοιωμένες και τριμμένες.

Βήμα 4

Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το πιπέρι, το αλάτι και τη ρίγανη και όταν βράσουν καλά και γίνουν μία πηχτή σάλτσα, προσθέτουμε το ανάλογο νερό.

Βήμα 5

Τοποθετούμε τα ψάρια στη σειρά και τα αφήνουμε να βράσουν ένα τέταρτο περίπου.

Βήμα 6

Κουτάλι δε βάζουμε καθόλου, παρά, κουνάμε από καιρό σε καιρό την κατσαρόλα από τα δυο χέρια.

Βήμα 7

Ο γαύρος με κόκκινη σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμος να τον απολαύσεις.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη